Şimdi Ara

INSANLIGIN COGALISI (Yaratılışı) İlk İnsan Hz Adem ve Havva (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
268
Cevap
0
Favori
22.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Relusion



    Bizi farklı kılan tek yanımız bu maddelerin özel olarak biraraya gelmesinden

    Peki bu farklılığı sunan nedir?Doğamı?
    Ateist düşünce tarzını yada evrim teorisini ince ayrıntılarına kadar incelemedim.İnsanın ilk atası şuanki insan değilmiydi.Eğer bu evet ise nasıl bir patlama kusursuzluk yaratabilir yada nasıl bir olasılık. Eğer sorunuzun cevabı hayır ise cahilliğime verinde ilk insanınız nası bir şeydi.İlk insanınız yada o ilkiniz nasıl bir evrimleşme sürecine girdikki şimdiki bizker ortaya çıktık.İyide peki neden sona erdi bu evrimleşme.Size göre okadar inanılmazlığa doğru evrimleşmişizki,mademki bukadar iyi gittik az daha gitimde aidse direnç oluşturabilecek bir flaroyı neden üretemedi insan.O ilk evrimleşmede bile bakteri varsa hastalıkta vardır.Devamlı gelişen bir varlık neden bütün hastalıklara karşı kendini iyileştirme yolunu seçmedide birden bitti.Biz insan olurken maymun neden insan olmadı.Oysaki İslam görüşüne göre 2 insan vardır ve türleride insandır.Bir ortak ata var ondan maşşallah herşey ortaya çıkıyor,insan, maymun,bakteri,börttü böcek,ağaç inek,kuş.Ne ataymış yav.
    Diyorumya bunlar niye insan olmadı.
    Klasik bir din görüşüyle konuyu bitirem''Ben pislediği yerde yatan ve pislediğini yiyen bir hayvanla ortak atadan gelmeyi reddediyorum''
    Kıl olayından bahsedilmiş.Kıl olayı tamamen hormonal bir olaydır.Erkekte testesteron ne kadar fazla ise kıllanma okadar fazladır.Kadına testesteron enjekte edilsin göğüs ölçüleri ne olursa olsun hemen hemen her yerinde kıllanma olur.Bunu ben demiyorum bunu tıp bilimi diyor.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Relusion

    @_KARDELEN_; Peki yaratıcı ''Zakkum'' adı verilen zehirli bitkiyi neden yaratmış? Onu da insanın ve diğer canlıların damak zevkine hitap etsin diye yaratmamıştır sanırım? Doğada yaşayan tüm canlılar birbirleri ile etkileşim içerisindedirler, bir ağacın veya bir ekinin verdiği besinlerle yaşamımızı sürdürürüz. Ağaç veya ekin ürün vermese idi ekosistem çökerdi. Tüm canlıların nesli tükenirdi. Bence sizin yanılgınız insanı referans alarak açıklama yapmanız, doğa referans alınarak açıklamalar yapılmalı. Her şeyin birbiri ile uyumlu olması doğanın sadece uyum sağlayanı içinde barındırmasıdır. Bu uyum sırasında elbette mutualist ilişkiler olacaktır. Konu hakkında oldukça uzun yazılar yazılıp düşünceler ortaya atılabilir.

    Zakkum

    Zakkum, tadı acı ve yakıcı, kokusu nahoş, görünümü siyah son derece çirkin bir ağaçtır.

    Ehl-i cehennem, açlıklarından zakkum gibi en nahoş bir yiyecekten yemeye mecbur kalacaklar, susuzluklarından, bağırsakları parçalayan "hamim"den, yani kaynar sudan, suya kanmaz develerin içişi gibi içeceklerdir.

    Şu ayetlerde de zakkum ağacı nazara verilir: "Nasıl, konukluk olarak bu mu hayırlı, yoksa o zakkum ağacı mı? Ki biz onu zalimler için
    bir fitne kıldık. O, cehennemin kökünde çıkan bir ağaçtır. Tomurcukları şeytanların başları gibidir.

