Şimdi Ara

Intel 975XBX Sıcaklık Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar;

    Elimdeki Intel 975XBX anakartım E6600 işlemcimin multiplierini 6 olarak görmeye başladı (Normalde 9 olmalı). Bir kaç yöntem denedikten sonra çözüme ulaşamayınca BIOS update denedim. Başarılı bir şekilde update ettiğim BIOS açılışında herhangi bir sıkıntı yok fakat sistem açılırken işlemci 100 C dereceyi aşıyor ve haliyle sürekli sistemi kapatıyor. BIOS a girip Load Optimal Settings yapıp kaydediyorum ama yinede ısınmanın önüne geçemedim. Voltaj değerlerine baktım HW Monitorden ama her şey normal :) Sistem ısınıp kapatacağı için eski versiyon BIOSu da yükleyemiyorum. Aklıma da başka bi şey gelmiyor.

    Hadi tecrübeleri konuşturalım millet :)



  • Öncelikle çarpanı düşürmesi normal bir durum. Enerji tasarrufu amacıyla düşürüyordur boştayken. Yükte kontrol etmişmiydiniz bilmiyorum ama kuvvetle muhtemel yükte çarpan 9 oluyordu.

    Bios güncelleme ile işlemci bu seviyelerde ısınmaması lazım. Ya bios yanlış algılıyor ya da işlemcinin fanı çalışmıyor olabilir. Kasayı açıp elinizle kontrol edermisniz, gerçekten işlemci o kadar ısınıyormu?
  • ısınmadan dolayı çarpan düşürüyordur.Eski biosda ısılar nasıldı baktınmı hiç
  • İşlemci fanı dönüyor. Fanın altındaki ızgarayı tuttuğum sana ısınma var fakat dokunulamayacak seviyede değil ama yinede sıcak denilebilir. Windows 7 değerlendirme testinden de 3.5 puan almıştı :(
  • @Tolga Isınma normaldi hiç POST ekranında Thermal Warning Beep sesi almamıştım. Şimdi BIOSun maksimum açık kalma süresi 1 dk. Sonra yine kapanıyor ve 5 dk beklemek gerekiyor tekrar 1 dakika çalıştırabilmem için.
  • Eski BIOS versiyonunu yüklersem sorun düzelebilir gibi geliyor bana ama kapanma riski büyük. BIOSa girip voltajları falan düşürsem ısınmaya çözüm olabilir mi acaba?
  • Siz de çözümsüz kaldınız galiba :) Peki E6600 işlemcim ile DDR2 RAMlerimi kullanabileceğim bi anakart tavsiye edebilir misiniz?
  • Hani bazı klasik yöntemler sıralanabilir, işlemciyi söküm macun yenileyin, fanı temizleyin v.s. v.s.

    Ama bu durum bios güncellemeden sonra çıktığına göre eski biosu yükleyin düzelmesi lazım. Bu sürede PC nin bir çekilde açık kalmasını sağlamak lazım. Varsa Klimayı son serinlikte açıp kasayı dibine tutun mesela.
  • Üstatlar uzun zaman önce (konuyu açtığım gün) işlemciyi söküp termal macun sürdüm ve klimacı bir abimizin desteği ile sistemi 0 derecede çalıştırdık. Sistemi sağlıklı bir şekilde çalıştırıp windows ekranını görüp, windowsun restart isteğine evet dedikten sonra soğutucu desteğini kaldırıp stok fanı ile deneme yaptığımızda düzeldi. Voltaj değerleri değişken vs.. her şey normal görünüyor. Şimdi ise tek sorum var. E6600 işlemcimin multiplieri'ni 6 değilde sürekli 9 gösterme şansımız var mı? =)
  • C1E eist c2e yi kapat
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.