Şimdi Ara

'Instagram ve Facebook'ta Filistin yanlısı paylaşımlara sansür uygulanıyor'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 'Instagram ve Facebook'ta Filistin yanlısı paylaşımlara sansür uygulanıyor'



    İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün (HRW) yayımladığı "Meta'nın Tutulmayan Sözleri: Instagram ve Facebook'taki Filistin İçeriğinin Sistemli Sansürü" başlıklı 51 sayfalık raporda, Mark Zuckerberg'e ait Meta'nın, bünyesindeki sosyal medya platformlarındaki İsrail yanlısı tutuma işaret edildi.



    Ayrıca Bkz.Geri viteste dünya rekoru kırıldı



    Raporda, Meta platformlarında Filistin'i destekleyen barışçıl ifadeler ve Filistinlilerin insan haklarına ilişkin kamusal tartışmalar da dahil olmak üzere paylaşımlarının kaldırıldığı ve bastırıldığı belgelendi.



    HRW, rapor çalışması çerçevesinde 60'tan fazla ülkeden 1050 sansür vakasını inceledi.



    Her biri en az 100 kez tekrarlanan 6 temel sansür modelinin belirlendiğine işaret edilen raporda, bunlar arasında içeriğin kaldırılması, hesapların askıya alınması veya silinmesi, içerikle etkileşimde bulunamama, hesapları takip edememe veya etiketleyememe, Instagram/ Facebook Live kullanımını kısıtlama ve bir kişinin gönderilerinin, hikayelerinin veya hesabının bildirimde bulunulmadan görünürlüğünde azalmaya gidilmesinin yer aldığı ifade edildi.



    Raporda, incelenen vakaların, Filistinli, bölgesel ve uluslararası insan hakları örgütlerince yürütülen Meta'nın Filistinlileri destekleyen içeriklere yönelik sansürünü detaylandıran yıllarca süren raporlamalarıyla tutarlılık gösterdiği vurgulandı.



    Belgelenen yüzlerce vakada Meta'nın, ABD'nin belirlediği "terörist örgütler" listelerinin uygulandığı "Tehlikeli Örgütler ve Bireyler" politikasına başvurduğu ifade edilen raporda, Meta'nın, bu listeleri, İsrail ile Filistinli silahlı gruplar arasındaki gerilimler hakkındaki meşru söylemi kısıtlamak için kapsamlı biçimde uyguladığı kaydedildi.




    Kaynak:aa.com.tr







  • Musk yine twitterı alarak ne kadar büyük iş yaptığını kanıtlıyor. İnsanların İyi kötü sesini duyurabildiği tek yer sadece X "koca" batıda



    Tüm batı medyasının (sosyal medya dahil) tek tip İsrail şakşakçılığı yaptığı yerde helal olsun Musk'a



    Trump da umarım biraz akıllanmıştır da önceki seçimde kendisini sırtından vuran Yahudi sermayesinin ipiyle tekrar aynı kuyuya inmeye kalkmaz ve bu seçimlere yardıra yardıra sadece Amerikan milliyetçiliği ile girer umarım
    Müslümanların artık akıllanması lazım yerli ve milli yazılımları desteklemeliyiz. şu donanımhaber bile yerli bir yazılım içinde milyon tane sohbet var keşke devlet destek olsa ve facebook ve instagram'a avrupa olsaydı çok büyük ambargo koyardı cma dan tut bir sürü denetleyici var bizde ise kimse bakmıyor bu işlere ceza yazan yok.

    çin nasıl baidu kurdu rusyanın meta ve yandexi var. biz ise sömürge gibiyiz anlamıyorum ben bile 32 yaşında bir sürü yazılım yazdım şunu yapamıyor olmamız nedendir yav?
    Muslumanlar olarak islamla alakamiz kalmamis, nufus olarak 2 milyardan fazlayiz ama 15 milyon yahudi kadar etmiyoruz. Elin yahudi tuccarina saydirarak elimize bi sey gecmeyecek. Kullanma kardeş kullanma, ihtiyacın dışında hiçbi şeyi kullanma. Kendine keyif yapacağın başka şeyler bul. Hatayi kendimizde arayacagimiza musluman hatunlar instada kendilerini sergilemeye erkekler de begenmeye devam..
  • En güzelini yapıyolar

  • Çatı şirket Meta'nın sahibi yahudi yani doğal bu yaptıkları.Eğer İsrail'e tepki göstermek istiyorlarsa Instagram,Google,Apple gibi yahudi ürünlerini kullanmayı bıraksınlar müslümanlar.