    Şüphesiz onlar ondan yiyecekler ve karınları ondan dolduracaklardır. Sonra onlara, bunun üzerine kaynar sudan bir içecek var..." (Saffat, 62-66)

    "Şüphesi o zakkum ağacı günahkar yemeğidir. Maden tortusu gibi olup, kaynar suyun kaynaması gibi karınlarda kaynar" (Duhan, 43-46)

    Ayeti iki teşbihle bu zakkum ağacını anlatır: Maden tortusu gibi nahoştur ve karınlarda suyun kaynaması gibi kaynar, rahatsızlık verir.

    Zakkum ağacı için başlıca iki görüş vardır:
    1. Bu, dünyada bilinen bir ağaçtır. Çölde yetişir, meyvesi acıdır, çirkin bir görünümü vardır.
    2. Bilinmeyen bir ağaçtır.

    Kısacası, zakkum cehenneme münasip bir ağaçtır. Cennette her şey güzeldir ve keyif vericidir. Cehennemde ise bunun tam aksine her şey çirkindir ve ızdırap kaynağıdır.

    Zakkum ağacının da –keyfiyeti meçhulümüz olmakla birlikte- bir azap kaynağı olduğu anlaşılmaktadır.

    Yılan - fare - sıçan - leylek - bit - pire - keklik v.s.v.s.v sen bunlarında başı boş yaratıldığınımı zannediyorsun
    Hepsinde bir hikmet var...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KARDELEN_ -- 20 Ağustos 2008; 12:17:15 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: _KARDELEN_


    Biz ayetine hadisine kadar veriyoruz ama siz bunu görmeye tenezzül etmiyorsunuz
    Suç kimin?



    YAzdıklarıma cevap vermiyor demogoji yapıyorsunuz! Olaya karşı bakış açınız ve mantığınız temelden çürük gibi gözüküyor. Bilgi sahibi bile olmadan yorum yapıyorsunuz. Elmayı damak zevkimize uygun yaratmıştır diyorsunuz. Zakkumu neden yarattı, insan ve hayvanlar onu yesin ölsün diye mi? Yoksa zakkum adı verilen bitki evrimsel süreçler sonucunda hayatta kalabilmek için kerte kerte zehir mi geliştirdi? Biliyoruz her şey aslında çok basit. Elma ağacının aklı mı var! O zaman onu yaratmıştır bir varlık demekle işin içinden çıkılmıyor.
  • EXCELANCEE28
    Kanıtlarını sunuyoruz,diyoruz ''BAKIN ALLAH AND İÇİMİŞ HADİ YAPIN TERSİNİ'' kimse yapamıyor.Bundan daha güzel kanıt olabilirmi.

    Ben:
    neyin tersini yapmam gerekiyor söyler misin ?? deneyeceğim..ya da yapılmış mı araştıracağım..

    EXCELANCEE28
    Kuran-ı Kerim diyorki son peygamber Hz Muhammed (s.a.s)'dir bundan sonra peygamber gelmeyecektir,lakin sahte peygamberler türeyecektir.Ki gerçektende bir çok şahıs kendini peygamber diye yutturmaya çalışıyor ama olmuyor.Bundan daha güzel kanıt olabilirmi.

    Ben:
    Ben de bir din yaratmaya çalışsam daha öncekilerin açık bıraktığı kağıyı kapatır kendimden sonrasını "sahte" ilan ederdim..

    EXCELANCEE28
    ALLAH insanı topraktan yarattım diyor ki bakılıyor insan vücuduna topraktaki minarallerin ,maddelerin bir çoğu mevcut,bundan daha güzel kanıt olabilirmi.


    Ben:
    Organik kimya ortaya çıkmadan önce kim kurana bakıp "insan ile toprağın temel elementleri aynıdır "demiş..


    EXCELANCEE28
    ALLAH spermden yumurtadan bahsediyor ki tıp bilimi bunu doğruluyor bundan daha güzel kanıt olabilirmi.

