Şimdi Ara

İNPAX X-9100HD LINUX PVR Nasıl bir cihaz? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
208
Cevap
0
Favori
29.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • flash hakkında kesin bir bilgiye ulaşıldımı acaba?
  • herkes eteğindeki taşı döksün kim doğru kim yanlış ortaya çıkar yanlış bilgiyi sen veriyorsun. tek alım için konuştum 160 usd kargo dahil fiyat veriyorlar. serbest piyasa kim kaça satmak isterse satabilir. isteyen arkadaş senden alsın sen de işine bak. ama ortada saçma sapan fiyatlar dönmesin.

    evet size fiyat sordumsa ne oldu? kullanıcı olarak en ucuz nereden bulursak oradan satın alacağız. ayrıca siz daha bu foruma üye olmadan önce bir arkadaş sizin 150 usd ye sattığınızı da söyledi. sonradan zam yaparsınız yok toptan yok tek tek veririm derseniz onu ben bilemem dükkan işletiyorsunuz.

    Ben olmasam firma şu fiyattan verirdi bu fiyattan verirdi gibi konularda bana hiç inandırıcı gelmiyor.

    Bu piyasada toptan iş yapan bir kaç arkadaşımla da konuştum toplu alımlarda 120 usd ye kadar da inebiliyorlarmış. dolar kurunu 1.50 gibi hesap ettim 240 lira çıkıyor pazarlık mazarlık 230 a alırım ben onu sen merak etme. kimseyi yanlış bilgilendirme burada.




  • bu uydu cihazından bende aldım.büyük hevesle tv ye taktım.bu arada benim tv PANASONIC TX-P42G20E FULL HD PLAZMA .uydu cihazını açıp seyredince görüntü hoşuma gitmedi.

    çözünürlük ayarları ile oynadım 1080p moduna aldım hiç göstermiyor siyah bir ekran sürekli kayıyor. ancak 576p konumuna alınca biraz görüntü düzeliyor fakat eski uydu alıcım olan next 500cı ile karşılaştırınca inpax9100 sönük kalıyor.çünkü next ile çok harika görüntü vardı.
    cihazı satan arkadaş elmadağlı benim televizyonun fullhd yi desteklemediğini söyledi ve yayın sisteminin ntsc ve 1080p olacak dedi.fakat türkiyedeki tv sisteminde ntsc yok.tüm tvler pal yayın yapmaktadırlar.

    incelemelerimden ve yetkili servislere sorduğumda benim tv nin 1080p full hd desteklediği anlaşılmaktadır.
    sorun benim tvdemi acaba diyerekten bir arkadaşın Philips 42'' Full Hd Lcd Televizyon 42PFL3605/12 olan tv den bu inpax9100 deneyelim dedim.
    bugün cihazı ve s-link scart kabloyu aldım götürdüm. arkadaşın eve gelince tv yi açtım normal uydu takılı idi.bana göre arkadaşın seyrettiği görüntü çok berbat idi.philips tv de sd yayınlar iyi görülmüyordu.belki arkadaş ayarlarını iyi yapamamışdır diye ben görüntü ayarlarıyla oynadım fakat philipsde sd yayınlar çok kötü idi.

    neyse arkadışın kendi uydusunu çıkarıp inpax9100 hd yi taktık.açtık cihazı sd yayınlarda bir iyileşme olmadı.trt hd de sinyal olmadığı için seyredemedik.tabi bunlar pal 576p ile idi.cihazdan osd ayarını pal 1080p ye getirdim ve menüden çıkıp baktık.görüntü kalitesinden bozulma oldu.menüler soluk yazılar silik idi.tekrar 576p ye getirdim biraz düzeldi.
    yani bu cihaz sd yayınlarda iyi görüntü vermiyor.şunu farkettim benim plazma tv de 1080p ile hiç görüntü alamıyorduk.görüntü siyah karlı ve yukardan aşağıya kayma yapıyordu.sonuçta arkadaşın philips tv ile hem kendi cihazında ve benim inpax cihazdan tatmin edici görütü alamadık.

    bu olaydan sonra aklıma benim tv de sorunmu var acaba dedim.eve gelince servisi aradım.sorunlarımıdan bahsettim.servis bana full hd kaynaklı bir cihazdan 1080p görüntüsü almak istiyorsan hdmi kablo kullanmam gerektiğini söyledi.scart kablo ile düzgün görüntü alamassın dedi.bunun üzerine bende hdmi kablo alıp birde onunla deneyeceğim.hdmi kablodan sonra görüntü durumunu burda yazarım.

    cihazı tam test edecek durumda zevk ile kullanamadğım için iyi veya kötü şu an için birşey diyemem.serveri denedim çalışıyor açtığı şifreli kanallarda var açamadığı da var.
    ilk gözlemlerim ve eksikleri şunlar.

