Şimdi Ara

INSIGNIA 2.0 CDTI 130 HP - 508 1.6 E-HDI mı yoksa premium seçenek mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1.5 yıldır kullandığım Lancia Delta 1.6 dizel otomatik aracımı değiştirmeye karar verdim.Genel itibari ile arabamdan çok memnunum fakat sedana duyduğum gereksinim ve özlemden dolayı (eski aracım Peugeot 407 1.6 HDI) D sınıfı sedan bir araç almaya niyetlendim.

    Bu sınıfta tüm araçlarla test sürüşü yapma imkanım oldu fakat Insignia'da 1.6 180 hp , S60'da ise 2.0T kullanabildim. Aracı çok büyük ihtimalle ikinci el olarak satın alacağımdan ve bütçemi max. 75.000 TL olarak belirlediğimden dolayı S60 1.6 powershift'i elemek zorunda kaldım.

    Ailede bir adet Passat B7 1.6 TDI olduğu için ikinci bir Passat'a da gerek yok diyerek onu da eledim.

    Superb ve C5 almayı düşünmüyorum.DS 5'i kullanmış ve beğenmiş olmama rağmen 90.000 TL gibi bir rakamı hak ettiğini düşünmüyorum.

    Geriye yalnızca Insignia ve 508 kalıyor ve ben her iki araca da farklı açılardan aynı mesafedeyim.Bana göre dış tasarım,verilere göre yüksek performans ve daha iyi bir şanzıman vaad etmesi ve marka imajı olarak Insignia öne çıkıyor.Fakat iç tasarım,konfor,daha az yakıt tüketimi,daha düşük vergi ve daha yeni bir model olması da 508'in önemli artıları.508'i seçersem kesinlikle Allure olacak ve bu da donanım olarak 508'i ön plana çıkarıyor.

    Özellikle Insignia 2.0 CDTI 130 HP için performans,tüketim ve şanzıman tecrübesi olanların yorumlarını rica ediyorum.

    İkinci elde 25-30.000 km'leri geçmemiş 2011/12 Insignia'lar için 65-70.000 arası , 508 Allure içinse 70-75.000 arası istiyorlar.Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz ?

    Ya da gözümü karartıp 75-85 aralığında A4 veya 5.20D gibi premium dizellere mi yönelmeliyim ? Fakat bu araçların da olası arızaları ve bu rakamlarda satılanların garantisi bitmiş olması ciddi bir handikap oluşturur mu diye çekiniyorum.

    Tecrübesi ve fikirleriyle yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.







  • Mondeo 1.6 Tdci Titanium
    73 bin tl
    yine aynı fiyata
    1.6 160 Ps Selective var
    istersen mondeoyuda bir gözden geçir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben a6-5 yada E serisi alır bir daha da bakmazdım diğer markalara. . E sınıfı premium bir sedan her şekilde farklını belli ediyor
  • kesinlikle 508
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CCeVViKK

    Mondeo 1.6 Tdci Titanium
    73 bin tl
    yine aynı fiyata
    1.6 160 Ps Selective var
    istersen mondeoyuda bir gözden geçir


    İlginiz için teşekkürler fakat Mondeo'yu otomatik olmadığı için düşünmüyorum.Ayrıca diğerlerine göre hem daha yaşlı bir model (yeni kasası gelecek) hem de biraz yaşlı arabası gibi duruyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whisper911

    ben a6-5 yada E serisi alır bir daha da bakmazdım diğer markalara. . E sınıfı premium bir sedan her şekilde farklını belli ediyor


    Yaşım 27 olduğu için A6 eski kasasının tasarımı içime sinmiyor.

    5.20D çok hoş bir seçenek fakat 2009'dan öncekilerde sıkıntılar olduğunu duyuyorum ve tabi garantisinin bitmiş olması da beni korkutuyor açıkçası.Bu sınıfta 80-90.000 km'de aracı olan arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak isterim tabi.
  • Manule düşünseydiniz Latitude'de önerirdim.

    Listede tercihim 508 den yana olurdu yeni kasa ve daha donanım lı bir araç
  • quote:

    Orijinalden alıntı: egemen1963

    quote:

    Orijinalden alıntı: Whisper911

    ben a6-5 yada E serisi alır bir daha da bakmazdım diğer markalara. . E sınıfı premium bir sedan her şekilde farklını belli ediyor


    Yaşım 27 olduğu için A6 eski kasasının tasarımı içime sinmiyor.