    Ben:
    Biyoloji bunu ortaya koymadan önce kim kurana bakıp "spermi ve yumurtayı" tanımlamış...


    EXCELANCEE28
    Suyun az olduğu bir yere inen Kuran sel baskınlarının,felekatlerin,masum insan ölümlerinin,salgın hastalıkların,vebaların,savaşların artacağını dile getiriyor ve bakıyoruzki günümüze bunların hepsi mevcut,bundan daha güzel kanıt olabilirmi.


    Ben:
    Çöller zaten yağmurun genelde felakete sebep olduğu yerlerdir hadi bunu bir kenara bırakalım belki teknoloji yoktu o zamanlar ama seyyahlar, daha önceki dinlere ait kitaplar ve eskilerden süre gelen hikayeler vardı değil mi ? birisinin bunları güzelce yorumlamış olmasına şaşmmak lazım bence..
    Jul verne'de denizaltı daha insanların aklında bile yokken denizler altında 20000 fersah kitabını yazmış..Ona da allah mı yazdırttı..
    Bazı insanların yaratıcılıkları bazı insanların hayal bile edemeyecekleri seviyelerdedir..



    EXCELANCEE28
    Peygamber efendimiz ayı ikiye ayırıyor ALLAH'ın sayesinde ancak bir kısım ona inanırken bir kısım bu büyüydü diyor.Sence değil bir peygamber 11111 peygamber dahi gelse onlar inanacaklarmı,tabiki hayır.

    Ben:
    Bunlar mitolojik hikayeler, masallar...kulaktan kulağa söylenerek gelmiş efsaneler..Dedemkorkut masallarından hiçbir farkı yok..
    muhammed muhtemelen bir gök olayını tam zamanında istediği şekilde yorumlamış ve kendine pay biçmiştir..Eskiden büyücüler ay ve güneş tutulmalarını hesaplayıp sonra kendileri güneşi yokediyor gibi yaparlar sonra da tanrılıklarını ila ederlermiş..


    EXCELANCEE28
    Hz İsa beşikte konuşmaya başlıyor ve O babasız dünya ya geliyor.

    Ben: Beşikte konuşma olayı ile ilgili bir kanıt verebilir misiniz? kuranı kerim'i kanıt kabul etmiyorum kendi savunduğu düşünceleri çürütecek bir kaynak olamaz..
    Babasız dünyaya gelmenin ölçüsü bekaret ise. Lütfen biraz biyoloji okuyunuz..Kızlık zarı bozulmadan kadınlar hamile kalabilirler..Kimi zaman fazla esnek olan kızlık zarı cinsel birleşmeden zarar görmez kimi zaman ise vajina yakınına meni boşalması durumunda 72 saat yaşayabilen spermler kadının sıvıları yardımı ile yumurtaya ulaşabilirler..


    EXCELANCEE28
    Bir ksım ona inanırken bir ksım sözüm ona çarmağa geriyor.Sence 11111111 peygamber dahi gelse onlar inanacaklarmı,TABİKİ HAYIR.


    Ben:
    bu kadar tutarsızlık ve alternatif açıklama varken neden inanayım ki...




  • 36.İnsan, 'kendi başına ve sorumsuz' bırakılacağını mı sanıyor?
    37.Kendisi, akıtılan meniden bir damla su değil miydi?
    38.Sonra bir alak (embriyo) oldu, derken (Allah, onu) yarattı ve bir 'düzen içinde biçim verdi.'
    39. Böylece ondan, erkek ve dişi olmak üzere çift kıldı.
    40.(Öyleyse Allah,) Ölüleri diriltmeye güç yetiren değil midir?

    (Kıyamet/36,37,38,39,40)
  • quote:

    Kısacası, zakkum cehenneme münasip bir ağaçtır. Cennette her şey güzeldir ve keyif vericidir. Cehennemde ise bunun tam aksine her şey çirkindir ve ızdırap kaynağıdır.