    1:görüntüde kumlanma ve karelenme oluşuyor.

    2:kanal geçiş süresi çok uzun 3 saniye den fazla.

    3:kanal geçişinden sonra görüntüyü açarken 0,5 saniye kadar buzlama yapıyor.

    4: benim tvnin teleteks yayınını kullanırken sayfalar kayıyor.alakasız bir sayfa açıyıor.

    5:sinyal az veya şifreli kanal uyarı yazısı daha açıklayıcı ve belirgin yapılmalı.yani sorun şifreli kanalmı yoksa sinyal az olduğu içinmi görüntü yok.bu açıklamayı kolaydan geçmişler.

    6:kumanda çok hassas.kanal veya menü kaydırma tuşlarına basınca iki veya üç sıra birden geçiş yapıyor.

    7:oyun menüsünden mayın oyununu seçinçe kilitleniyor.

    8:usb üzerinden film izlerken açamadığı film lerden kilitleniyor.bazı formatları oynatmadı.
    9:usb menüsü çok yavaş takılma yapıyor.

    10:yotube ve internete girmiyor.

    şimdilik bu kadar.daha sonra deneyimlerimi tekrar aktarırım.




  • arkadaşlar bende bu cihazı edindim.
    bende görüntü gerek scart da gerek hdmi da sorun olmadı.ozhal arkadaşın aksine çok beğendim.Sakın yanlış anlaşılmasın TV lerden,cihazlardaki yüklü sürümlerden,kablolardan yada herhangi başka bir nedenden görüntü kalitesi ile ilgili böyle farklı sonuçlara ulaşmış olabiliriz.Kaldı ki bunlar olmasada görüntü kalitesi adı üstünde göreceli bir kavram bana hoş geleni o beğenmemiş olabilir.ama bende kesinlikle karelenme yapmadı..ancak ozhal arkadaşa noktası virgülüne katıldığım bir husus varki onuda başka formda yazdığım bir yazıdan alıntı yaparak aşağıda belirtiyorum.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    arkadaşlar kanal geçişleri yazılımla düzeltilebilirmi.....ben böyle yavaş kanal geçişi görmedim...cihazda yok yok
    büyük bir hevesle almıştım ama 45tl lik premier bile bu kadar üzmemişti beni.
    bendeki sürüm şu:
    H/W ver: V1:00
    S/W ver V1.37
    Yükleyici Sürümü V1:00
    Tarih Jan 14 2011

    lütfen objektif yorumlarıızı bekliyorum.....cihazı karalamak falan niyetinde değilim HD ve paylaşımlı cihazların kronik bir sorunuda olabilir diye aklımdan geçiriyorum.almayı düşündüğünüz cihazlar bölümünde hızlı hd uydu alıcı soran akadaşa 1sn olmazda 1,15 saniye olabilir bu normal demişler.ama ben rahat 3 e kadar hatta bazen 4e kadar sayıyorum.görüntü kalitesi süper ek özellikler cabası ama kanal geçişleri gerçekten rahatsız edici geldi bana.
    önce kullandığım cihazlar:
    next YE7500CI-46inch LCD de en iyi SD performansını bu cihazla almıştım inpax ST5518 işlemicili nexti aratmadı hatta geçti..

    hiremco X3- vasat

    premier 15000 - kötü

    next 16500 - idare eder

    ama hiçbiri bu kadar rahatsız edici derecede yavaş kanal geçiş hızına sahip değildi.ürünü alalı 2 saat oldu nete falan bağlamadım.keyfim kaçtı hiçbir özelliğini adam akıllı deneyemedim.bu durumu hemen paylaşıp çözümü olup olmadığını öğrenmek istedim.. iade yada değiştirmeye kadar düşünüyorum yani.

