Şimdi Ara

Insanoğlu birgün varoluşu deneyleyebilirse?! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • bir de böyle bir şey var:


    Bilim, Tanrı’nın varlığını kanıtlayacak

    Dünyanın en önemli gen uzmanı olarak tanınan eski ateist Dr. Francis Collins, “Genetik yapımızın mükemmelliği sadece Tanrı’nın eseri olabilir. Bilimin ilerlemesi Tanrı’nın varlığının kanıtlanmasını sağlayacak. İnsanların inançlı olmasını sağlayan genlerin sadece mucizevi bir şekilde aktif hale geldiğini kanıtlayacağız'' dedi

    ABD’nin en önemli haber dergileri olarak gösterilen Time, Newsweek ve Wired, bu haftaki sayılarında din konusuna ayırdı. Time, “Bilim ile din rasındaki mücadelenin 21’inci yüzyıla damgasını vuracağını'' belirtirken, Newsweek “Dinin siyaset üzerindeki gücü artacak. Laiklik bir çok Batılı ülkede yeniden masaya yatıralacak'' yorumunu yaptı. Wired ise dini akımların güçlenmesinin yeni bir ateizm hareketi doğurduğunu ve inanan ile inanmayanlar arasında ciddi bir çatışma yaşanacağını savundu.

    ARAŞTIRMA BAŞLADI

    Din konusuna ilişkin en tartışma yaratcak haber dosyası Time dergisinde yayınlandı. Time’a konuşan ünlü ateist Richard Dawkins, evrim teorisini savunarak,


    DEVAMI




  • bu konuyu duymuştum. ancak, collins hakkında yazılan epey yazıyı da göz önünde bulundurmakta fayda var...

    fragile, eğer sorunun cevabını gerçekten merak ediyorsan, Poul Hazard'ın "Batı Düşüncesinde Büyük Bunalım" kitabını öneririm.

    kaba hatlarıyla kitapta, 10. yüzyıldan başlayarak gelişen süreçte, herşeyin nasıl sorgulandığı, sorgulanan şeyler ile din arasındaki uyumsuzlukların nasıl yeniden kiliseye uyumlandırıldığını bir serüven gibi okuyabilirsin. Sürecin yapısına bakmak için ise giriş düzeyinde, "ortaçağ kentleri", "feodal toplumdan 20. yüzyıla", "tarih bilinci" kitaplarını işe yarar kaynaklar arasında sayabilirim.

    eğer, islamiyet ile bilim ilişkisini araştıracak ve bu noktadan doğan bakış açılarını irdelemek isteyecek olursan, bu konuda özellikle Gazali kesin bir dönemeçtir. Sürecin kendisini de irdelemen, bilim-felsefe-din giderek tasavvuf düşüncesinin köşe taşlarını verecek epey kaynak bulabilirsin. "İslam Felsefesinin Tarihi", "Batının Bilimi, Doğunun Bilgisi", "İslam ve Bilim" önereceğim kaynaklar arasında.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: gurcan1

    FraGiLe ShoT

    sizi anladım boşuna kendinizi yormayın


    Teşekkür ederim abicim. (abi diyorum çünkü bana göre oldukça tecrübelisiniz)
    iyi geceler diliyorum size.
    saygılar.
  • ben kendimi tarttım inanmam için bi çok sebep var fikrim değişmez ama eminim bi çok insanın değişirdi
  • Eğer bir gün tüm canlıların ve evrenin kendi kendini yarattığı ispatlansaydı bu durumda bir yaratıcıya gerek kalmayacağı için ben tüm inancımı yitirirdim ancak böyle birşey mümkün görünmüyor. Öncelikle biliyoruz ki bir yerde tasarım varsa tasarlayan vardır. Bu kanunun yanlış olduğunun ispatı gerek önce.
    Eğer herhangi bir dış güç olmadan canlılar oluşabilseydi (aynı şekilde kainatda) o zaman dinlerin hiçbir tutar tarafı kalmazdı.
    Ayrıca yukardaki antiochos nickli arkadaş evrim ispatlandı demiş. Yapma gözünü seveyim hani nezaman ispatlandı. Bukadar saçma bir teori nasıl ispatlanır hangi kanıttan bahsediyorsun. Sadece tek bir örnek bile evrimi bitirmeye yetiyor bu kadar açıkları olan bir teorinin nesini savunuyorsun anlamadım. En basitinden şöyle örnek vereyim eğer canlılar ihtiyac duydukları organi zaman içersinde geliştirebiliyorlarsa o zaman neden insanların kafasının arkasındada gözü yok arkamıda görmek bana cok avantaj sağlardı? Ya da neden tüm canlılar uçamıyor sadece kuşlar ucuyor? Uçmak her canlıya yarardı? gibi gibi...




  • evrenin yaratıldığını ispatladı bilim siz neden bahsediyonuz..abudik gubudik konularDin le bilimi niye arıyonuz ki hele ki İslam'ı..açın biraz okuyun görün bilimin son yarım asırda bulduğu şeyleri 1400 sene önce haber vermiş..insanoğlu daha yeni idrak ediyo bunları kalkmışsınız neden bahsediyonuz..hayatın sıırrı verilseydi bi 10 bin sene geçse anlamak istemeyene anlatabilir miydin..hayır...saçma sapan konu
  • le le le sakineeee
  • temele indikçe sürekli yeni birşeyler ortaya çıkacaktır. yani atomdan aşağı inildikçe de sonsuza, uzaydan yukarı çıkıldıkçada sonsuza kadar yolu var bunun. yani siz şimdi canlıyı hücreyi atomu vs yi ıspatlarsınız tabiki zamanla. ama ıspatınız olayı bir adım ileri taşır sadece. karşınıza bu sefer onları oluşturan maddeler çıkar. e onu ıspatlayıncada bir ötesi. yani bunun ucu boşluğa gitmez bence illaki bir ilk in olması gerekir. kimisi buna tanrı der ki bende öyle düşünüyorm, kimisi başka birşey.
  • Varoluş deneylenebilir veya simüle edilebilirse adı "varoluş" değil "yaradılış" olur. Demek ki evren kendiliğinden varolmamış, bir etken bilinç yaratmış evreni dersiniz sonuca bakarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafeinn -- 27 Nisan 2007; 1:01:36 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.