  • Musk yine twitterı alarak ne kadar büyük iş yaptığını kanıtlıyor. İnsanların İyi kötü sesini duyurabildiği tek yer sadece X "koca" batıda



    Tüm batı medyasının (sosyal medya dahil) tek tip İsrail şakşakçılığı yaptığı yerde helal olsun Musk'a



    Trump da umarım biraz akıllanmıştır da önceki seçimde kendisini sırtından vuran Yahudi sermayesinin ipiyle tekrar aynı kuyuya inmeye kalkmaz ve bu seçimlere yardıra yardıra sadece Amerikan milliyetçiliği ile girer umarım

  • Müslümanların artık akıllanması lazım yerli ve milli yazılımları desteklemeliyiz. şu donanımhaber bile yerli bir yazılım içinde milyon tane sohbet var keşke devlet destek olsa ve facebook ve instagram'a avrupa olsaydı çok büyük ambargo koyardı cma dan tut bir sürü denetleyici var bizde ise kimse bakmıyor bu işlere ceza yazan yok.

    çin nasıl baidu kurdu rusyanın meta ve yandexi var. biz ise sömürge gibiyiz anlamıyorum ben bile 32 yaşında bir sürü yazılım yazdım şunu yapamıyor olmamız nedendir yav?

  • Bunların Yerinde kim olsa aynısını yapar. Bizde boykot yapıyoruz.



    Ya bilimde teknolojide öne geçersin.



    Yada kadının saçından eteğinden gülüşünden konuşup geride kalırsın.



    Gün gelir o kadını da o kadının doğurduğu çocuğu da öldürürler...

  • Kendi ekosistemini oluşturmaz isen bu tür şeylere maruz kalırsın. Müslüman coğrafyası saçma sapan şeylerle uğraşmayı bırakıp daha özgür, daha bilimsel davransa kendi içerisinden de gayet rahat bir Facebook yada Instagram çıkarabilir. Bizim ülke de kafası çalışan çok insan var illa ki yapılır ama böyle bir şey yapılacaksa hele ki devlet bunu destekleyecekse belirli bir siyasi tavırla değil de liyakat ile meseleye yaklaşmalı ve ona göre bir yapı oluşturmalıdır. İfade özgürlüğünün olmadığı, hukuğun kişiye göre işlediği bir yerde bu maalesef çok zor görünüyor.

  • javaprof kullanıcısına yanıt
    çin ve rusyanın o işleri yapmasının sebebi kendi içerisinde kötücül ve baskıcı rejimlerini iyi gösterebilmek. vatandaşlarını uyandırmadan hizada tutabilmek.

  • Muslumanlar olarak islamla alakamiz kalmamis, nufus olarak 2 milyardan fazlayiz ama 15 milyon yahudi kadar etmiyoruz. Elin yahudi tuccarina saydirarak elimize bi sey gecmeyecek. Kullanma kardeş kullanma, ihtiyacın dışında hiçbi şeyi kullanma. Kendine keyif yapacağın başka şeyler bul. Hatayi kendimizde arayacagimiza musluman hatunlar instada kendilerini sergilemeye erkekler de begenmeye devam..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gidi -- 25 Aralık 2023; 03:45:13 >
  • doruhüso D kullanıcısına yanıt
    En son trumpın başkanlık yarışına kanunen bir sebeple giremeyeceği haber edilmişti

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • doruhüso D kullanıcısına yanıt
    Yoo adam baya baya israili yeren twitleri kısıtlıyor.

  • Çok da mause'mdaydı zaten

  • Sahibi Yahudi ne beklenirdi.

    Dh haber harici bu saçmalıkların hiçbirini kullanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joven -- 25 Aralık 2023; 09:49:48 >
  • matador_mirkhan M kullanıcısına yanıt

    Buna karşılık Bidon ve Neettinyahu tayfa da tüm dünyadaki liboş-sosyal demokrat toplulukların istisnasız tamamının yapacağı gibi adama karalama kampanyası yürüyorlar. Bağırarak karalayınca haklı oluyorlarmış. Tıpkı bizim utangaç etnik bölücü tayfa gibi

    İşin ultra komiği ise sözde sosyal demokrat tayfa İsral'i sevmez ama sağın da sağı Neettinyahu'nun ardını kurtarmak için yapmadıkları kalmadı

    İsrail'e din üzerinden gönülden bağlı cumhuriyetçi tayfa ise yahudi tarafından yemediği kazık kalmadı :) :) :)

    Trump'ın yaşının dezavantajını yenebilen biraz beyni kaldıysa hiç yahudi zart zurt karıştırmadan dümdüz Amerikan milliyetçiliği üzerinden yürür


    @sepkov Dostum adamın da bir gücü var ve yapabildiğini yapıyor, bu bile yeter.

    WEF üretimi birisi olduğu halde topluma oynayıp sıkıştığı köşeden farklı ses çıkartabilen 2 isimden birisi koca Amerika'da


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • işte batının gücü , ne isteseler onu yapıyorlar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.