    Kısacası bu yani! Ben kopyala/yapıştırdan çok sizin bu konudaki düşüncelerinizi merak etmiştim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: vuslat06

    36.İnsan, 'kendi başına ve sorumsuz' bırakılacağını mı sanıyor?
    37.Kendisi, akıtılan meniden bir damla su değil miydi?
    38.Sonra bir alak (embriyo) oldu, derken (Allah, onu) yarattı ve bir 'düzen içinde biçim verdi.'
    39. Böylece ondan, erkek ve dişi olmak üzere çift kıldı.
    40.(Öyleyse Allah,) Ölüleri diriltmeye güç yetiren değil midir?

    (Kıyamet/36,37,38,39,40)

    Sayın EngineerInDefenceInd yukarda vuslat arkadaşımız cevabını vermiş bir çok sorunuzun yada bana verdiğiniz cevabın cevabını.

    Gidin bir kuran daha yazın.Terslikten kastım buydu.30 defamı yazmam lazım bir yazıyı.Her yerde yazdım bunu size.
    Ha öle düz yazı olmuyacak,bana tutupta makale yazmayacaksınız,yada fizikten formül açıklamaları.Öyle birşey yazacaksınızki daha o sizin dediğin bilimler nasılki gelişmeden bilinmeyenleri açıklıyor ise sizinkide onun gibi olucak ve yazdıklarınızla çevrenizde ve dünyada bir çok insana hitapta bulunabilecek ve onları etkiliyebileceksiniz(hırıstiyanlı,müslamanlık gibi) ve tabiki bunu ''Alın size Kuranın tersi'' diyebileceksiniz
    Tekrarlıyorum Kuran haricinde insan eliyle yazılmış bir kaynağa ihtiyacım yok.
    Denizler altında 20.000 fersah kitabını yazana aklı veren yanlız ALLAH'tır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXCELANCEE28 -- 20 Ağustos 2008; 12:59:41 >




  • Peki inanmayan arkadaşlar birkaç sorum olacak cevap verirlerse sevinirim

    1-Kainat nasıl yaratıldı ?
    2-Yıldızları- gezegenleri kim dikti ?
    3-Güneşi kim yukarı irtibatladı?
    4-HERŞEYİN SEBEBİ VARSA SEBEBİN SEBEBİ NE?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _KARDELEN_

    Peki inanmayan arkadaşlar birkaç sorum olacak cevap verirlerse sevinirim

    1-Kainat nasıl yaratıldı ?
    2-Yıldızları- gezegenleri kim dikti ?
    3-Güneşi kim yukarı irtibatladı?
    4-HERŞEYİN SEBEBİ VARSA SEBEBİN SEBEBİ NE?



    İlk 3 sorunun cevabı internette var.

    4.'ye cevap vereyim.Her şeyin sebebi varsa ALlah'ın sebebi ne diye sorarlar insana.Tabiki bu konu kuranda doğmamış, yaratılmamış şeklinde geçiyor.Eğer allah bu şekilde ise evren neden böyle olması.Bu sorunun cevabını bana verebilir misiniz?Yoksa kurandan birkaç alıntı ile geçiştirecek misiniz?
  • ya inanmayan insanlara ve Kuran-ı Kerim' i muhammed' in (ateistlerin tabiri) yazdığını söyleyen insanlara burda gelip hala Kuran-ı Kerim' den ayet vermenizin hiç mantığı yok..

    isteyen inanır isteyen inanmaz kardeşim..konuya inananlar Kuran-ı Kerim' e göre açıklasın, inanmayanlarda nasıl istiyorsa öyle açıklasın (açıklamaları fizikleri biyolojileri kimyaları buna yetiyorsa ) ..

    yeter yani gerçekten , inanan inanır inanmayan inanmaz,
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _KARDELEN_

    Peki inanmayan arkadaşlar birkaç sorum olacak cevap verirlerse sevinirim

    1-Kainat nasıl yaratıldı ?
    2-Yıldızları- gezegenleri kim dikti ?
    3-Güneşi kim yukarı irtibatladı?
    4-HERŞEYİN SEBEBİ VARSA SEBEBİN SEBEBİ NE?



