Şimdi Ara

İngilizce ÖABT çalışan var mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
1
Favori
14.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Babblebabble kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun hocam. Seneye bende gireceğim sınava ve şimdiden bir şeyler yapmak istiyorum. Var mıdır taktik öneri ya da benzeri bir şey?
  • @Faıthful

    Kayma illaki olacaktır hocam, inşallah sizin de olur işiniz.

    @azimhan51

    Hocam acizane tavsiyelerim:

    - Ne yaparsanız yapın alandan 60 net altına düşmeyin.

    - Hazır alan soruları/yaprak testleri/soru bankalarına çok güvenmeyin. Sorularının çoğu bariz şekilde hatalı.

    - Bu yüzden alanda sürekli soru çözmekten ziyade her soru şeklini en az bir kez görüp her konuyla ilgili 20-25 soru çözmek bile yeterli olur diye düşünüyorum. Gerisi yazarak/ezberleyerek çalışma ve içselleştirmenize kalmış. ÖABT'de soru çözerek olmuyormuş gerçekten (en azından bizim alanda).

    - Benim ilk iki sınavdaki başarım %50'nin altındadır ama alan ile kurtardım işi. Sıralamam ortadaydı. Alanda en az 59-60 yapabilecek haldeyseniz benim yaptığımın tersini yapıp ilk iki sınavda da iyi bir başarı elde ederseniz, sıralamanız ortada değil daha da yüksek yerlerde olur (bu da tabi tercihinizi etkiler, içiniz daha rahat tercih yaparsınız).

    - İlk iki sınav için ne kaynak, ne dersane öneremiyorum. Dediğim gibi benim çalışmam çok yalapşap oldu. Yarı dönemde dersaneye girip youtube'da Ramazan hocayla falan tarihe yetiştim zorla mesela. Erken ve programlı çalışılırsa ilk iki sınav da çok güzel halledilir bence. Dersane + kaynak ve ilk iki sınava çalışma şekli size kalmış tamamen.

    Son olarak, kesinlikle yapılmayacak bir şey değil hocam. Bizim alan hâlâ götürüyor.

    @spinonedge

    Hocam üstte dediğim gibi sizin alan neti iyiymiş zaten. Siz yine denemelere güvenmeyin ama, ÖSYM ters köşe yapabiliyor. Bizim girdiğimiz ÖABT'de ilk defa 75 soru tipine geçilmişti. Adamlar YDS sınavı gibi gidip 15 tane paragraf sorusu sormuşlardı, şaka gibi yani Mesela bu sınavda diline değil ezberine güvenenler patladı. Bunun haricinde ne üniversite derslerinde ne de hiçbir ÖABT alan kitabında olmayan konulardan 2-3 tane soru gelmişti. Hani ÖSYM'nin İngilizce olan herhangi bir sınavı ne çok ciddiye alınacak sınavlar ne de çok aşırı boşlanacak sınavlar. Tam orta çalışma işi götürür. Kendileri de İngilizce sınav hazırlayamıyorlar zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 16 Temmuz 2020; 17:28:0 >




  • Babblebabble kullanıcısına yanıt
    Hocam dershane işi benim için imkansız fakat pegem öabt kitapları aldım.Bu tatil döneminde onlarla çalışacağım ve insallah düzgün bir puan alacağım sneye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: azimhan51

    Hocam dershane işi benim için imkansız fakat pegem öabt kitapları aldım.Bu tatil döneminde onlarla çalışacağım ve insallah düzgün bir puan alacağım sneye.
    Hocam ünivden hatırlanılan şey çoğu zaten. ÖABT için özel hocaya gerek yok bence. İlk iki sınav için Şubat sonrası dersaneye gitmiştim ben dönemin yarısından ama inan çok da işe yaradı diyebilir miyim? Hayır. Her türlü halledersin.
  • azimhan51 kullanıcısına yanıt
    dostum, ben de şuan pegem'den hazırlanıyorum. konu anlatımı kitabını pegem'den aldım video dersleri de var idare eder. fakat denemeleri piyasada ne varsa çözdüm ve çözmeye devam ediyorum. mümkün olduğunca fazla tipte soru görmek gerekiyor bence. soru bankalarının çoğu rezalet. sırf soru yazmış olmak için saçma sapan şeylerle doldurmuşlar. sınavla ve ingilizce ile alakasız sorular dolu. tavsiyem denemeler üzerinden git.

