Şimdi Ara

### İnşaat Mühendisliği Bölümü üzerine Sorularınız ### (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
4
Favori
6.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Beyler bu sene 1.sınıf öğrencisi olacağım inşallahda aklımda bi soru var okul için laptop almam gerekiyomu yani derslerde felan lazım olucakmı bide alırsam ne tip bi bilgisayar almam gerekiyo bilen arkadaşlar cevaplayabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: resets

    Beyler bu sene 1.sınıf öğrencisi olacağım inşallahda aklımda bi soru var okul için laptop almam gerekiyomu yani derslerde felan lazım olucakmı bide alırsam ne tip bi bilgisayar almam gerekiyo bilen arkadaşlar cevaplayabilir mi?

    1. sınıf eğitim öğretim için herhangi bir bilgisayar ihtiyaç duymazsın; temel bilgisayar teknolojileri, sinevizyon sunumlu dersler ve programlama dersleri olacak ama adındaki gibi detay işlenmeyen basit yüzeysel dersler olacak. Bundan sonraki yıllarda AutoCAD bilgisayar destekli tasarım dersi olacaktır; o zamana orta düzey bir bilgisayar işini görür. Çok ilerisi için üniversitenin verdiği eğitim kalitesine bağlı olarak özel inşaat yazılımları paket programları öğretilen dersler var ise yine orta düzey bir laptop işini görecektir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: enisarslan97

    Hocam benim basit bi sorum olucak insaat muhendisligi okumayi dusunuyorum bende , babam bildiginiz insaat ustasi , kalfalik yaptigi donemlerde eve buyuk kagitlatlar gelip acip projelere baktigini hatirlarim. Binayi bu insaat ustalari yapiyor sonucta bu bolumu okursam babamim bana en ufak bi katkisi olabilir mi yoksa apayri bilimsel yonden mi ugras alanlari insaat muhendislerinin ?

    Babanızın bırakın ufak katkısı, babanız belki sizlere muazzam derecede katkı sağlar hem teknik ekip elde etme açısından hem de mevcut teknik ekibi yönetme açısından. Bahsettiğiniz statik projeleri mühendisler belli bilimsel kurallara ve kabullere göre devletin ortaya koyduğu yönetmeliklere uyarak hazırlıyorlar; ustalar aracılığıyla işçilerden oluşan teknik ekip ise bu projeyi sahadaki mühendisin yönlendirmesi doğrultusunda birebir uyguluyor. Bu nedenle ustalar kara cahil ne yaptığını bilmeyen biri olmadığı gibi taze mezuna göre çoğu aplikasyon planını da daha iyi değerlendiren tecrübelenmiş ustalar da olabilir; bu nedenle babanızdan çok yardım alabilir tecrübe eksikliğini kapatabilirsiniz ama unutmamanız gereken tek şey babanız gibi ustalarımız böyle gördük hep böyle oldu bundan önce böyle yapıyorduk diye efsaneleşmiş kabullere göre iş yapar lakin inşaat mühendisleri mühendislik mukavemet biliminin kabul edilebilir kabullerine göre iş yapar; bu nedenle herkesi dinleyin, bildiğinizi söyleyin, dediğinizi yaptırın.




  • İller Bankası A.Ş. Yurt İçi Hizmet Birimlerinde sözleşmeli olarak çalıştırılmak üzere Giriş Sınavı ile 200 Teknik Uzman Yardımcısı pozisyonunda istihdam edilmek üzere personel alımı, ileri bir tarihe ertelenmiştir.
  • Hocam elektrik muh de dusunuyorum.santiyede falan gormussundur diye soruyorum.nasil bi bolum sence?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tonymontana92

    Hocam elektrik muh de dusunuyorum.santiyede falan gormussundur diye soruyorum.nasil bi bolum sence?

    Elektrik-Elektronik Mühendisliği zaten forumda çokça bilgi bulabileceğin bir mühendislik programı burada da az çok yanıt verdik; lakin sorduğun sadece Elektrik Mühendisliği ise bence güzel bölüm; sayısı az istihdamı daha dengeli lakin rüzgar güllerinde çalışanlardan duyduğumuz iş imkanı olmasına karşın çalışma koşulları ve fiziki şartlar aşırı ağır ayrıca çok daha fazla donanımlı olmak gerekiyor; işin belli başlı büyük kısmı mühendisin elinin içine bakıyor bu nedenle detaylıca düşünmeniz lazım bu bölümü seçerken.
  • Yeni meslektaşlarıma hayırlı uğurlu olsun dilerim
  • Merhaba Bozkurt Bey. Ben 1.sınıf Erciyes Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğrencisi olucam inşallah size birkaç sorum var ? 1.sınıf Seçilmesi Gereken Zorunlu Dersler ; Fizik, Kimya, Genel Matematik1, TurkDili, Atatürk.İl.ve İnk, İnşaat Müh.Giriş, TeknikResim1, İnşaat Jeolojisi, İş sağlığı ve Güv. Geri kalan dersler ise bir üst sınıfın dersleri ve benim daha 6 kredilik de dersim var öncelikle üst sınıftan ders almalı mıyım? Hazırlık zorunlu değildi ve ben 2.senemde girdiğim için hazırlık seçmedim dışarıdan öğrenirim 1 senem daha gitmesin diye sizce hata yaptım mı? Ve üstten Yabancı Dil 1 dersini almayı düşünüyorum sizce almalı mıyım? Teknik resim dersi nasıl bir ders benim elle çizimim berbattır hiç yeteneğim yoktur hatta bölümü seçmeden önce elle çizim yapılıyor mu diye araştırdığımda hep bilgisayardan yapılıyor gibi cevaplar aldım inşaat mühendisi elle çizim yapar mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siradamsamsunlu -- 6 Eylül 2016; 13:16:20 >




  • Ölü bir konuyu canlandıralım
  • Hocam ben bu yıl inşaat mühendisliğini kazandım şuanda hazırlığım inşaat mühendisliği ile mimarlık arasında tam olarak ne fark var birisi çizim yapar diğeri hesap yapar olay sadece bundan mi ibaret mesela inşaat mühendisi çoğu zaman sahada çalışir mimar daha az çalışır Hangisi is bulma maaş anlamında daha avantajlidir(bu tabi değişir ama genel olarak) vb. Bilgilerinizi aktarirsaniz sevinirim ayrıca hem inşaat müh. Hem mimarlık aynı anda okunabiliyor mu okunursa ne gibi avantaj olur cevaplarsaniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar. Türk bir inşaat mühendisinin yurtdisinda(ozellikle Amerika'da) calisabilmesi icin ne gibi donanimlara sahip olmasi gereklidir sizce? Odtü veya Itü + iyi bir ingilizce seviyesi yeterli midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.