    38.Güneş de kendi yörüngesinde akıp gitmektedir. Bu mutlak güç sahibi, hakkıyla bilen Allah'ın takdiri(düzenlemesi)dir.(yasin/38)

    39.Ayın dolaşımı için de konak yerleri (evreler) belirledik. Nihayet o, eğrilmiş kuru hurma dalı gibi(hilal) olur.(yasin/39)


    12- Geceyi, gündüzü, güneşi ve ayı sizin emrinize verdi; yıldızlar da O'nun emriyle emre hazır kılınmıştır. Şüphesiz bunda, aklını kullanabilen bir topluluk için ayetler vardır. (nahl/12)





  • quote:

    Orjinalden alıntı: Wristcutter


    quote:

    Orjinalden alıntı: _KARDELEN_

    Peki inanmayan arkadaşlar birkaç sorum olacak cevap verirlerse sevinirim

    1-Kainat nasıl yaratıldı ?
    2-Yıldızları- gezegenleri kim dikti ?
    3-Güneşi kim yukarı irtibatladı?
    4-HERŞEYİN SEBEBİ VARSA SEBEBİN SEBEBİ NE?



    İlk 3 sorunun cevabı internette var.

    4.'ye cevap vereyim.Her şeyin sebebi varsa ALlah'ın sebebi ne diye sorarlar insana.Tabiki bu konu kuranda doğmamış, yaratılmamış şeklinde geçiyor.Eğer allah bu şekilde ise evren neden böyle olması.Bu sorunun cevabını bana verebilir misiniz?Yoksa kurandan birkaç alıntı ile geçiştirecek misiniz?

    Ben öncelikle o ilk 3 soruyada cevap alayım
    Ayrıca şunları cevaplayın lütfen

    Madde nasıl oluştu?
    Elektron - proton - nötron nedir? Nasıl hayatımıza tekamül ediyor?

    quote:

    Her şeyin sebebi varsa ALlah'ın sebebi ne diye sorarlar insana.Tabiki bu konu kuranda doğmamış, yaratılmamış şeklinde geçiyor.Eğer allah bu şekilde ise evren neden böyle olması.Bu sorunun cevabını bana verebilir misiniz?Yoksa kurandan birkaç alıntı ile geçiştirecek misiniz?
    Sen zaten Kuranı kerimden alıntıyaparak yazmışsın
    Doğmamış doğurmamış eşi benzeri olmayan Allah cc için hiçbir sebep yoktur.Sebebin sebebi zaten odur.O böyle dilediği için evreni böyle olmuştur.Seni yoktan vareden bunu neden yapamasın ki?

    Ayrıca ALLAH cc'yi birde şöyle açıklayalım

    İlâhî sıfatlar, zatî ve sübutî olmak üzere iki gruba ayrılıyor.

    Zatî sıfatlar :
    1- Vücut (Varlık),
    2- Kıdem (Ezeliyet, evveli olmama),
    3- Beka (Ebediyet, ahiri olmama),
    4-Vahdaniyet (Bir olma, şeriki bulunmama),
    5- Kıyam binefsihî (Varlığının devamının zatından olması-başkasın yardımıyla olmaması ),
    6- Muhalefetü’n- lil-havâdis ( Zatının mahlukatın zatlarına ve sıfatlarında mahluk sıfatlarına benzememesi)

    Sübutî sıfatlar:
    1-Hayat
    2- İlim
    3- İrade
    4- Kudret
    5- Sem (işitme)
    6- Basar (görme)
    7- Kelâm
    8- Tekvin (Yaratma, var etme.) Tekvin sıfatı Maturudî mezhebine göredir. Diğer İtikat imamımız İmam Eş’arî, bu sıfatı müstakil bir sıfat olarak düşünmez. Böylece bu mezhepte Sübutî sıfatlar yedi tane olmuş olur.

