Şimdi Ara

Inspironum Düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dell Inspiron leptopum var. Evde kablosuna ayağım takıldığı için yarım metrelik masadan yere düştü. Ekranda gorüntü gitti. Kapatıp açtığımda hard diski bulamadı. Hemen içini açtım. Gözle görülür bir kırık yoktu. Parcalar yerinden çıkmamıştı. Kapatıp bilg.i açmaya çalıştığımda açılmadı. Hard diski yine görmedi. Mavi ekran çıktı. System check diye bir seçenek vardı. Yaptığımda sadece hard diski gormuyor dedi. Başka bir sorun bulamadı. Temassızlık vardır diye Hard diski çıkarıp taktım. Tekrar açtığımda harddiski gördü ancak windowsun açılış ekranindan sonra mavi ekran geldi. Windows dosyalari hasar görmüş. Tamir etmek istermisiniz dedi. Tamir et dedim. Bir sure sonra tekrar windowsun başlangıç ekranı geldi ve öyle kaldı. Bu aşamadan sonra yapabileceğim bir şey varmı?
    Hard diskte önemli bilgiler vardı. Onları geri getirebilme imkanim olabilir mi? Bu konu benim için cok önemli. Umarım yardımcı olabilirsiniz. Şimdiden teşekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sungurtigin -- 2 Haziran 2012; 23:08:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • geçmiş olsun.inşallah darbeyle bed sector oluşmadı yapmanız gereken bir format cdsi ile sistemi onarmak sıkıntı kalmayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 2 Haziran 2012; 23:00:30 >
  • Bad sector ne oluyor. İnş olmamistir. Ayrica format disinda bilgileri kurtatma sansim varmi.
    Mobilden yazdigim icin imla ve yazim yanlislarim olabilir. Mazur gorunuz. Tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onarım diyorum format değil cd ile onaracaksınız bed sector hdd veri sisteminde bilgi depolama hücrelerinin zarar görmesi olayı eğer öyle olursa aynı bu dediğin şekilde sistem oraya kadar gider takılır ilerisine gitmez.ondan dedim ama senin sıkıntın sistem başlangıç dosyalarında görünüğyor onarım işini bir yapın ondan sonra neticeyi buraya yazın size yarımcı olurum ne yapacağınız konusunda.
  • Tesekkurler. Bu islemin normal formattan ne farki var. Takinca repair diye bir seçenek mi cikiyor.
    Ayrica simdi bir daha denedim. Repair diye bir seçenek cikti onu deniyorum. Olmazsa bir yerden cd bulup deneyecegim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sungurtigin -- 2 Haziran 2012; 23:24:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • repair onarımdır ama bazen mevcut işletim sistemi kendini onaramayabiliyor dışardan sağlam bir cd ile yapmak gerekir eğer cd ingilizce ise repair türkçe olursa onar seçeneği vardır.
  • Mevcut işletim sistemi kurulurken kullanılan CDnin kullanılması gerekir mi, yoksa herhangi bir win7 ultimate 32 bit cdsi olur mu?
  • Ayrica bu hard diski başka bir bilgisayara disaridan kabloyla baglayip icindeki bilgileri kurtarabilirmiyiz yoksa tehlikeli mi olur. Zarar verir mi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herhangi bir win7 cd olabilir sonuçta başlangıç dosyaları aynıdır. hdd'nizi harici hdd kutuları varhttp://www.hizlial.com/u30.045.1217.0002/codegen-mobile-25-usb-20-beyaz-mmw-hdd-kutusu 15-20tl onlarla usb yoluyla başka bir bilgisayara aktarım yapabilirsiniz
  • tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.