Şimdi Ara

İngilizce öğrenerek mi, yoksa türkçe kaynaklar ile mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bazı yabancı insanların videolarını görüyorum. 6 ayda sıfırdan şu noktaya geldim. 1 yılda şu kadar vb. ve sıfırdan geldikleri nokta muazzam düzeyde olabiliyor. Bunun nedeni ana dillerinde ki ingilizce kaynaklardan sebep mi? Onların ilerlemelerinde bu kadar hızlı olabilmelerinin nedeni gerçekte ne olabilir? Yetenek ve yatkınlık mı, yoksa gerçekten ingilizceye hakimiyet mi?


    Sizin fikriniz nedir bu konuda?




  • ingilizce okuyup anlayabildiğin zaman küresel bir geliştirici topluluğunun içine giriyorsun sonuçta. bu toplulukta, kendi dilindeki kaynaklara nazaran muazzam derecede kaynak ve birkaç tane değil sürüsüyle alternatif eğitim kanalı var. en önemlisi bu kanallar arasında o kadar fazla rekabet var ki kaliteli içerik üretmek için bir taraflarını yırtıyor insanlar. kısacası ingilizce öğrenip doğru kanallara yönelir (ki bak sadece youtube bile olur) ve üzerine ciddi olarak gidersen 6 ayda da, 1 yılda da ilerleme katedersin emin ol.

  • adamın kendi dili bir kere. yani if, else vs vs kendi kelime dağarcığı. ve en önemlisi ing kaynak aşırı fazla. o adam 6 ayda yaptığını sen 1 senede yaparsın eğer ing sağlam değilse.

  • İs olarak goruyor isen kesinlikle once yabanci dil ogren.
    Hobi olarak takiliyorsan bile İngilizce bilmemenin getirisi duvara toslama etksini gene hissediyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türkçe kaynakların coğu ceviri ve nerdeyse tüm ceviriler kötü, ceviri olmayanlar da yetersiz. o yüzden ing bilmek piece of mind açısından iyidir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,


    Yazilim konusunda Turkce kaynaklar hem cok kisitli hem de icerik olarak yetersiz. Benim rastladiklarim, temel konularin yabanci kitap/makale/bloglardan cevirileri genelde. Bu icerikle de temel duzeyden ileriye gitmeniz mumkun degil malesef.


    Yazililm ile ciddi sekilde ilgilenmeyi dusunen yazilimci her seyden once okudugunu anlayabilecek, derdini anlatabilecek duzeyde ingilizce okuyup yazmali.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.