    5.20D çok hoş bir seçenek fakat 2009'dan öncekilerde sıkıntılar olduğunu duyuyorum ve tabi garantisinin bitmiş olması da beni korkutuyor açıkçası.Bu sınıfta 80-90.000 km'de aracı olan arkadaşların tecrübelerinden faydalanmak isterim tabi.

    sorunlu araçlar değil hiç biri... eğer temizini ve km olarak uygun olanı alırsanız uzun süre hizmet eder.
    ancak tabiki garanti olmaması her zaman için risk olur. Bu keyif , konfor ve risk dengesi sizin bileceğiniz durum




  • bizim komşumuzda var 508 çok memnun ondan duyduğum kadarıyla tavsiye ediyorum
  • Insignia 2.0 CDTI sahibi kimse yok mu forumda ?
  • insignia konusunda karar verirseniz şu ilan bana aittir. Ben makyajlı a4 aldım, gayet temiz sorunsuz kazasız ve muadillerine göre fiyatı uygundur. hayırlısı olsun

    www.sahibinden.com/91425319
  • 508 in içine oturup o iğrenç direksiyonunu kavradığım zaman kırılma noktası oldu.fransızlar kabin yapmayı öğrenene kadar kesinlikle insignia.
  • tabi ki insignia.o kadar para bir fransıza verilmez!
  • Ben olsam altımda D sınıfı standartlarına yakın bir araç olan deltam varken kesinlikle 75 bini insignia 508 gibi arabalara bağlamam,biraz daha birikince premiumu seçer 1.6d s60 bakarım.
  • İnsignia. Motor ömrü konusunda çok daha iyi olacağını düşünüyorum.
  • peugeota büyük ön yargı var fransız diye mi bilmiyorum ancak 508 süper bir araç test sürüşüne çıkmıştım oturaklılığı donanımı ve vergi avantajı düşünülürse kesinlikle 508 diyebilirim, araba sitelerindeki testlerede göz atarsanız ne kadar beğenildiğini göreceksiniz şimdiden hayırlı olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alfredo

    insignia konusunda karar verirseniz şu ilan bana aittir. Ben makyajlı a4 aldım, gayet temiz sorunsuz kazasız ve muadillerine göre fiyatı uygundur. hayırlısı olsun

    www.sahibinden.com/91425319


    İlanınızı daha önce incelemiş ve beğenmiştim.Aracınız çok güzel görünüyor gerçekten.Yeni aracınız da hayırlı olsun bu arada.Insignia ile ilgili yakıt ve performans tecrübenizi belirtebilirseniz çok memnun olurum.
  • kendi aracım C4 e-hdi , motor olarak değerlendirecek olursak.o kasa tam uymuş ama daha büyük kasaya az geleceği kanaatindeyim...

    Babam da ise 130 luk cdti bulunmakta.çok kez kullanmışımdır uzun yol şehir içi vs vs...motor uyumsuz diyebilirim.garip homurtular çıkarıyor alt devirlerde.alt devirlerde saçma salak bir motor diyebilirim.Ve hiç az yakmıyor.7.0 ile 7.5 arası tüketim sergiliyor.buna tam şehir içi diyemeyiz çünkü ev şehir dşında sayılır.
    e-hdi motor ise C4 de istanbul şehir içinde 6.5 gibi bir veriye sahibim.uzun yolda 4.0 ile 5.3 arasını görürsünüz fazlasını değil...

    insignia konfor olarakta sert bir araç,ve ben insignia da bir türlü ideal sürüş pozisyonumu yakalayamadım...koltuk açısından uzun yolda yormamıştı.

    şimdilik alıma gelenler bunlar...
  • Kesinlikle 508. Vergi avantajı, düşük yakıt tüketimi, ağzına kadar dolu bir araç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    Ben olsam altımda D sınıfı standartlarına yakın bir araç olan deltam varken kesinlikle 75 bini insignia 508 gibi arabalara bağlamam,biraz daha birikince premiumu seçer 1.6d s60 bakarım.


    Cevabınız için teşekkür ederim.Bugüne kadar satın aldığım araçları 18-24 ay aralığında değiştirdim.İki kez sıfır km,iki kez ikinci el araç aldım ve sıfır km aldığım araçlarda ciddi zarar ettim.Tüm bunları göz önünde bulundurunca ve Volvo Türkiye'nin garip fiyat uygulamalarını düşündükçe sıfır km bir S60'dan uzak durmam gerektiğini düşünüyorum.

    Fakat bulabilirsem 75-80.000 aralığında sorunsuz bir S60 D3 düşünmüyor değilim.Şu an en yakın aday Insignia ama onun hakkında da çok çeşitli yorumlar/bilgiler var.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.