    dershaneye bence gerek yok ingilizce öab için. method dersinin ezber olduğunu düşünüyorum, yeterlilik kısmı tamamen ingilizce temelinize bağlı, benim canımı en çok sıkan linguistics kısmı. en çok hatayı orada yapıyorum. edebiyat zaten tamamen ezber. ling ve lit.'ten toplam 20 civarında soru geliyor. method ve yeterlilik kısmını iyi yaparsak kurtarırız gibi geliyor bana.

    dershaneye gidilecekse, eb için gidilebilir(hocalar iyiyse). ben şahsen öyle yapıyorum.

    bu arada bölümüm amerikan kültürü ve edebiyatı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinonedge -- 18 Temmuz 2020; 14:53:59 >




  • Abilerim forumda böyle bi şey görünce hemen yazayım dedim. Özellikle atanan abiler malûm alan sınavına 2 ay kaldı ve ben maalesef denemelerde 35-40 arası yapıyorum bunu sizce 2 ayda ne kadar arttırabilirim ve nasıl? Ebde denemelerde 60 net civarı yapıyorum ve gygkda da toplamda 60-65 neti buluyor. Önerilerinizi bekliyorum ve gerçekten çok ihtiyacım var :( şimdiden teşekkürler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozanberk7

    Abilerim forumda böyle bi şey görünce hemen yazayım dedim. Özellikle atanan abiler malûm alan sınavına 2 ay kaldı ve ben maalesef denemelerde 35-40 arası yapıyorum bunu sizce 2 ayda ne kadar arttırabilirim ve nasıl? Ebde denemelerde 60 net civarı yapıyorum ve gygkda da toplamda 60-65 neti buluyor. Önerilerinizi bekliyorum ve gerçekten çok ihtiyacım var :( şimdiden teşekkürler :)
    Hocam denemelere bakmayın, denemeler aldatıcı oluyor. Ya çok zor yapıyorlar ya da kolay oluyor. EB+GYK'da yüksek "yapmayan" birisi olarak tek çözüm daha çok soru çözmek derim ben. Alanda ise sorudan ziyade çok okumak ve tekrar yapmak.
  • Aynen hocam haklısınız işte açıkçası alandan taraf çok sıkıntıdayım özellikle yds tarafından hiç umutlu değilim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozanberk7

    Aynen hocam haklısınız işte açıkçası alandan taraf çok sıkıntıdayım özellikle yds tarafından hiç umutlu değilim
    Halledilmeyecek iş değil hocam. Alanı son 28-29 güne sıkıştırıp her gün 14-15 saat çalışarak hallettim ve 58.75 net (62/13) yaptım desem. Hatta diğerlerini de söyleyeyim gy 21/5, gk 33/20, eb 44/22. Mart kontenjanındaki sıralamam 1136/1739 ve atandım. Bu size emsal olsun hocam, yaparsınız diyorum.
  • Sağolun hocam gerçekten şu an tam ihtiyacım olan motivasyonu verdiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozanberk7

    Sağolun hocam gerçekten şu an tam ihtiyacım olan motivasyonu verdiniz
    İçini ferah tut hocam, ne zaman görülmüş ki ÖSYM'nin gerçekten çok zor bir sınav yaptığı. Biz yeterince üzerine gitmiyoruz sadece bence. Hem diğer alanlarda bunu 3 yıl, 4 yıl deyenler var (bizzat tanıdıklarım). Bunları da gözünün önüne getir.
  • Aynen öyle hocam haklısınız siz de sağolun böyle bi başlık açmışsınız gördüm ve yazmak istedim maalesef alanımızla ilgili çok bilgi kirliliği var ayrıca pek fazla icerik de yok :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yargı ve pegem deneme kitaplarını bitirdim. bunlar dışında önerebileceğiniz deneme kitabı var mı? iyisinden
  • Merhaba 2021 öabt gireceğim daha deneme olmadım. Öabt çalışıyorum ve yeni başladım 1 hafta oldu. İngilizce öğretmeni olmak istiyorum. Fen edebiyat fakültesi mezunu olacağım. Konuya gelirsek GK+GY son 4 5 ay çalışacağım. Coğrafyam ve Türkçemin iyi olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlığı da ezber ile halledebilirim. Tarih'i zorlayarak bir şeyler başarabilirim. Matematik 3 5 net yapabilirim. Eğitim bilimlerini ve İngilizceyi bir arada götürerek yaklaşık 6 aylık bir programla bitirmeyi hedefliyorum. Siz değerli insanlardan tavsiye alabilirim. Hatta yeni atananlardan daha da iyi olur. Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anilyalcindag