    bence görüntüsü next7500 den daha iyi ama hanım da aynı fark yok ala ala bunumu aldın diyor.
    (2 aydır arayış içindeydim çizdik karizmayı )

    öğrenmek istediğim kanal geçiş hızı donanımla mı alakalıdır yazılımla mı?
    kullanan arkadaşlar size normal geliyor mu bu hız?
    yorumlarınızı dört gözle bekliyorum
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Serkan güzel hocadan da bu kanal geçiş hızı konusundaki teknik bilgilerini paylaşmasını istiyorum
    Kalın sağlıcakla......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeverS@yNever -- 30 Ocak 2011; 2:37:38 >




  • @ELMADAĞLI selamlar !

    "Doğru bilginin adresi" bu güne kadar hiç yanlış bilgi vermedi ve vermeyecek te !!!

    Diğer forumdan arkadaşım bizzat INPA Elkt'ten elden teslim aldı. 150 dolar'a... Server'i de içinde !

    Siz ister inanın, ister inanmayın. Herkesin ticaretide, ticaretinin şartları da, sizin belirttiğiniz
    rakamlardan olacak diye bir kural yok.

    Saygılar, sevgiler.
  • Selamlar @NeverS@yNever,

    Abisi, cihazın henüz flash bellek(ROM bellek) kapasitesini analiz edebildim. O da, 32 MB.
    çıktı.

    Yani firmaların ve forumların ilan ettiklerinin "çeğreği" gibi kapasite değeri olduğunu
    görmüş olduk.

    Bahse konu yavaşlığa gelince;

    Yavaşlığa neden olabiliecek en önemli etmen, RAM (silinebilir bellek)'dir. Siz cihazı
    edindiğinize göre, cihazın RAM'lerinin üzerinde yazılı değerleri bildirebilirseniz, kapasitenin
    ne olduğunu anlayabiliriz. Dolayısı ile bir kanaat bildirmem mümkün olabilir.

    Kolay gelsin.
  • merhaba, şimdiye kadar bu başlıkta herhangi bir şey yazmadım ancak bu başlığı ve ilgili birçok yazıyı okudum. cihazı bugün itibariyle kullanmaya başladım. hem henüz tam olarak kurcalamadığım için hem de vaktim olmadığı için ayrıntılı yorum yapmıyorum. ancak ozhal arkadaşın görüntü kalitesi ile ilgili yazdığı yorumlarda büyük bir hata var... okuyan kişilerin bu yüzden cihazı almaktan vazgeçmelerine gönlüm razı olmaz; bu sebeple hemen bunu belirtmek istedim... ayrıntılı yorumumu kısa bir süre sonra sizinle paylaşacağım... kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fulemars

    merhaba, şimdiye kadar bu başlıkta herhangi bir şey yazmadım ancak bu başlığı ve ilgili birçok yazıyı okudum. cihazı bugün itibariyle kullanmaya başladım. hem henüz tam olarak kurcalamadığım için hem de vaktim olmadığı için ayrıntılı yorum yapmıyorum. ancak ozhal arkadaşın görüntü kalitesi ile ilgili yazdığı yorumlarda büyük bir hata var... okuyan kişilerin bu yüzden cihazı almaktan vazgeçmelerine gönlüm razı olmaz; bu sebeple hemen bunu belirtmek istedim... ayrıntılı yorumumu kısa bir süre sonra sizinle paylaşacağım... kolay gelsin.


    kaça mal oldu acaba?
  • evet dün panasonic servisinin belirtdiği hdmi kablosunu bügün aldım.eve gelince hemen takarak denedim.

    görüntü kalitesi çok artdı.eski next uydusunun kalitesini kat kat geçti.
    trt hd seyredemedim sinyal zayıf olduğu için.sinyal gidip geliyor görüntüde.fakat azda olsa gidip gelen görüntüden anladığım kaliteli bir hd görüntü verdiği.

    hdmi kablo takmamın görüntü kalitesinin artmasında bariz katkısı oldu.aldığım hdmı kablo 19 tl. tv nin hdmi girişi ile inpax9100 hdmi çıkışına taktım.takmamla ve makina açılması ile birlikte önceden olmayan çözünürlük görüntü boyutu bilgisi hemen ekrana yansıdı.1080i olarak hemen tanıdı.

