Şimdi Ara

İnsanlarla olan ilişkilerinizde imaj çiziyor musunuz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Ben 3 yıldır anksiyete hastasıyım, defalarca panik atak geçirdim haliyle. Sosyal fobik bir durumum da vardı şu zamana kadar. Kendimi hep ürkek bir güvercin gibi hissederdim. Çok durgundum.

    Geçenlerde bu forumdan 5 yıldır tanıdığım birini görmeye gittim şehir dışına. Durumları anlattım. Adam sadece bana "imaj çizme" dedi ve hayatım değişti. Aslında hepimiz yoğunluğu farklı olmakla birlikte hayatımızı bir imajla yaşamaya çalışıyoruz. Bunu galiba başarı için yapıyoruz. Zihnimiz başarı odaklı çalıştığı için. Başkalarının isteklerine göre şekillenip öyle bir karakter olmaya ve görüntü vermeye çabalıyoruz. Biri çıkıp "erkek güçlü olmalı, karizmatik olmalı, duygusal olmamalı, alfa olmalı, cart olmalı curt olmalı" dediği an zayıf olmaktan korkar hale geliyoruz. Korkuyu yani sosyal fobiyi başlatan kısım da bu oluyor işte. Bu sadece örnekti. Çoğaltabilirsiniz. Toplumun yanlışı doğru, doğruyu yanlış olarak gösterdiği bir çok konu var. Birine zayıf noktamızı göstersek bile ezik olarak nitelendirildiğimiz bir dünyada yaşıyoruz.

    Nasıl değiştiğime gelirsek; sadece kendimi kasacağımı hissettiğim an içimden "imaj yok" diyorum ve acayip rahatlıyorum, herşey içimden patır patır dökülmeye başlıyor. Tabi bunun kaynağı da insanlara ve kendine karşı kaybetmeyi umursamayarak dürüst olmak. O an sadece kontrolü kaybetmemek kaydıyla içimden geçeni söylüyorum. Bugün mesela bir arkadaşımla buluştum, çay içiyorduk ve ben çay bardağını kaldırırken elim titredi. Utandım dedim. Doğru olanı söyledim. 2 saat falan oturmuşuzdur ve elim ondan sonra çayı kaldırırken bir kere bile titremedi.

    Sizin düşünceleriniz nedir bu konuda?

    Edit : Ve gençler eklemeyi unuttum. Bu meseleden sonra anksiyete huzursuzluk belirtilerim yarıya indi nerdeyse. Atak da gelmiyor. Yoklamıyor bile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shapeofyou -- 13 Haziran 2017; 1:33:27 >







  • Çok yerinde bir yaklaşım olmuş bence. Bir anımı yazarak katkıda bulunayım: Geçen ay sinemaya gitmiştim, gişe görevlisi kızın gözleri çok çarpıcı bakıyordu ve koltuk numarasını söylerken kekeledim. Hemen ardından "sizi görünce heyecanlanıyorum." dedim. Güldü ve "neden" dedi, "bilmem" dedim ben de. Gidene dek öyle sırıttık ikimiz de. Hiçbir şey demeden senin tabirinle imaj yapsaydım, kendi açımdan tuhaf hissedecektim muhtemelen. Böylesi çok daha doğal ve iyi geliyor insana :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73A8A7D1E -- 13 Haziran 2017; 1:51:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gandalff

    Çok yerinde bir yaklaşım olmuş bence. Bir anımı yazarak katkıda bulunayım: Geçen ay sinemaya gitmiştim, gişe görevlisi kızın gözleri çok çarpıcı bakıyordu ve koltuk numarasını söylerken kekeledim. Hemen ardından "sizi görünce heyecanlanıyorum." dedim. Güldü ve "neden" dedi, "bilmem" dedim ben de. Gidene dek öyle sırıttık ikimiz de. Hiçbir şey demeden senin tabirinle imaj yapsaydım, kendi açımdan tuhaf hissedecektim muhtemelen. Böylesi çok daha doğal ve iyi geliyor insana :)

    İşte ordaki "sizi görünce utanıyorum" cümlesi sözümona (!) güçlü erkek imajını sarstığı için bunu kolaylıkla yapamıyoruz. Bunu diyebilmeniz ciddi bir özgüven belirtisi.




  • 5 Yıldır sf ile yaşayan biri olarak imaj çizmemeye çalışırken bile imaj çiziyormuş gibi hissediyorum. Yıllarca yalnız kaldıktan sonra ortada sergileyecek bir karakterde kalmıyor, kendini ve çevrendeki her şeyi uğrunda konuşmaya bile değmeyecek varlıklar olarak görüyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 13 Haziran 2017; 2:34:27 >
  • Çok iyi tespit.
  • Erkeklere sürekli alfa olmayı , güçlü görünmeyi , daha çok daha çok çalışmayı zartu zurtu tembihleyenler okusun bunu. Pabucumun alfaları!



    En iyisini yapıyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.