Şimdi Ara

İnsan ırkının daha üstün bir ırk yaratması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
3
Favori
2.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • genom projesi ile..
    Daha üstün bir ırk düşünce yönüyle de üstün olacaktır. Kendi istekleri farklı olacağından daha istekli daha saldırgan olmasıda muhtemel. Üstün ırk'tan kasıt sadece daha zeki olarak kavranmaması gerekir. insan şeklinde olması daha kötü olur. yolda yürürken karşılaştığınız insanların üstün ırk olma tehlikesi oluşur. Başka bir aslanın ölgesine giren bir aslan gibi olursunuz. kendi güçleriniz olsa da avantaj ondadır.
  • onlyone O kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim durum DNA ya yeni bilgi eklenerek yeni bir tür oluşturulamayacağı idi, genetik araştırmalarla genler üzerinde pekçok çalışma yapılıyor,
    bitkilerin genleriyle de oynanıyor fakat bitkinin türü hiçbir zaman değişmiyor, buğday her zaman buğday kalır gibi...
    Evrim görüşünde "milyonlarca yıl" kılıfına sığınılarak mutasyonlarla bir canlının başka canlıya dönüşebileceği, ortak atadan milyonlarca farklı tür oluşabileceği gibi safsatalar anlatılır...
    DNA ve genetik variyerler bu türleşmeye izin vermez..özetle buna cevabendi.
  • byob kullanıcısına yanıt
    Hitler'in evrim teorisinin etkisiyle "güçlü olan ayakta kalır zayıf olan ölür" mantığıyla, Alman ırkının ari ırk olarak tüm dünyaya liderlik yapması için vahşetle öldürdüğü insanlara acımayarak Hitler'i özlemle anmak mı????
    öjeni kavramını savunuyorsunuz demek? bugün başınıza gelseydi ne yapacaktınız çok merak ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: archozi

    Hitler'in evrim teorisinin etkisiyle "güçlü olan ayakta kalır zayıf olan ölür" mantığıyla, Alman ırkının ari ırk olarak tüm dünyaya liderlik yapması için vahşetle öldürdüğü insanlara acımayarak Hitler'i özlemle anmak mı????
    öjeni kavramını savunuyorsunuz demek? bugün başınıza gelseydi ne yapacaktınız çok merak ediyorum.

    ben almanyanın üstün ırk yaratmasını savunmuyorum, sadece üstün ırkı savunyorum.başka uygulayan olmadığı için onu örnek gösterdim. eminim ki almanlardan da türklerden de hintlilerden de üstün genler ortaya çıkarmak zor olmayacaktır.

    tabiki öjeniyi savunuyorum, akşam yemeğinde yediğin fasülyeler bile seçilmiş üstün fasülye genlerinden oluşmaktadır, şekilsiz fasülyelerden yeni nesil üretilmez bunu herkes bilir.

    aynı şeyi neden insanlar için yapmayalım? hitler ile şu konuda ayrılıyorum. zayıf genleri öldürmek yerine sadece üremesini yasaklasaymış daha isabetli olurmuş.