    menü osd ayarına girip yayın sistemini ntsc formatına çevirdim görüntü kalitesi yine çok güzeldi.bu cihaz görüntü sisteminin. pal veya ntsc olması farketmiyor.çıkışı 576p moduna aldım yine kaliteli görüntü vardı.

    bir haftadır uğraştığım sorun benim panasonic tv nin 1080i full hd görüntüyü scart kablo ile değilde hdmi kablo ve girişinden alabileceğimiz.bu açıklamayı servise sorduğum beş gün önce tam olarak açıklasa idi böyle sıkıntılar olmaz idi.cihazı satan elmadağlı arkadaş da panosonic plazma tv yi tanımadığı için beni yönlendiremedi.fakat diğer konularda çok yardımcı oldu.kendisine teşekkür ederim.

    inpax 9100 cihazına gelirsek.görüntü olarak on numara olarak geçer not aldı.server ise çalışıyor.tahmin etmediğim bir şifreli kanalı açtı.
    önceki yazdığım sorunlar devam ediyor.cihaz alınırmı derseniz görüntü ve hediye server için alınabilir.diğer sorunları göz ardı ederseniz veya yeni yazılımla düzelirse diye beklerseniz alınabilir.




  • eveet. peşin söylemek istiyorum ki bu yazı reklam yapma amacı taşımıyor. tabi buna inanmayanlar da olabilir ama bu konuda yapacak bir şeyim yok. başlangıçta bunu söylemek istedim çünkü cihazı öven kişilerin çaktırmadan danışıklı dövüş yaptıklarını bu başlıkta veya başka forumlarda zaman zaman hissettiğim olmuştur. doğru veya yanlış; bilemem. ben kendi kişisel görülşerimi paylaşacağım. dileyen pmden ulaşabilir hatta telefonla da görüşebiliriz. (daha naapayım )

    bu cihazın öncesinde yumatu IQ serisi sıradan bir cihaz kullanıyordum. daha öncesinde linux tabanlı hiçbir hd uydu alıcı kullanmadım. sadece bir arkadaşımda orjinal hd800 vardı (900 tlye almıştı) 40" sony (üst serilerinden) bir tv ile birlikte kullanıyordu ve hd görüntüsünü çok beğenmiştim. 9100de öncelikle görüntü kalitesi hakkında görüşüm beklediğimin çok üzerinde oluşu. scart kabloyu çıkarıp hdmi kablo takınca özellikle SD yayınlarda müthiş bir değişiklik oldu. trt1,show, star, atv, ntv... vb falan HD gibi görünüyor. tabi HD olan kanallar zaten çok güzel.

    ki benim televizyonum 32" philips tüplü ve HD bir televizyon. (tüplü nasıl HD oluyor leyn? diyenleri duyar gibiyim; ancak oluyor. benim televizyonum bu açıdan ilginç ve özel bir televizyon. buyrun...

    http://forum.donanimhaber.com/m_17614403/tm.htm

    http://www.amazon.de/Philips-32-9551-Zoll-Fernseher/dp/B000FCMWPO

    neyse... söylediğim gibi başka bir hd cihazın görüntüsü nasıldır bilemiyorum ama ben bu televizyonda bile müthiş bir görüntü elde ettim... tüplü bir televizyonda ve scart bağlantısıyla nasıl olur bilemem...

    cihazın uzaktan kumanda hakimiyeti ve malzemesi çok çok iyi değil ama kötü de değil... çok ender olarak geç algıladığı oluyor. sabırsız davranıp tekrar basarsanız fazladan işlem yapıyor tabi. sabırlı olmak lazım.

    arkadaşların kanal geçiş hızıyla ilgili eleştirilerine ben de katılıyorum. şifreli yayınlarda şifre çözme süresi olabileceğinden şifreli kanallarda denemedim. türksat uydusundaki ulusal kanallarda yaptığım denemede 1. sıradaki kanaldan 10. sıradaki kanala geçme süresi aşağı yukarı 25 saniye. ancak bu yavaşlığın 1.35 versiyonunda olmadığı, son versiyon olan 1.37 de olduğu söyleniyor. sanırm zamanla düzeltilir. bu yüzden pek kafama takmıyorum.

