Şimdi Ara

İnsanımız aracına eşşek niyetine biniyor... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
1.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eşeğe binen mokuna katlanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes arabasına nasıl iyi baktığını anlatmış

    Ben sizler kadar arabam ile ilgilenemiyorum

    Sanırım tam yapılmaması gereken ne varsa ben onları yapıyorum

    ilk aldığımda sanayiye götürdüğümde usta buji vs değiştirmişti.

    Dikkat ettiğim sadece yağ seviyesi su seviyeleri ve filtreler ile yağının değişimi


    bunun haricinde alırken baskı balatanın acilen değişmesi gerektiğini söylediler bilerek aldım 4 yıl sonra değiştirdim Usta bir 10-20 bin daha giderdi diyince içim yandı :)

    sanırım 5-6 senedir bende üzerindeki orjinal 8-9 yıllık fabrika lastiklerini sağolsun bizim mahallenin p...c leri kestiği için 4 lastik aldık mecburan yoksa lastik te zordu.

    Ha birde mecburen akü değiştirmek zorunda kalmıştım bir tarihte Bir kerede bobin den yolda kalmıştım onu da değiştirdim oda başka bir acıdır içimde

    Bunun haricinde şeytan kulağına bir problem çıkmadı.


    Hatta arabayı hiç yıkatmam en son uzun yolda konakladıığım bir yerde yıkamışlardı haricinde anca yağmur yağarsa su görür.

    Yıkanınca güneş yanıkları ortaya çıkıyor içim acıyor.



    sanırım 120k y a geliyor fabrika fren diskleri vs var ilk fırsatta onları değiştirmeyi düşünüyorum.

    Şimdi arkadaşların yazdıklarının okuyunca arabama karşı kendimi suçlu hissettim.




  • Ben arabayi biraz aceleyle aldim ufak tefek detaylarına bakamamistim. Aldiktan sonra yikamaya gidince yakindan gordum bazi seyleri. On jantlar fren yapa yapa kapkara olmus islemis. 1 saatte zor temizledim. 1 yil icinde ne suyuna ne yagina bakmis. Yakitinu koymus gaza basmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonra vay efendim niye yolda kaldım, niye bozuldu bu araba...
  • Verticall V kullanıcısına yanıt
    Tabiki haklısınız sürücü hatası en önemli sorun ama aracın lastiği, freni, yürüyen aksamı bu kazalarda ikinci derecede sorumlu bence. Kabak lastikli bir araç takip mesafesine uysa bile ani frende duramayacağından öndeki araca zarar veriyor.
  • Viper74 kullanıcısına yanıt
    Bence o konu yanlış anlamaya kurban gitmişti. Arkadaş demek istediğini daha sonraki mesajında açıkça yazdı. İnsanlar konuyu açan arkadaşa babasını kırıp, aracına kıyamayan biri muamelesi yaptı.
  • Bizim insanımız herşeyin suyunu çıkarır.. İlk aldığında gözü gibi bakar, aracı koyacak yer bulamaz, bir müddet sonra araç eskimeye başlayınca koyverir gider, araca da artık özenmez.. Vur deyince öldürüyoruz.. (tam olmadı ama olduğu kadar..)
  • Adam servise gitse, plaza dayaması yaparlar. Zaten parçaları, kilo hesabına göre hesaplasak değerli metaller fiyatındadır.

    Sanayide ise ,eğer usta tanıdık değilse, daha doğrusu kendi anlamıyorsa, kesin öpülecek.

    Bir de her şeyden önce, adamın arabası zaten evladından çok paraya maaloluyor ülkemde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malesef öyle, zaten aracın içine, temizligine ve bagaja bakınca sahibi hakkinda az çok fikir oluşuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • earl2000 kullanıcısına yanıt
    yalnız binmeyi bilmese iyi araç almayı da bilmiyor. adama lastikler sıfır diyorum. yaa ne olacak ya sanayide 20 liraya çıkma lastik alır takarım diyor. yağını castrol koydum diyorum adam sanayiden 30 liralık yağ koyuyorlar ne olacak yaa diyor. araçta pioneer 250tl değerinde teyp var diyorum yaa ne olacak yaa kasetli teyp bana yeter diyor.

    ne kadar mal herif var araba almaya çalışıyor. insanı boş yere günaha sokuyorlar ya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

    ne yapsın miilet kazancına ortak bir devlet varken paramı kalıyor,tasarrufuda araba masraflarını kısarak yapıyorlar.

    aynen doğru kardeş millet devlete söğüşlenmekten aracının bakımlarını kısmak zorunda kalıyor şimdi devleti savunmak için birkaç embesil çıkar o zaman araç kullanmasın der kesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leonidas26

    yalnız binmeyi bilmese iyi araç almayı da bilmiyor. adama lastikler sıfır diyorum. yaa ne olacak ya sanayide 20 liraya çıkma lastik alır takarım diyor. yağını castrol koydum diyorum adam sanayiden 30 liralık yağ koyuyorlar ne olacak yaa diyor. araçta pioneer 250tl değerinde teyp var diyorum yaa ne olacak yaa kasetli teyp bana yeter diyor.

    ne kadar mal herif var araba almaya çalışıyor. insanı boş yere günaha sokuyorlar ya.