    Bazı İslâmî kaynaklarda ilâhî isimlerden de sıfat diye söz edildiği görülür. Meselâ, Kerim Allah’ın bir ismidir. Aynı zamanda Allah’ı kerem sahibi olarak vasıflandırması cihetiyle de sıfat vazifesi görür. Kerim Allah dediğimiz zaman Kerim ismini sıfat makamında kullanmış oluruz.

    Yine bu kaynaklarda Cenâbı Hakk’ın sıfatları üç grupta mütalâa edilir:
    1- Zâtî sıfatlar (Bunlar sübutî ve selbî olarak iki kısma ayrılırlar)
    2- Fiilî sıfatlar.
    3- Manevî sıfatlar.

    Allah’ın bütün güzel isimleri bu sıfatlardan birine dayanır. Meselâ, Âlim ismi sıfat-ı sübutiyeden “ilim” sıfatına, Kadîr ismi “kudret” sıfatına, Mütekellim ismi kelâm sıfatına dayanır. Keza, Evvel ismi, zatî sıfatlardan kıdem sıfatına, Âhir ismi, bekâ sıfatına dayanır.

    İlâhî isimlerden çoğu fiilî sıfatlara dayanmaktadır. Hâlik ismi, yaratma fiiline; Muhyi ismi ihya (hayatlandırma) fiiline; Musavvir ismi “tasvir”, yâni sûret verme fiiline; Mümit (ölümü verici) ismi, imate (ölümü verme) fiiline dayanır.

    Bazı isimler de manevî sıfatlara istinat ederler. Hakîm ismi Cenâbı Hakk’ın hikmet sahibi olması sıfatına; Kebir ismi, kibriya sahibi olma vasfına; Cemil ismi, cemal sahibi olmasına dayanır.

    Hepsini okuduktan sonra sorularınız bekliyorum




  • Tartışmamız tam olarak burada tıkanıyor işte.

    Elle tutulabilir veriler ışığında tartışma yapılıyor bu bölümde (Bknz başlıktaki bilim) sizin verdiğiniz şeyler ise tamamen inanma unsuruna dayalı.İnanmayan kişilere bu örenekleri vererek bazı şeyler kanıtlamaya çalışıyorsunuz.Bunu kavramadınız hala.

    İlk 3 sorunun cevabı çok uzun ve detaylı.Buraya yazmaya üşeniyorum.Okumadan alıntı yapmakta istemiyorun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Wristcutter

    Tartışmamız tam olarak burada tıkanıyor işte.

    Elle tutulabilir veriler ışığında tartışma yapılıyor bu bölümde (Bknz başlıktaki bilim) sizin verdiğiniz şeyler ise tamamen inanma unsuruna dayalı.İnanmayan kişilere bu örenekleri vererek bazı şeyler kanıtlamaya çalışıyorsunuz.Bunu kavramadınız hala.

    İlk 3 sorunun cevabı çok uzun ve detaylı.Buraya yazmaya üşeniyorum.Okumadan alıntı yapmakta istemiyorun.

    WRİSTCUTTER nickli kardeş bu soruyu sorunca bizde açıkladık.Önce oku sonra yorum bekliyoruz....
    quote:

    Yoksa kurandan birkaç alıntı ile geçiştirecek misiniz?


    Ayrıca biz kısa kısa cevaplar bekliyoruz
    Lütfen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KARDELEN_ -- 20 Ağustos 2008; 12:56:42 >




  • "Yoksa kurandan birkaç alıntı ile geçiştirecek misiniz?"

    Bu sadece bir ima idi...Bana veriler ışığında konuşun anlamında yazmıştım...