    (cihazı keşfettikçe olumlu-olumsuz tespitlerimi paylaşacağım)

    cihazı elmadağlı nickli arkadaştan aldım. başlangıçta normal olarak bazı tereddütlerim vardı. ancak genel olarak insanlara güvenmeyi tercih ederim. bir yamuk yaparlarsa o onların hem kendi hem de tanrıyla olan problemidir. (200-300 lirayla kimse batmaz, kimse de zengin olmaz.) yapmazlarsa da normal karşılarım; allah razı olsun derim. evet cihazı inpaya göre 25-30 lira fazlaya aldığımın farkındayım. (275+7 lira kargo)
    ancak diğer türlü olsaydı uydu-server işinden hiç anlamayan biri olarak kimden yardım isterdim, karşımda kim olurdu bilemiyorum. (muhtemelen bir normal veya tele sekreter:) cihazı hem almadan önce hem aldıktan sonra elmadağlı arkadaş her türlü sorumu yanıtlama çalıştı. cihaz geldikten sonra eutelsat uydusunu bulamadım. bu konuda bile elinden geldiğince yardım etti. sadece dün akşam bile evin çatısından en az 5-6 defa aradım kendisini (gerçi yine bulamadım, birini çağırdım ayarlatmak için ya neyse ) cihazın yapılması gereken bazı ayarlarını telefonda anlattı, falan filan... sırf bu destek için bile fazladan verdiğim paraya değer bence...
    hem ayrıca küçük esnaf diye tabir edilen insanların yalan söylemedikten sonra, insanları kandırmadıktan sonra para kazanmasında ne gibi bir yanlış var!? ne bekleniyor anlamıyorum; aldığı fiyata size vermesi mi!

    bu arada serkangüzel nickli arkadaşın da son derece bilgili ve güvenilir olduğunu düşünüyorum. örneğin kendisine pm attım ve ne düşündüğünü sordum. bana hd800 tavsiye etti. ancak pek çok forumda pek çok kişiye amaçlarında göre değişik cihazlar tavsiye etmiş. peki ben neden 9100 tercih ettim...

    15 gündür araştırıyorum. HD cihazlar için tabi:

    dreambox'larda clon da olsa orjinal de olsa sıkıntılar var anladığım kadarıyla. evet enigma 2, var evet flashı fazla, evet yazılım desteği çok fazla ancak benim kafama yatmadı doğrusu. clon bile alsan serverla birlikte en az 550 lira eder ki bu benim ödediğim paranın 2 katı...

    atalanta, amstrad vb gibi 9100'ün muadilleri 30-40 lira daha ucuza alınabilir. ancak üzerine server eklemeniz lazım. ki 9100'e göre bir artıları olduğunu düşünmüyorum. hiç gerek yok...

    next, goldmaster vb cihazlar hakkında pek bir fikrim olmamakla birlikte genel itibariyle 9100'e benzer olduğunu tahmin ediyorum; ancak fiyatlarının aşağı yukarı 2 katı olduğunu biliyorum (+server) geçiniz...

    araştırmalarımın sonucunda (araştırdıklarımın içinde) en iyi uydu cihazının vu+ denen cihaz olduğuna nacizane kanaat getirdim. ancak onun da fiyatı 700-800tl arası değişiyor. serveri da düşündüğünüzde 850-950 gibi bir meblağa ulaşıyor... ki bu da benim ödediğim paranın 3 katından fazla...

    ileride inşallah kendi evime taşındığımda ve 117 ekran bir 3D lcd aldığımda (tabi ev kredisini de bitirdikten sonra ) tercihim vu+ olur. ancak şu an itibariyle yaptığım tercihten f/p olarak çok memnunum.

    peki bu kadar şeyi neden mi yazdım... biliyorum ki insanların kafası çok karışık ve birilerinin tecrübelerini paylaşmasına ihtiyaçları var. onlardan akıl bekliyorlar. cihazı almadan önceki durumum aklıma geldi ve birilerine faydam dokunsun istedim. o kadar... en başta söylediğim gibi bu yazı reklam amaçlı yazılmamıştır. elmadağlı nickli arkadaşla önceye dayalı hiçbir alakam yoktur. buna inanıp inanmamak tamamen size kalmıştır. teşekkürler, allah yardımcınız olsun

    (vay be! amma yazdım ha!)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fulemars -- 1 Şubat 2011; 17:31:46 >




