Şimdi Ara

İnsülin direncinden nasıl kurtulabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam. Daha önce İBS hastalığının sebebini bulup iyileşmiş birisiyim ve hayat boyu sürecek dedikleri halde. İbs bitti ama insülin direncini ne yaptıysam kıramadım. İlaç, spor , diyet ve irade hiç birisi işe yaramıyor. İleride tip 2 olursa iş daha da zorlaşacak. İştahı kontrol altına almama faydası olacak bitki çayı öneriniz var mı ve ya başka bir takviye ? .


    Herkese iyi forumlar.




  • Metformin kullandınız mı

  • FTorres kullanıcısına yanıt

    kullandım ama isal yapıyor o sebepten bıraktım bitkisel olarak zeytin yaprağı ve çörek otu yağı kullanmayı düşünüyorum irade ile gerçekten zorlanıyorum

  • yemek istediğin şeyde "içinde şeker var mı" diye sor, cevap evetse yemekten vazgeç.

    çaya dahi şeker atma.


    şeker kısır döngüye sokar. 1 aydır hiç çikolata yemedim 1 tane yiyim dersin o 1 çikolata seni döngüye sokar.

    kan şekerindeki sert iniş çıkışlar ve yağlanmalar bütün vücudunu mahveder.

  • @birkan9666 Hocam selamlar...bende yaklaşık 6 aydır ibs yim çok inişli çıkışlı sanki ha geçiti geçicek gibi oluyor...sonra bir şekilde başa dönüyor sizdeki sorun neydi nasıl çözdünüz bana ne önerirsiniz? foruma 600 küsür sayfa...bakmaya korktum doğrusu




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozel1 -- 29 Haziran 2022; 8:18:26 >
  • Dostum inşallah bu hastalığı da atlatırsın. Bana da ibs teşhisi kondu ben de ilk başından beri senin gibi inanmadım bu hastalığa ve bugün sayende haklı çıktığımı gördüm. Benim de büyük ihtimalle apandisit ile alakalı çünkü ilk ağrılarım sağ alt karında oluyordu. Sonra sırt bele vurmaya başladı. Şimdiler de yine ağır sağ alt tarafta ağrı olursa bütün sırt ve belime vuruyor ama eğer o apandisit bölgesinde ağrı olmazsa sanki hastalığım yalan gibi. Şimdi yardımcı olursan sevinirim. Ben Murat hocaya direkt gideyim mi yoksa önce Ramazan hocaya mı gideyim? Bir de sen Murat hocaya mı ameliyatı oldun? Cevaplarin için şimdiden teşekkür ederim. Sağlıklı bir hayat dileğiyle...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle insülini tetikleyen zıplatan şeyleri iyi analiz etmek lazım. Gizli tehlikeler var herkes sağlıklı sanıyor lakin insülinin en sevdiği şeyler bunlar. Kepekli olan ekmek, makarna sonra bulgur, pilav vb. yemekler. İnsülinin yenmenin en basit yolu beslenme değişikliğidir. Adına diyet derseniz psikolojik olarak kendinizi gereksiz olarak yorarsınız.


    İnsülinin bugün sabırla rahatlıkla yenilen bir hastalık. Bu hastalık bir beslenme problemi diyor çoğu doktorlarımız.


    Çözümü basit. Düşük karbonhidratlı beslenme tarzı ve aralıklı oruç sistemi. Ara öğün mantığı yok. Düşük carb beslenme dediğimiz olay şudur ekmek, makarna, pilav, bulgur, yulaf vb. yüksek karbonhidratlı ürünler hayattan tamamen çıkmalı. Sebzeler çok sık ve bol tüketilmeli ( dereotu, semizotu, roka,maydanoz,marul ... ) Protein ayrıca çok önemli husus. Kesinlikle yeterli miktarda alınmalı. Tavuk ve yumurta şu ülkede şu an en rahat ulaşılabilir olanı.. Yani yazıyoruz da ülkede beslenmek bile dert...


    Aralık oruç sistemi belirli saatlerde yemek yemektir. Şu an en yaygını 12-18'dir. Günde 2 öğün. Öğlen 12'de ilk öğün 18'de ikincisi. Diğer saatlerde sadece su, çay, kahve, soda gibi sıfır kalorili şeyler içilebilir. Yemek yok. Saatleri kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Mesela sabah 6 ve öğlen 12'de olabilir.


    Size instadan Rengin Börekçi'yi özellikle takip etmenizi öneriyorum. Her paylaşımını baştan bulup okuyun. İnanılmaz bir içerik. Bu işin matematiğini anlatıyor. Çok başarılı buluyorum kendisini.


    Bu değişimleri yaparken irade çok önemli sizde yazmışsınız zaten. Ben kendimde başlarken özellikle şekerli şeylere saldırasım geliyordu. Soda+tuz hilesi bunu çözer. Tuz ve şeker beyinde aynı istekleri karşılıyormuş. Aynı bölgeleri etkiliyor.


    Bu işi matematiğe dökmemek çok önemli. Hayat tarzınız değişirken biraz esnek olmak şart. Eski alışkanlıklar anında kesilmiyor. Hafif hafif gidiyor. Başlardaki kaçamaklar olursa sonraki gün temiz beslenmeyle devam etmek önemli. Yani bugün atıyorum tatlı yedin diye sağlığın bozulmayacak yarın tekrar düzgün beslenmeye devam etmek lazım. Tüm yediğin ürünlerdeki yüksek şeker ve karbonhidratlara dikkat et. Bu ürünleri bulup beslenmeden elemelisin. Çok daha düzgün bir hayatın ve yüksek enerjin olacak hocam. Kendi tecrübelerimi aktardığımı söylemek isterim.


