Şimdi Ara

İngilizceyi geliştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternetten bir seviye belirleme testi yaptım ve b1 seviyesinde olduğum çıktı birine ingilizce yol veya bir yer tarif edecek kadar ingilizce biliyorum ama ingilizce kitap okuyacak yada altyazıyı kaldırarak izleyecek kadar geliştirmek istiyorum kendimi. Nasıl bir yol izlemeliyim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • evde ingiliz tv izle.

  • murat kurt gramer kitabını bitir,

    read at work 1 ve 2 bitir,


    listen a minute bitir


    kelime defteri yap kendine


    öğrendiğin yeni kalıp defteri yap kendine

  • 18 senelik ingilizce öğretmeni ben şuan yeni yeni ingilizce dizi izleyebilmeye başladım hala anlayamadığım yerler var diyorsa ingilizce öğrenme hedefini film izleyebilecek düzey olarak belirleyen insanlar yada ingilizcemi öğrenmek istiyosun o halde film izle dizi izle tv izle diyen insanlar otursun bir düşünsün ne kadar ingilizce biliyolar acaba. Oturup bir filmi anadilinde izleyebilmek demek sizin tahmin ettiğinizin çok çok üstünde bir bilgi birikimi gerektiriyor bence hedefinizi bir gözden geçirin. Ha yok ben oturup 20 senemi vericem ingilizceye diyosanız orası ayrı tabi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrTyln -- 30 Temmuz 2023; 16:31:21 >
  • hocam udemy de kaliteli ingilizce içerikleri var. Tavsiye ederim

  • MrTyln M kullanıcısına yanıt

    katılmıyorum. ben 1 senedir düzenli çalışmama rağmen bırakın dizi-filmi altyazısız izlemeyi. müzikleri(rap dahil) anlayabilicek seviyeye geldim. tek yaptığım şey de her gün 1 saat podcast dinlemek 1 dizi bölümü izlemek 1 saat de okuma pratiği yapmak ve 20-30 kelime'yi çalışmak/ezberlemekdi. bunları da tavsiye ederim.


    ingilizce öğrenmek kesinlikle anlatıldığı gibi kolay değil doğru. sorsan herkes istisnasız ingilizce biliyor ancak kimse pratik yapmıyor. özellikle türkçe kitap okumayan insanların düzenli ingilizce kitap okuduğunu sanırım kimse düşünmüyordur. sonuç olarak her gün okuyun, dinleyin, ezberleyin konuşun tek yolu bu

  • ben lisede hazırlık sınıfı okudum ve iyi bir eğitim verilmişti ancak o sınıf sonunda büyük ihtimal b1 civarındaydım.

    Lise hazırlık sınıfının yazında internetten bir oyun oynamaya başlamıştım epicmafia diye. Among us ve town of salem'e benziyor. Oyunu daha fazla anlatmayacağım ama tamamen karşındakilerle hızlı bir şekilde iletişim kurma, hızlı bir şekilde düşünüp strateji kurup ingilizce olarak da bunu aktarmaya dayalıydı. (chat mantığı vardı sözlü değil yani) Bu oyuna aşırı sardım ve ingilizcemi aşırı geliştirdi. Çünkü senin sınırlarını zorluyor. Belki 1 dk bakıp anlayacağın cümleyi 10 saniyede anlaman gerekiyor ve belki 3 dk düşünüp kuracağın stratejiyi max 1 dkde kurup ingilizce aktarman gerekiyor.

    Eğer oyun oynamayı seviyorsan bu tarz içerikli oyunlara bakabilirsin.

    NOT: epicmafia sitesi kapandı, yerine beyondmafia açıldı ama eskisi kadar kalabalık bir oyuncu kitlesi olmadığından oyun bulman zor olabilir. Ayrıca among us ve town of salem ona kıyasla çok daha az ciddi olduğu için pek ciddi sohbetler stratejiler dönmüyor. Farklı konularda benzer oyunlar bulabilirsin belki.

    Ayrıca sohbetli oyun oynamanın bir diğer avantajı: otomatik olarak yabancılarla tanışıyosun ve illa bir iki kişi çıkıyor arkadaşça da sohbet etmek isteyeceğin. Yabancı chat etmek için bir arkadaşın olmuş oluyor.


    9. sınıfa başladığımda da youtube videolarına sarmıştım. İlk başta ing altyazılı izliyordum. 10. sınıfa geçerken artık altyazıya ihtiyacım kalmadığını fark ettim. Youtube videolarının ingilizce dizi veya film izlemekten çok daha yararlı olduğunu keşfettim çünkü youtube videolarında insanlar direkt size doğru konuşuyorlar. Film ve dizide bir gerçeklik yaratma ihtiyacı olduğundan günümüzde çok kısık sesli konuşmalar, boğuk konuşmalar, aksanlı konuşmalar mevcut film ve dizilerde. Youtube ingilizce öğrenmek için daha iyi.

    Tavsiye edebileceğim birkaç kanal ki zaten çok ünlüler de hiç izlemiyorsundur belki diye yazıyorum:

    Genel

    -MrBeast

    -Jet Lag The Game

    -Pewdiepie

    -JianHao Tan

    -Disguised Toast

    -Trash Taste

    -Abroad in Japan

    -ZHC

    -Frank James

    -Offline tv

    -Sykkuno

    -blau

    -ish


    Anime

    -CDawgVA

    -Gigguk

    -The anime man


    Kültür/Eğitim içerikli

    -The action lab

    -Veritasium

    Bu kanallarda ingilizce alt yazı vardı yüksek ihtimal


    Ayrıca grameri de iyi öğrenmeni tavsiye ederim en azından b2'ye kadar. Her şey akılda kalmıyor ama temeli sağlam atmak önemli. Sonra unutsan bile çok aşırı derecede saçmalamıyorsun.

    NOT: Ben en son grammarway'in kırmızı kitabını bitirdiğimi hatırlıyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JadeR -- 17 Ağustos 2023; 17:42:53 >




  • Udemyde de sağlam eğitimler var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • JadeR kullanıcısına yanıt
    Bu bilgi için teşekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.