  • @fulemars, ben de 1 haftadir hd uydu alicisi secmeye calisiyorum, bu acidan yaziniz faydali oldu tesekkur ederim.
  • kolay gelsin arkadaşlar bir sorum olucak?next dobratech cihazım var fakat digitürk kanallarını izlerken yayın 10 dakikada bir sesi kesiyor.moviemax speed kanalını açtığımda görüntü var ses 6-7 saniye geç geliyor.digitürkü kendi cihazında çalıştırdığımda böyle bir sorun olmuyor.yardımcı olursanız sevinirim.kolay gelsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fulemars
    ..........
    arkadaşların kanal geçiş hızıyla ilgili eleştirilerine ben de katılıyorum. şifreli yayınlarda şifre çözme süresi olabileceğinden şifreli kanallarda denemedim. türksat uydusundaki ulusal kanallarda yaptığım denemede 1. sıradaki kanaldan 10. sıradaki kanala geçme süresi aşağı yukarı 25 saniye. ancak bu yavaşlığın 1.35 versiyonunda olmadığı, son versiyon olan 1.37 de olduğu söyleniyor. sanırm zamanla düzeltilir. bu yüzden pek kafama takmıyorum.
    ...........

    Sayın Fulemars,

    Yapmış olduğunuz kanal geçiş testi için teşekkürler.

    Şifreli kanalların geç açılması hadi neyse bir derece anlaşılabilir ama 10 kanal için 25 sn. çok fazla. Bende Next 2005 ve Yumatu var. 2008 yılında forumda kanal geçiş hızı testi yapmıştım. Diğer arkadaşlar da kendi cihazlarına ait değerleri yazmışlardı. Next 19 sn , yumatu 15 sn de 10 adet aynı sıralı kanalı geçmişti. Next 2000 Super Plus FTA cihaz sahibi bir arkadaşımız 9 sn gibi süreyi ölçmüştü.

    http://forum.donanimhaber.com/m_20983882/tm.htm

    neoMJ adlı arkadaşımız Botech 2010 adlı cihazın kanal geçişlerini video paylaşım sitesine yüklemişti. Ondaki kanal geçişleri bana çok yavaş gelmişti ama Inpaxda da durum aynı veya daha kötü. Özellikle TRT HD de maç yayını sırasındaki kanalı açması alttaki videolara göre size göre hızlı mı yavaş mı?

    http://www.vimeo.com/15170566

    Yeniden teşekkürler. Cihazın menülerine ait görüntü koyarsanız da sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender123 -- 1 Şubat 2011; 18:13:56 >




  • bunlar merak edenler için tvye ait fotolar... kanal geçişlerine ait videoyu da şu an yüklüyorum. bitince linkini vereceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fulemars -- 1 Şubat 2011; 21:09:24 >
  • ...

     İNPAX X-9100HD LINUX PVR Nasıl bir cihaz?
  • ...

     İNPAX X-9100HD LINUX PVR Nasıl bir cihaz?
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fulemars -- 1 Şubat 2011; 17:28:36 >
  • videoyu facebooka yükledim herkese de açık hale getirdim... inşallah izleyebilirsiniz...

    http://www.facebook.com/video/video.php?v=495731169091&saved
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ender123

    quote:

    Orijinalden alıntı: fulemars
    ..........

    arkadaşların kanal geçiş hızıyla ilgili eleştirilerine ben de katılıyorum. şifreli yayınlarda şifre çözme süresi olabileceğinden şifreli kanallarda denemedim. türksat uydusundaki ulusal kanallarda yaptığım denemede 1. sıradaki kanaldan 10. sıradaki kanala geçme süresi aşağı yukarı 25 saniye. ancak bu yavaşlığın 1.35 versiyonunda olmadığı, son versiyon olan 1.37 de olduğu söyleniyor. sanırm zamanla düzeltilir. bu yüzden pek kafama takmıyorum.

    şifreli yayınlara gelince listedeki çoğu kanalı açıyor. (açıkçası hepsini kontrol etmedim ama benim izleyeceklerimde sorun yok) sayısını tam olarak bilmemekle birlikte bir sürü HD kanal var. bugün gündüz oynanan maçta maç boyunca bir çok kez, (tahminen 2-3 dakikada bir) donmalar oldu ve bu donmalar yaklaşık 20-30 saniye kadar sürdü. bu durum tabi moralimi bozmuştu. neden olur, nasıl olur bilemiyorum. ancak biraz önce biten maçta maç boyunca sadece iki defa donma oldu. ki bence bu epeyce iyi. eğer hep böyle olursa ne ala... maç harici kanallara şimdilik pek dikkat etmedim. önümüzdeki günlerde bu donma meselesinin ne durumda olduğunu da paylaşırım. şimdilik fikrim olumlu yönde...
    ...........