  • byob kullanıcısına yanıt
    sizin hiç kusurunuz yok mu? kusurlarınızdan dolayı öldürülmek ister miydiniz?
    öjeni fasülye ile bağdaştırılamayacak bir vahşet, bir dönem sadece sarı saçlı ve mavi gözlü olmadığı, Alman ırkı özelliklerini temsil etmediği için önce merkezlerde toplanıp sonra da gizli emirlerle ortadan kaldırılan insanlardan bahsediyoruz.
    Genetiği değiştirilmiş bitkilerin de nelere yol açtığını çok iyi biliyoruz ve gidip 3000 yıllık eski tohumları araştırıp buluyor insanlar kimse yediğim fasülyenin şekli düzgün olsun yeter ki boşver kanser olayım diye düşünmez.
  • Kötü genlere sahip insanların ürememesi bence de mantıklı
    Bunu öldürmekle bağdaştırmak saçmalık
    Nasıl akraba evliliği, kan uyuşmazlığı vs üremeleri engelleniyor veya hoş karşılanmıyorsa bunda da aynısı yapılmalı
    Nitekim kötü genlere sahip bireylerle engelli doğan bireyler arasında teknik olarak pek fark yok
    Ben pek zeki sayılmam, yakışıklı veya güçlü hiç değilim
    Yani bu tür bir uygulamada muhtemelen üreyemen kesimde olurum fakat gelecek nesillerin daha sağlıklı ve zeki olması için desteklemem gerekir
  • onlyone O kullanıcısına yanıt
    o zaman şöyle bir uygulama başlatılsın, bebekler doğduğunda genetik hastalıklarının tesbiti yapılabiliyor artık,eğer kötü genleri varsa direkt yok edilsin mi diyorsunuz? ya da ilerde kaza geçirdi sakat kaldı hemen yok edilsin???
    hangi kafanın ürünü bu fikirler çözemedim doğrusu!!!!
    bu hastalıklara çözüm bulmak, tekrarlanmaması için önlemler almak ayrı, tıptaki bilimsel çalışmalar bunun için yapılıyor
    bireyin yaşaması esası yerine direkt yok edilmesi kolay geldi herhalde..
    mahallede bir kedi bile sakatlansa hemen veterinere götürüyoruz sakat kalırsa hayatına o şekilde devam etmesi için çabalıyoruz....
  • Doğanın yok edilmesi değil, üremeye izin verilmemesi diyoruz, yukarda oldukça açık anlattım
    Kısa boylu, çelimsiz, genetik hastalık riski taşıyan, ıq su düşük insanlar çocuk yapamasın
    Hatta çocuk doğurmak ruhsat gerektiren belirli izinlerle gerçekleştirilen birşey yapılıp, izinsiz doğuranlardan ağır vergiler alınabilir
    Çok değil 100 yıl kadar sonra çok nitelikli bireyler yetişir, kimse de ölmez
  • Saçmalamayin insan kendini daha çozemedi damarlarini bile uretemessin hücreler beyin bunlari çözememisken daha iyisini yapmak,yav hehe

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onlyone O kullanıcısına yanıt
    Canlı DNA sında bu şekilde seçim yapmak mümkün olmaz, bir insanın DNA sında şifrelenmiş duran fakat ortaya çıkmamış çekinik kalmış genler var.
    Bir insan kısa boylu olabilir ama çocuğu uzun boylu doğar, atalarından aldığı genler ona geçer.
    Ya da uzun boylu gayet sağlıklı olabilr ama çocuğuna geçen ve baskın olan gen yüzünden çocuğu kısa boylu sağlıksız doğabilir.
    Bilimsel olarak dediğiniz yöntem mümkün olmaz özetle...
  • archozi kullanıcısına yanıt
    Ya biraz agresif olacak ama kusura bakma lütfen, hangi bilimle uydurdun bunu ?
    Yapay seçilim binlerce yıldır insanlar tarafından kullanılan bir realitedir, ne demek bilimsel olarak mümkün olmaz
    Besin olarak tükettiğimiz hemen hemen bütün hayvan ve bitkiler insanlar tarafından yapay seçilimle daha iyi hale getirilmiş türlerdir.
    Aynısı pekala insan için de yapılabilir
  • Genlerimiz herşeyi doğrudan belirlemiyor. Çevresel etkenler de çok önemli.
    Bu konuyla ilgili bir de film öneriyim adı "Gattaca".

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar çok üstün ve zeki bir ırkız ki kendi ellerimizle yaşam alanlarımızı yok ediyoruz.Daha bunu becerebilen başka bir canlı türü yok sanırım.
  • onlyone O kullanıcısına yanıt
    Ben biraz daha gerçekçi bakıyorum sanırım, 21.yüzyılın bilimi olarak kabul edilen genetik, her türlü teknolojik imkana rağmen DNA'nın sırlarını çözme konusunda henüz emekleme aşamasında.
    İnanması zor ama hücre çekirdeğindeki insanın tek bir DNA molekülünde 1 milyon ansikolopedi sayfası kadar bilgi mevcut, yani her hücrenin çekirdeğinde insan vücudundaki işlevleri kontrol eden
    1 milyon sayfalık ansikolopedinin içereceği miktarda bilgi kodlanmış.
    Burada Allah'ın muhteşem yaratma sanatını görüyoruz. (Evrimcilerin tesadüfen oluvermiş, ortak atalarımızdan insan oluvermişiz gibi cehaletle savundukları konuda, vücutta olan biten işlemlerden haberleri bile yok.)

