Şimdi Ara

Intel CPU'larda %21'i bulan Performans Kaybı(15 Mart 2018: Yeni Meltdown Yamaları Kaybı arttırıyor!) (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.966
Cevap
11
Favori
70.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • şöyle bir haber buldum

    https://www.forbes.com/sites/kenkam/2018/01/08/2-possible-reasons-why-intel-still-says-their-cpus-are-not-flawed/#5854e6ea6de5

    sitede yazılanları google çeviri ile çevirdim

    2 Intel'in Hala CPU'larının Hatalı Olmadığını Söyleyecek Olası Nedenleri

    Ken Kam, Katkıda bulunan
    Forbes Katkıcıları tarafından ifade edilen görüşler kendi görüşleridir.
    Tweet Bu

    Meltdown ile kurumsal bir veri merkezinde birikiminiz varsa, sizden duymak isterim.

    Brian Krzanich, Intel Corp.'un CEO'su Fotoğrafçı: Misha Friedman / Bloomberg

    CPU'ları, Meltdown ve Spectre'e karşı savunmasız olduklarını kabul ettikten sonra Intel, işlemcilerinde hata veya kusur olmadığını belirtiyor. İyi bir sebep olması için bu konumu almaya güvenmiyorum. Hafta sonu, mantıklı olmanın iki olası nedeni ortaya çıktı.

    Intel'in web sitesinden:

    Bu, Intel donanımında veya işlemci tasarımında bir hata mıdır?

    Hayır. Bu, Intel ürünleri için bir hata veya kusur değildir. Bu yeni istifalar, modern bilgi işlem platformlarında kullanılan işleme tekniklerinin düzgün çalışmasıyla ilgili verileri kullanıyor ve bir sistem tam olarak tasarlandığı gibi çalışsa bile güvenliği tehlikeye atıyor. Bugüne kadarki analizlere dayanarak, pek çok farklı satıcı üreticisi ve işletim sistemi bulunan pek çok bilgi işlem aygıtı, bu istismarlara maruz kalmaktadır.

    Sebep 1: Geri çağırma davasını desteklemek istemiyorlar

    Intel, Pentium işlemcilerinin kayan nokta bölütü yaparken hatalı sonuçlar verebileceğini keşfettikten sonra bunu yaptı. 1994 Aralık ayında, Intel kusurlu Pentium'ları 475 milyon dolar vergi öncesi maliyetle geri çağırdı. Kusurun bulunmasından geri çağrılmaya kadar yaklaşık yedi ay sürdü.

    Intel, cpus'unun kusurlu olduğunu itiraf ederse, onları geri çağırma konusunu güçlendirir. Ancak bu sefer çok daha fazla cpus çağrılmalı ve maliyetler çok daha yüksek olacaktı.

    Intel, halihazırda Kaliforniya, Indiana ve Oregon'daki sınıf davaları davalarına bakmaktadır.

    Sebep 2: CEO'nun son hisse senedi satışı bir sorun olabilir

    Aralık ayı ortasında Intel'in CEO'su Bryan Krzanich'in 495.743 adet hisseye sahip olduğu ancak Intel'in tüzüğüne göre kendi sahip olması gereken minimum 250.000 adet hissenin tamamına rağmen sattığı bildirildi.

    Intel, CEO'nun ticaret hacminin güvenlik açıklamaları ile ilgisiz olduğunu ve hisse satışlarının daha önce 30 Ekim'de planlandığını söyledi. Bu, CEO'nun Meltdown ve Specter'ı 30 Ekim'de bilmediği anlamına geliyor. Ancak, Google'ın Project Zero ekibi satışları planlanmadan önce zayıf noktaları Intel'e bildirdi ancak CEO'nun ilk farkında olduğu belli değil.

    Birkaç Forbes okuyucusu Arstechnica'da bana şunları söyleyen derinlemesine bir yazı gönderdi:

    Krzanich'in hisse senedi satışını planladığı Kural 10b5-1 planı, yöneticileri içeriden öğrenenlerin ticaretine yönelik suçlamalardan korumaktır. Ancak planın zamanlaması ve Intel'in güvenlik açığı gizli tutulması nedeniyle, SEC yetkilileri, manevrayı içeriden öğrenenlere dayalı bir ticaret olarak görüyorlardı - özellikle de Krzanich'in hisseleri satması için başka bir sebep yoksa.