    Spor ise makro-mikro takibini iyi yapın. Yeteri kalori yoksa gücünüz düşecek daha fazla yemek isteyeceksiniz büyük ihtimalle. Ayrıca genellikle sporda bol bol karbonhidrat tüketilir gelişmek için. Belkide bu döngüden dolayı sorununuz düzelmiyor. Benim size tavsiyem 1 ay ağırlık sporu yapmayın beslenmenize odaklanın. Spor dediğiniz şey o 1 aylık süreçte sadece yürüyüş olsun.





  • uAhmetcanX kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkürler hocam tavsiyelerinizi deneyeceğim. İrade ile yenmekten başka yol kalmıyor. İsal gibi sorunlar yaptığı için şeker ilaçlarını bıraktım. 2-3 ayda bile bitirebilir bu hastalık tip2 olmadan, sıkı bir irade ile eminim. Size de çok geçmiş olsun.

  • Soru üzerinden ibs konusunda yardım isteyen arkadaşlar olmuş. Her şeyi yazıp paylaştığım sitemin linkini bırakıyorum :



    @Yldrm89 @Sozel1

  • birkan9666 kullanıcısına yanıt

    Öncelikle teşekkür ederim hocam.


    Sağlıklı beslenmeye başlayın süreye takılmayın. Şeker ilaçları varsa en baş zorlanabilirsiniz. Beyninize bunu yazdırın hazırlıklı olsun savaşmaya.


    Şeker ilaçları "önleyici" değil "bastırıcı,geçiştirici" çözümü amaçlar. Çok çok ciddi durumlarda ayrıca bu ilaçları laps diye bırakmak daha kötü. Kademeli olarak azaltarak yaşam tarzı değişimiyle paralel olarak ilerlerse ömrümüz boyunca ilaçları hatırlamazsınız.


    Ben de devam ediyorum cheat meal yapardım artık onu da bırakıyorum. Sağlıklı beslendikçe 1 günlük diyet bozma bile şaftımı kaydırıyor yav. :) Halsizlik, mide bulantısı, mide bozulması yapıyor bir gün tatlı pizza hamburger vb. şeyleri yemek. Normal düzenimde enerji tavan. Eskiden 2 3 hamburger koyardık mideye rahatlıkla şimdi 1 tanesinin sonunda mide abi napıyorsun sen ya biz bunu konuşmadık mı senle diyor. :) Sabret devam et hocam. Abartmıyorum hayat kaliten artacak. Tekrardan kolay gelsin :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • uAhmetcanX kullanıcısına yanıt

    Değerli yorumun için ben teşekkür ederim hocam.


    Aslında daha önceden insülin direncini kıracak gibi olmuştum sonra yine bozdum. Şimdi 3 saat sonra şekerim düşüyor, yanaklarım kıpkırmızı oluyor yemeğe girişiyorum. Aslında bir süre ilaç kullanmak, diyet ve irade ile kırılabilir. İlaç kullanmaktan korkmuyorum aslında. Önceden bağırsak hastalığım vardı ameliyat olup iyileştim. İsal olmak sorun olmaz benim için ama tuvalete gidince karnın acıkıyor. İlaçların pek bir anlamı kalmıyor. İsal etkisi ilerisi için devam eder mi onu bilmiyorum ama kullanması zor. Yan etkisi olmayan bitkisel bir takviye bakıp, diyet ve irade ile işi çözmek istiyorum. Umarım kurtuluruz şu illetten. Senin için çok sevindim. İnsülin direncinin arkasında ki sebeplere de mutlaka bakmadıysan bak, o sebeplerden birisi bile varsa ve o sebepleri düzeltmezsen insülin direnci tam olarak asla bitmez. (Hormon hastalıkları gibi v.s ) . Tekrar sağol hocam :) .





  • Çok doğru bulamadığım bilgiler...

    peristartik hareketle boşaltım kaka yapmayı öğrenmelisiniz. Diyafram ile kaka yapmalısınız. Her gün günde 1 kere. Unutmayın kötü egsoz motoru verimsiz çalıştırır.

    Bitkisel proteine geçmelisiniz: süt, yumurta, peynir, tereyağı, gibi her türlü süt ürününü yememelisiniz.

    Yapabiliyorsanız tavuk, balık ve kırmızı et yememelisiniz.

    Söylenenin tam tersi işlenmemiş karbonhidrat almalısınız. Yani tam buğday. Tam buğday ve tohumlar içeren ekmekler ana yemeğini olmalı.

    Nohut, kurufasülye, bezelye, mısır gibi besinleri tüketmelisiniz.

    Sebze ve meyve de yiyin ama ona kasmayın.

    Ayrıca yağların yepsinden kurtulun, ayçiçek, tereyağı, zeytinyağı vs. Yağsız yiyin. Kızartma asla yemeyin. Makarna yiyin bol bol ama yağsız yiyin.

    Ayrıca biyolojik saatle yaşayın. 7.5 saat uyuyun sabah erken kalkın.

    Birde hergün egzersiz 30-1 saat arası. Ağırlıklı olarak germe. Mümkünse oryantal hareketler çalışın.

    Bu dediklerime kulak verirseniz, bir çok hastalıktan da kurtulur her yaş sağlıklı olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim de insülin direncim 1 sene önce 33 çıkmıştı sınır 24 olması lazım doktor ilaç verdi kullanmadım bir aydır diyetisyene gidiyorum yürüyüş ve diyet yapıyorum kan tahlili verdim insülinim 16 ya düşmüş. Bu arada normalde tuvalete kolay çıkan birisi değilim 2 günde bir anca çıkabiliyorum diyetle hiç çıkamaz oldum bir hafta boyunca hiç tuvalete giremedim müshil kullandım normalde bir kaşık içince çıkarırken 3 kaşıkla zor çıktım acaba bende de ibs olabilir mi?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.