Şimdi Ara

ingiltere vizesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba bir sorum var. Bu yaz Londraya 1 haftalık tatil planlıyoruz. Vize için evrak aşamasındayız. Kısaca özetlersem eşim devlet üniversitesinde araştırma görevlisi bende devlet hastanesinde sağlık personeliyim yani ikimizde memuruz. Halam Londrada yaşıyor konaklama masraflarımızı karşılayacaklarına dair davet mektubunu yazacaklar vize için. Bu durumda banka hesaplarımızda tatil için ne kadar bir miktar para bulundurursak vize açısından problem yaşamayız,tecrübeliler yardım edebilirse sevinirim ? Kısaca eşim ve kendi hesabımızda kaç para bulundurmak gerekir?




  • kişi başı günlük 100/150 £ harcama yapacağınızı varsayalım. kalacağınız yer de var. yani 2*100 desek günlük hadi biraz daha kısalım. 3000₺ olsa, 21 mi yapıyor. biraz hovardalık yapacağınızı düşünelim, çarp 2 ile etti... kabaca 2400 £ veya 40000/50000 ₺ işinizi görür diyeceğim ama ikamet adresiniz olacağı için bu kadara da gerek kalmaz sanırım.   önemli olan banka hesapları ve 6 aylık hareketlilik gibi görünüyor. bu süre içerisinde para akışı yok ise zaten hiç şansınız olmaz dememiz gerekiyor galiba şu yazıya göre:


    https://www.visatraveler.com/blog/bank-statement-for-uk-visit-visa




    tavsiyem, dünyada en son gideceğin yer orası olsun.  gidin kazablanka'ya veya mısır'a, daha eğlenceli olabileceğini düşünüyorum.





  • İkinizde çalıştığınıza göre banka hesaplarınıza maaşlarınız yatıyor, yani hesaplarınız hareket görüyor. 1 hafta ne harcayacağınızı hesaplayın, o miktardan biraz daha fazla para ekleyin. Zaten halanız davet mektubu verecek. Fon gibi başka birikimleriniz varsa onların da dökümünü alıp konsolosluğa verin. Emeklilik fonlarınız varsa onların da dökümünü alıp verin. En son gelmiş kredi kart ekstrelerinizi ekleyin. Antik kuntik iş yapmanıza gerek yok, evde iki çalışan varsa vizeleriniz çıkar, yeterki doğru beyanda bulunun.


    Banka kredilerini gösterir risk raporları var (FINDEKS Notlu Kredi Risk Raporu ). Onlardan çıktı alın, kredi notlarınız iyiyse, ödenmemiş (takipte krediniz olmamalı) krediniz yoksa, o evrakları da ekleyin. Başka belgeleyebileceğiniz ne geliriniz varsa belgelerini verin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 21 Nisan 2023; 17:19:8 >
  • 1-maaş hesabınızın ve birikim hesabınızın dökümlerini ekleyin.
    zaten birikim hesabınızda 40/50k vardır.
    2-ayrıca, güzel bir ön yazı yazın.
    ne iş yapıyorsunuz, kaç yıldır çalışıyorsunuz, davetiye gönderen kişi neyiniz oluyor, nerede kalacsksını ve gezi planınızdan biraz bahsedin. maaş ve birikim hesabınızın yeterli olacağını, acil durumda da, kredi kartları ile geziyi rahatça sürdürebileceğinizi, ÖZELLİKLE belirtin.
    2-a- iş yerinden aldığınız kağıtlarda, işe başlangıç, görev, maaş ve dönünce bizimle çalışmaya devam edecektir! ibareleri KESİNLİKLE olmalı!
    2-b- izinler,önyazı İNGİLİZCE olmalı! siz çevirin.
    3-biletlerinizi almadıysanız, ek ücret ödeyip, esnetilebilir tarihli alın!
    4-geçen yıl, tüm evrakları pdf yapıp, sisteme yükletiyorlardı, şimdi nasıl bilmiyorum.
    sonuç için sizinki kaç hafta sürer bilmiyorum ama 6 haftayı gözden çıkartın!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.