    Fiyat düşürme numaraları onlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bazı araçlar vardır ki bunlar vadesini çıktan doldurmuştur ölü alırsınız ölü satarsınız artık kimde ihale kalırsa.. Alanda bunu genelde bilir satanda.
    Bir ara 89 taunus vardı bende araç tam bir emanetti sadece amortisörlerini degilştirdim şuan aldıgım paraya o ünlü telefonu vermiyorlar 1.5sene durdu bende aynı parayada verdim . Ben ayak işlerinde kullandım benden sonrakide köyde sanayide kullandı yani böylede bir piyasa var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyle.

    Bizim millet en ucuz nasıl yürütürüm ona bakar. Millet de haklı paranın değeri yok ki alım gücün hiç artmıyor.

    2.el araçta çok fazla takılmamak gerekir. Sıfır masrafsız araç almak çok zor artık 10 yaşına yaklaşmış bir aracın illaki bir yeri kayık oluyor.

    Tabi bu bahane değil alırken acele etmeyip en iyi durumda olanı almaya çalışmak olası masrafların önüne geçer.

    Sizin arkadaş detaylı baktırmamış olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence bazı araçlar eşşek gibi kullanılmalıdır.Çünki araç onun için yapılmıştır öyle kullanmayacak iseniz yerine başka araç tercih edilir.

    Mesela biz logan'ı Ağırlıklı iş onun haricinde sağa sola zırt pırt dolmuş gibi kullanmaya aldık.Haliyle bakımlarını bazen geç yaptırıyoruz.Bazen hiç yaptırmıyoruzÇİziği bilemnesini takmıyoruz.Hatta geçen arabayı vurdum forumda fotopraflı konusu var bilen bilirBu aracı zaten en az masrafla işimiz görsün,getirsin götürsün için aldık.Satmayacağız ama olurda satar isek alan adama söyleriz ve büyük ihtimal ölü fiyatına veririz.

    Birde jetta'mız var.Babam gözü gibi bakar Logan'ı ne kadar hırpalarsak jetta'yıda tam tersi o KAdar narin,temiz kullanırız.

    Kısacası bence Arac önemlidir.30.000 TL'lik bir logan eşşek için kullanılmak için yapılmıştır ve öyle kullanılmalıdır.Ama 30.000 TL'te 2005 Bir S60 2.0T Tam olarak bir binici arabasıdır.Temiz ve bakımlı kullanılması daha hoş olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FursıonnMann -- 13 Ağustos 2015; 22:23:01 >




  • Aynen katılıyorum .Opel Astra aldım koltuklarında kılıf vardı gözümden kaçmış geçenlerde kılıfları soktum koltuklar berbattt her taraf sigara yanığı .nasıl kiydin be insafsız ,vijdansiz merhametsiz!
    İnsan az dikkat eder az özen gosterir be ,ben sigara tiryakisiyim aracimin içinde 1 tane sigara icmezken koltuklar berbat her taraf sigara yanığı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: synthesizer

    2 buçuk yıl önce Coltumu sattım. Alıcı arkadaş hala bayramlarda, kandillerde mesaj atar. Araba değiştirecekse arar bana fikir danışır.

    Aracı satarken adama dosya verdim. 2 sayfası Word'te aracı kullanırken ve bakımlarını yaparken nelere dikkat etmek lazım. Hangi markanın hangi ürünü bu araca uygun. Parçalarını satan yerlerin numara ve adresleri herşeyi wordde izah ettim çıktı aldım verdim.

    1 amortisörü patlasa 4ünü de değiştirmiştim. Benim gibi satıcı bulsam yeter bana :)

    Şimdiki aracıma da gözüm gibi bakıyorum.

    Lastikler,
    Fren disk ve balatalar,
    Akü
    Triger seti,
    V kayışı ve alternör (ses yapması nedeni ile)
    Turbo hortumları,
    Partikül Filtre Sıvısı,
    Debriyaj balatası + Volan + yağı,
    Hidrolikler
    Termostat sistemi
    Silecekler

    Hepsi kontrol altında.

    note2 titan grey




  • malum sitede ben hep gördüğüm ilanlarda bütün bakımları eksiksiz yapılmış yeni yapıldı filan diyorlar :D aracı satarken bakım yaptırıyor vede bütün ağır bakımları binmiyor satıyor :D sigortadan fazla para almak için trameri bilerek şişirdik filan. ben bilmiyordum değişeni olup olmadığını benden önceki sahibi öyle dedi ona güvendiim bende özellikle bu yalan çok kötü adam aracı almaya gidiyor ve böyle bir cümle ile karşılaşıyor :D insanlar o kadar çok yalan söylüyor ki varacak yerleri yok
  • 10bin daha gidexek seviyedeyken balatalari degistiririm, yagi 1000km önceden degistiririm, ozellikle ic temizliğine dikkat ederim, haftada 2 kez süpürge ile 1 kez de bez ile gecerim, lasrikleri 4er takim olarak degistiririm 4.yilinda, haftada birkac kez yagina bakarim, silecek lastiklerini her sene ters ceviririm, hava filtresini birkac ayda bir temizlerim, rtusluk yerleri yaptiririm ; ama daga bayira sürüp, yüke vurmaktan hic cekinmem, o yollarda aldigim keyfi hicbir asfalt veremez, belediyenin cukuruna dusmektense yayla yolunda hendege duserim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teyzemler yurt dısından ford c max ile geldiler araç 2006 modeldi vede 320 bin km dizeldi
    araç o kadar temiz vede bakımlıydı ki inanın sanki 50 binde imiş gibiydi...
    Türkiye de olsa bu km de bu araç sizce ne hallerde olur varın siz düşünün....
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.