    1-)http://www.bigbang.gen.tr/bolum7.asp (Sitenin tamamını inceleyin)
    2-)http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=1&soru_id=3
    3-)Güneş yukarıda değildir.Uzayda böyle kavranlar yok.Güneşin merkezde olması tamamen kütle çekimi ile alakalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 20 Ağustos 2008; 13:06:04 >
  • Canlılık tesadüflerle açıklanamayacak kadar kompleks ve düzenlidir. Ve böyle kusursuz bir düzenliliği ancak üstün ve güçlü olan bir Yaratıcı yani Rabbimiz var edebilir.
    Modern biyolojinin, mikrobiyolojinin, biyokimyanın ve paleontolojinin elde ettiği tüm bulgular, yaratılışı doğrulamaktadır. Bu nedenle de yaratılış, açık delillerle ispatlanan bir gerçektir.
    Evrim teorisinin gerçek dayanağı ateizmdir. Ateizm var olduğu sürece ona sözde bilimsel bir dayanak gerekecektir ve evrim de bu nedenle savunulmaktadır. Bilime ne kadar aykırı olursa olsun...
    Sadece proteinlerin ya da enzimlerin nasıl oluştukları sorusu, tesadüfle kesinlikle açıklanamayan ve tüm canlıları yaratanın Allah olduğunu gösteren açık delillerdendir. Ancak evrimi bir inanç haline getirmiş olanlar, bu gerçeği kabul etmeyi kendi açılarından "amaca uygun" bulmamaktadırlar...
    Şimdi benim aklıma takılan şu haşa ALLAH yoksa ve evreni yaratmadıysa kim yada kimler yarattı?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: _KARDELEN_

    Canlılık tesadüflerle açıklanamayacak kadar kompleks ve düzenlidir. Ve böyle kusursuz bir düzenliliği ancak üstün ve güçlü olan bir Yaratıcı yani Rabbimiz var edebilir.
    Modern biyolojinin, mikrobiyolojinin, biyokimyanın ve paleontolojinin elde ettiği tüm bulgular, yaratılışı doğrulamaktadır. Bu nedenle de yaratılış, açık delillerle ispatlanan bir gerçektir.
    Evrim teorisinin gerçek dayanağı ateizmdir. Ateizm var olduğu sürece ona sözde bilimsel bir dayanak gerekecektir ve evrim de bu nedenle savunulmaktadır. Bilime ne kadar aykırı olursa olsun...
    Sadece proteinlerin ya da enzimlerin nasıl oluştukları sorusu, tesadüfle kesinlikle açıklanamayan ve tüm canlıları yaratanın Allah olduğunu gösteren açık delillerdendir. Ancak evrimi bir inanç haline getirmiş olanlar, bu gerçeği kabul etmeyi kendi açılarından "amaca uygun" bulmamaktadırlar...
    Şimdi benim aklıma takılan şu haşa ALLAH yoksa ve evreni yaratmadıysa kim yada kimler yarattı?



    Allah inancınızdaki gibi yoktan. (Yanlış anlaşılmasın bende inanırım)

    Canlılığın tesadüfen açıklanamayacağını öngören bir teoriniz var mı?Bunun tam tersini açıklayan var.Bana bu tarz bir teori üretim gelin karşıma.Bilimde ateizm vs vs şeyler yer almıyor...Tarafsız insanlar yapıyor bu işi.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Wristcutter

    "Yoksa kurandan birkaç alıntı ile geçiştirecek misiniz?"

    Bu sadece bir ima idi...Bana veriler ışığında konuşun anlamında yazmıştım...

    1-)http://www.bigbang.gen.tr/bolum7.asp
    2-)http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=1&soru_id=3
    3-)Güneş yukarıda değildir.Uzayda böyle kavranlar yok.Güneşin merkezde olması tamamen kütle çekimi ile alakalı.

    quote:

    bir gaz bulutunun, kendi ısısının kendi ağırlığını dengeleyemeyeceği kadar soğuması ile oluşur
    Peki yıldız kayması nasıl olur?Isınması ilemi?