    Sayın Fulemars,

    Yapmış olduğunuz kanal geçiş testi için teşekkürler.

    Şifreli kanalların geç açılması hadi neyse bir derece anlaşılabilir ama 10 kanal için 25 sn. çok fazla. Bende Next 2005 ve Yumatu var. 2008 yılında forumda kanal geçiş hızı testi yapmıştım. Diğer arkadaşlar da kendi cihazlarına ait değerleri yazmışlardı. Next 19 sn , yumatu 15 sn de 10 adet aynı sıralı kanalı geçmişti. Next 2000 Super Plus FTA cihaz sahibi bir arkadaşımız 9 sn gibi süreyi ölçmüştü.

    http://forum.donanimhaber.com/m_20983882/tm.htm

    neoMJ adlı arkadaşımız Botech 2010 adlı cihazın kanal geçişlerini video paylaşım sitesine yüklemişti. Ondaki kanal geçişleri bana çok yavaş gelmişti ama Inpaxda da durum aynı veya daha kötü. Özellikle TRT HD de maç yayını sırasındaki kanalı açması alttaki videolara göre size göre hızlı mı yavaş mı?

    http://www.vimeo.com/15170566

    Yeniden teşekkürler. Cihazın menülerine ait görüntü koyarsanız da sevinirim.


    abi kıyasladıgınız cihaz düz makina , aralarında büyük fark var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_


    quote:

    Orijinalden alıntı: ELMADAĞLI

    abi sen tf den diger forumlardan tanıdıgım serkangüzel misin. abi şuan trt hd maça bakmaktayım ama flaş bilgisi degereini 4 bölünce çıkması gerekiyor.


    Evet o @serkanguzel benim !...

    TF'de doğruları yazdığım için hazmedemediler ve banladılar !...

    Şimdi burada forumdaşlara elimden geldiğince yadımcı olmaya çalışıyorum.

    Flash'ın kapasite değerinin belirlenmesine gelince;

    Verdiğim tabloyu indirdiyseniz; density' yi, block size' a bölüp, flash bellek kapasitesine
    ulaşabilirsiniz.

    O tabloda;

    Density : 512 MB.

    Block size : 16 KB.

    512 / 16 = 32 MB. eder.

    Malesef ki, cihazın flash bellek kapasitesi 32 MB.tır.

    Zaten 29 MB.lık yazılım için, hiç bir board üreticisi, donanımı 128 MB. flash bellek ile
    donatmaz...

    Saygılar, sevgiler.



    arkadas ben baktım uydudan pek anlamam ama pc den anlarım bu uydu cıhazlarıda fat32 sisteminden çalısıyor bu nun için pc deki bios gibi bir yazılım ve içinde sürücüleri görmesi için gömülü dosyalar netten video izlemek için boş hafıza pvr için boş hafıza ve birde flasın üzerine atılan 29 mb işletim yazılımı eee bunlar için sadece 32 mb flas la oluyor diyorsunuz ben bu uyduyu kullanıyorum göruntu harıka şifreli kanalarda bıraz gecıkme var ama genel fıyat olarak degerlendırısek çok iyi benim inanasım gelmedi 32 mb flas olduguna kusura bakmayın ama eleştiriken bile biraz insaflı olun beni bir çıkarım yok sadece kullanıcıyım ama piyasaya böyle guzel ürünler cıkmışken hep olumsuz yönle eleştirerek gidersek diger marka yaparak kötü ürünleri pahalı fiyatla önumuze koyan firmalara mahkum kalırız benden tam not aldı bu cihaz
    hepimiz biliyoruz cinde ucuza mal edildigini tüm cihazların biri x markası digeri y markası oluyor x 400 - 500 lira y 275 - 350 lira bakacak olursanız imalat maliyetleri aynı 3 aşagı 5 yukarı bence insaflı yorum yapmak gerekir




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.