    Merhaba 2021 öabt gireceğim daha deneme olmadım. Öabt çalışıyorum ve yeni başladım 1 hafta oldu. İngilizce öğretmeni olmak istiyorum. Fen edebiyat fakültesi mezunu olacağım. Konuya gelirsek GK+GY son 4 5 ay çalışacağım. Coğrafyam ve Türkçemin iyi olduğunu düşünüyorum. Vatandaşlığı da ezber ile halledebilirim. Tarih'i zorlayarak bir şeyler başarabilirim. Matematik 3 5 net yapabilirim. Eğitim bilimlerini ve İngilizceyi bir arada götürerek yaklaşık 6 aylık bir programla bitirmeyi hedefliyorum. Siz değerli insanlardan tavsiye alabilirim. Hatta yeni atananlardan daha da iyi olur. Teşekkürler
    En baştan aşağıya doğru konuyu bi okuyun hocam. Başka söylenecek bir şey gelmedi aklıma ama sizin aklınıza soru gelirse yazarsınız.




  • Pegem setim var eğitim bilimlerini benimhocam kanalından, ingilizceyi ise pegemin özel video dersleriyle beraber video video gidiyorum şuanlık. 2021'de nasıl bir soru tarzı gelir herhangi bir fikrim yok eski çıkmış sorulara baktım 2018 ile 2019 arasında çok fark var. Şaşırdım sadece.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anilyalcindag

    Pegem setim var eğitim bilimlerini benimhocam kanalından, ingilizceyi ise pegemin özel video dersleriyle beraber video video gidiyorum şuanlık. 2021'de nasıl bir soru tarzı gelir herhangi bir fikrim yok eski çıkmış sorulara baktım 2018 ile 2019 arasında çok fark var. Şaşırdım sadece.
    İlk iki sınav için bir şey diyemem ama hocam ÖABT sınavında soru sayısı değişti ya hocam ondan. İlk 75'liğe biz girdik (2019). 15 mi ne paragraf sorusu vardı. Herkes bildiğin "wtf!" oldu sınıfta, bu nedir ya ne alaka diye. Yine aynı yaparlar mı bilmem ama ÖSYM'nin sağı solu belli olmaz şimdi.
  • anilyalcindag A kullanıcısına yanıt
    ben de sınava pegem kitabından ve video derslerinden hazırlandım. ama galiba yanlış bir seçim oldu bu. pegem'in denemelerinde sorular güzel fakat eski sisteme göre 50 olan soru sayısını sadece 75'e çıkarmışlar ve 2019 yapılan sınavla uzaktan yakından alakası yok. (hem sınava 2019 girenlerle konuştum hem bu başlıktan yardımcı oldular) alakası yok dediğim şu : pegem denemelerinde diyalog tamamlama, irrelevant sentence, restatement vs. soruları var. ama 2019 sınavında bunlardan hiç sormadılar. proficiency kısmından 15 soru sadece paragraftan geldi. yargı denemelerini de bitirdim. yargı 2019 sınavın formatına göre hazırlamış fakat soru kalitesi düşük ve paragrafların bir kısmı kazık. ne yazık ki bizim alanımız için fazla kaynak yok. whatsapp ve ya telegram grupları varsa buradan paslaşalım




  • Haziran atamasının taban puanları açıklandı. Atanmış olan dostlarımızdan bir yorum alabilir miyiz
    https://www.puanlar.net/ingilizce-ogretmenligi-atama-puanlari/
  • Sözleşmeli Öğretmenlik Ataması Sonucu diyor da nasıl yani?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.