Şimdi Ara

Inkjet Mürekkep Tüketimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, Canon E514 yazıcımda kartuşları doldurarak kullanıyorum. Genellikle S/B baskı alıyorum. Yazıcıdan Siyah kartuşu seçerek kullanıyorum. Yaklaşık 50 ml mürekkep tükettim şimdiye kadar yalnız tüketimime bakarak aldığım çıktı sayısı az gibi geliyor bana. Bu konuda ne söyleyebilirsiniz acaba?

    Aldığım çıktılara örnek bir sayfa;

    http://dosya.co/5n4c1zs5zgeb/1.pdf.html

    Service tool ile test sayfasının çıktısını aldım çıktıda;

    Tüm yazılanlar 1676 sayfa Normal çıktı: 1531 Fotoğraf çıktısı 143 Matto diye bir şey var: 2 sayfa şeklinde. Bu baskı sayısının içerisinde içeriğinde gelen tam dolu kartuşlarda dahil. O kartuşlar 800 sayfa s/b çıktı verdiğini söylüyordu. Hadi 500 çıktı olsun. Hesapta bir karışıklık var mı sizlere göre?







  • Hesapta çok fazla bir anormallik yok aslında. O kartuşlar 800 sayfa s/b çıktı verdiğini söylerken en düşük ayarlarda(düz kağıda text mode,silik mod veya ekonomik modda baskı seçeneğinde) verdiğini söylemekte.Yazıcınızı her açıp kapamanızda yazıcı yadırmaya hazır etmeden önce hafif bir kafa temizleme işlemi yapar ve bu bilene mürekkep sayacını etkiler.Mürekkep sayacı diyorum çünkü bu kartuşlarda benzin deposunu gösterir gibi şamandıralı veya sensörlü devre yok.Çalışma mantığını şu şekil düşünebilirsiniz: Telefon kontörü gibi sayılı bir kontörü vardır.Toplam 800 kontörünüz var.Düzkağıda ekonomik modda s/b çıktı 1, düz kağıda normal normal renkli çıktı 4 , fotoğraf kağıdına renkli çıktı 6, fotoğraf kağıdına normal kalite çıktı 8, fotoğraf kağıdına yüksek kalite çıktı 10 kontör vs... gibi mantıkla çalışır.Kağıdın türüne,boyutuna ve baskı kalitesine göre sayaçtan kontör düşer.Yazıcıyı açıp kapatma, kafa temizleme işlemide bu sayaca etki eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falcon1977 -- 20 Haziran 2014; 1:16:02 >




  • falcon1977 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Mürekkep aldığım yerin sayfasında da 10 ml mürekkep ile 100 sayfa çıktı diye bahsetmiş, bendeki yazıcı mürekkep tassarruflu bir yazıcı olduğundan (en kalitesizden en kaliteliye 4 - 1 arası seçenekten 3 nolu seçenek ile yazdırıyorum) yaklaşık 8-10 ml mürekkep ile 100 sayfadan fazla çıktı alıyorum. Arada da foto yazdırdığımı düşünürsek gayet normal olduğunu fark ettim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.