Şimdi Ara

İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ İLE ALAKALI SORULARIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle iyi günler. Ben Burdur MAKÜ İngilizce Öğretmenliği bölümünü kazandım(15528 sıralama ve 400 puan).Ben aslında lisede Sayısal kökenli bir öğrenciydim fakat,Sayısal kısmının bana uymadığını düşündüğüm için mezuna kaldım ve 1 sene boyunca sınavlara hazırlandım.

    Biraz fazla atıyor gibi görünebilirim ama,hayalim,inşallah bir gün İngilizce Eğitim alanında akademisyen olmak.Fakat,ben bu akademisyenliği,yüksek lisans dan başlayarak yurtdışında sürdürmek istiyorum(yüksek lisans ve doktorayı yurtdışında yapmak istiyorum.)TOEFL-IELTS sınavlarından gerekli puanı aldıktan sonra başvurduğunuz üniversite sizi mülakat gibi bir şeye çağırıyormuş yanlış bilmiyorsam.

    Sorularıma gelecek olursam:

    1-Anadil olarak İngilizce dışında bir dile sahip olan ülkelerde(Fransa,Almanya vb.),bu dilleri bilmeden de orada Yüksek Lisans yapabilir miyim?

    2-TOEFL-IELTS sınavlarından birine girip gerekli puanı aldığımızı varsayalım.Yine de,mülakatta atıyorum bir İsviçre vatandaşı ile aynı puanı aldığımda ''Bu Türk,bunu eleyelim.''gibi bir ırkçı tavır mümkün olabilir mi?

    3-Avrupa'da hangi ülkelerde Yüksek Lisans ücretsiz?

    4-Bu mevzuları araştırırken bu durumun ülkemiz versiyonuna da göz attım.Ne yazık ki,ALES denen sınav bence benim alanımdakiler için saçma(Tıpkı dil öğrencisinin üniversite sınavında TYT'den sorumlu tutulması gibi.)Siz ne düşünüyorsunuz ALES hakkında?

    5-Bu mevzularda ülkemizde çok fazla torpil döndüğünü duyuyorum,doğru mudur?

    Okuduğunuz ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.İyi forumlar.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.