    Anne karnında döllenmiş yumurta hücresiyken ilerde sahip olacağımız tü özellikler DNA mıza yerleştirilmiş. 30 yaşına geldiğimizdeki boyumuz,rengimiz,kan grubumuz, yüz şeklimiz...hepsi hücre çekirdeğinde kodlu.
    Sadece fiziksel özellikler değil kan basıncımızın alçak ya da yüksek olması gibi bilgiler bile DNA daki bilgilere bağlı.
    Bu şifrelerin çözülmesi ve bahsettiğin şekilde düzenlenmesi epeyce uzun çalışmalar ve zaman alır ama hayal etmenin sınırı olmaz.




  • Brad Pitt ve Angeline Jolie evlenip üreyerek bunu gerçekleştirdi zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .
  • İnsan eliyle daha mükemmel canlı meydana getirmek mümkün olan bi iş değil.Bir ayının pençesini insana takıp , daha güçlü bir insan yapmaya kalksan , o pençe insanda çalışmaz.Hiçbir canlının hiçbir parçasını diğerine ekleyerek bişey yapamayız.Eklediğimiz parçanın milyonlarca bağlantısını diğer vücutla kuramayız.Sinir bağlantıları , damar bağlantıları , kas ve kemik bağlantılarını sağlamak bizim teknolojimizin yapabileceği bişey değil.Hem bi kere yeni organı beyine tanıtamayız ve işlevi olmaz.

    Canlıların DNA larını çözüp , Dna ile oynayarak bişey yapabilir miyiz dersek.İnsan dna sı 3.5 trilyon adet bazın yan yana dizilmesiyle oluşmuştur.Düne kadar bir insanın dna sını alıp , tamamını çözmek , mevcut teknoloji ile binlerce yıl süreceğinden , denenmemişti bile.Ancak yeni teknolojilerin gelişmesiyle insan dna sını çözmek mümkün oldu.10 yıl süren çalışmanın sonunda Barrack Obama basın karşısına çıkıp yüzyılın en önemli projesi olduğunu söylediği insan genomu projesini tanıttı.Yanındaki projenin başı Francis Collins , yaratıcıdan sonra insan dna sını ilk gören kişi olmasının etkisinden kurtulamadığını ve ömrünün kalanını yaratıcıya adayacağını ilan etti.(dini karıştırma demişsin ama böyle büyük bir buluş karşısında yaratıcıyı düşünmemek elde değil.)

    Bir insanın dna sını çözmek bize ne kazandırdı acaba?Çözmüş olsak bile elimizde olan tek şey ATGSGGTAGSAATA gibi yan yana dizilmiş 3.5 trilyon adet harf.İnsanın göz rengi gibi bir sürü özelliğinin bu kodun içinde gömülü olduğunu biliyoruz ama nerde olduğunu bilmiyoruz.2 tane insanın dna sını karşılaştırıp mavi gözlü olanın dna sındaki mavi göz genini nasıl buluruz.2 insan arasındaki tek fark göz rengi değil ki hemen bulalım.Milyonlarca farklılık çıkacak.Hangi farklılık göz rengine aittir , bunu bulmanın imkanı yok.Belki binlerce mavi gözlü insanla , yine binlerce kahverengi gözlü insanın dna sını karşılaştırsak , bi ihtimal buluruz.Bi insanın dna sını çözmek 10 yıl sürüyosa , binlerce insanın dna sını çözmek 10 binlerce yıl sürer.Hem maliyeti karşılamak imkansız.Sadece mavi göz genini keşif için bile 10 binlerce yıl gerekiyosa , canlıyı canlı yapan binlerce özelliğin genetik kodunun keşfi milyarlarca yıl sürecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.