    Yeni sorular
    Gaz bulutu nasıl oluştu?
    Soğuma kavramı nedir?
    Madem mevcut olan gaz ise bu gazın ana kaynağı nasıl tekemmül etti?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Wristcutter


    quote:

    Orjinalden alıntı: _KARDELEN_

    Canlılık tesadüflerle açıklanamayacak kadar kompleks ve düzenlidir. Ve böyle kusursuz bir düzenliliği ancak üstün ve güçlü olan bir Yaratıcı yani Rabbimiz var edebilir.
    Modern biyolojinin, mikrobiyolojinin, biyokimyanın ve paleontolojinin elde ettiği tüm bulgular, yaratılışı doğrulamaktadır. Bu nedenle de yaratılış, açık delillerle ispatlanan bir gerçektir.
    Evrim teorisinin gerçek dayanağı ateizmdir. Ateizm var olduğu sürece ona sözde bilimsel bir dayanak gerekecektir ve evrim de bu nedenle savunulmaktadır. Bilime ne kadar aykırı olursa olsun...
    Sadece proteinlerin ya da enzimlerin nasıl oluştukları sorusu, tesadüfle kesinlikle açıklanamayan ve tüm canlıları yaratanın Allah olduğunu gösteren açık delillerdendir. Ancak evrimi bir inanç haline getirmiş olanlar, bu gerçeği kabul etmeyi kendi açılarından "amaca uygun" bulmamaktadırlar...
    Şimdi benim aklıma takılan şu haşa ALLAH yoksa ve evreni yaratmadıysa kim yada kimler yarattı?


    Allah inancınızdaki gibi yoktan. (Yanlış anlaşılmasın bende inanırım)

    Canlılığın tesadüfen açıklanamayacağını öngören bir teoriniz var mı?Bunun tam tersini açıklayan var.Bana bu tarz bir teori üretim gelin karşıma.Bilimde ateizm vs vs şeyler yer almıyor...Tarafsız insanlar yapıyor bu işi.



    Alıntı yapacağım ve sizden yine tepki gelecek.Biz Kuranı kerim ışığında ilerlemeye çalışıyoruz siz böyle olmaz diyorsunuz !!!

    İnsanın yaradılışını sordunuz cevap verdik inanmadınız
    Zakkumdan bahsettiniz cevap verdik inanmadınız.
    Daha ne diyeyim
    şimdi yine örnek vereceğim YOK BU OLMAZ diyeceksiniz

    Siz önce maddenin nasıl oluştuğunu açıklayınız




  • quote:

    Orjinalden alıntı: _KARDELEN_


    quote:

    Orjinalden alıntı: Wristcutter

    "Yoksa kurandan birkaç alıntı ile geçiştirecek misiniz?"

    Bu sadece bir ima idi...Bana veriler ışığında konuşun anlamında yazmıştım...

    1-)http://www.bigbang.gen.tr/bolum7.asp
    2-)http://www.biltek.tubitak.gov.tr/merak_ettikleriniz/index.php?kategori_id=1&soru_id=3
    3-)Güneş yukarıda değildir.Uzayda böyle kavranlar yok.Güneşin merkezde olması tamamen kütle çekimi ile alakalı.

    quote:

    bir gaz bulutunun, kendi ısısının kendi ağırlığını dengeleyemeyeceği kadar soğuması ile oluşur
    Peki yıldız kayması nasıl olur?Isınması ilemi?

    Yeni sorular
    Gaz bulutu nasıl oluştu?
    Soğuma kavramı nedir?
    Madem mevcut olan gaz ise bu gazın ana kaynağı nasıl tekemmül etti?



    Bak burada 3 görüş var işte.Birisi bunların allahın yarattığını savunur diğeri ise bunların kendinden oluştuğunu (İslamdaki allah inancı gibi) bizim bu yüzden çeşitli inanç sistemleri oluşturduğumuzu söyler.

    3.'sü ise tanırını sadece evrenin oluşumunu sağladığı (Ana elementler vs vs) ve geri kalanın tamamen rastlantısal olarak meydane geldiğini belirtir.


    Yukarıdaki açıklamalarınız dediğim gibi tamamen dayanağı olmayan inanmayan birine anlam ifade etmeyen açıklamalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 20 Ağustos 2008; 13:15:11 >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.