    Genelkurmay eski güvenlik açıklarını 30 Ekim'den önce bilse bile, Intel'in işlemcilerinin kusurlu olmadığına ve ortalama kullanıcının fazla etkileneceğine inanıyorsa savunma yapabilir.

    Intel, cpus'unun kusurlu olduğunu kabul ederse, SEC'nin CEO'nun işlemlerini soruşturma ihtimalini artırır.




  • i.y4114 kullanıcısına yanıt
    Google bayağı anlaşılır çevirmiş hocam. Her yanı Fiyasko bu bugların. Şaka gibi bir olay. Intel CPU'lu Laptoplarım var, bütün önemli bilgilerimi USB'lere aldım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    Google bayağı anlaşılır çevirmiş hocam. Her yanı Fiyasko bu bugların. Şaka gibi bir olay. Intel CPU'lu Laptoplarım var, bütün önemli bilgilerimi USB'lere aldım...

    hocam şu yama gelmeden önce son 1 ay içi tam hatırlamıyorum belki 2 haftalık olaydır bf3 oynarken acaip kasmaya başlamıştı bilgisayar bende ekran kartı ısındığını düşünüp bir adet fan taktım yan kapağa akasa venom 14 cm olanı fakat 2 gün önce yine aynı sorun oluştu sanırım daha önceden bir takım yamalar yapıldı en azından ben öyle düşünüyorum üst mesajlardada yazdım benim öyle bu konular hakkında bilgim yok fakat insan kullandığı ürünün huyunu suyunu üç aşağı 5 yukarı bilir şayet olay böyle ise intel olayın altından kakamaz ise bence zararı sadece biz etmeyiz intel kullanan kişiler olarak meydan sadece amd ye kalırsa zararı herkeze dokunur umarım bu olay en az hasarla atlatılır denge bozulmaz her ne kadar amd kullananlar için şuanki durum avataj olsada ileride öyle olacağını sanmıyorum şu çinliler bir ara kendi işlemcisini yapacaklardı haberi çıkmıştı keşke olsada rekabet daha fazla olsa fakat çinin bunu yapacağını sanmam




  • 4690k icin problem var mi ?
  • Fatih211 kullanıcısına yanıt
    Intel olan her şey için problem var hocam.
  • oyunları etkilemesi kötü oldu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi intelciler olarak babayı mı aldık biz ??
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Hocam okulda yaklaşık 4 yada 5 tane işlemci mimarisi temelli ders görüyorduk. 3. sınıfta aldığım son derste brech prediction detaylı bir şekilde anlatılmış ve kullanım koşullarını başarı oranlarına kadar incelemiştik. İlgisi olan her bilgisayar mühendisinin bir noktaya kadar anlayabileceğini düşünüyorum.

    Ama tabii burada sorun sonuçta bu derslerde 2017 yapımı işlemcilerin tasarımı üstünden değilde pentium 4 seviyesinde işlemcilerin tasarımına kadar gelebiliyoruz sanırım. O aradaki farkı kapatmak ve neden AMD değilde diğer üreticilerin tasarımının bu tarz bir erişime izin verdiğini merak ettim açıkçası. Yani muhtemelen başka noktada performans kazanımı vardı ama işlemlerin protected memorye erşimine izin vermesinin ne gibi bir kazanımı olabilir hala anlayamadım. Yarın vakit bulursam bu konuya bakacağım çözebilirsem buraya yazarım anladığım kadarı ile.


    Not:Açıkçası bana ARM gibi alakasız bir tasarımın etkilendiği her noktada AMD'ninde etkileniyor olması mantıklı geliyor. Tersi durumun kafa karıştıcı. O yüzden bu kadar takıldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allons-y -- 9 Ocak 2018; 3:41:39 >




  • şaka bir yana beyler,oyunlarda max %4-5 kayıp var gibi, bios update yapıldığı takdirde

    Aşağıdaki linkte açık açık testler ve sonuçları var

    https://www.techspot.com/article/1556-meltdown-and-spectre-cpu-performance-windows/
  • intel darbe falan mı yaptı ya. on yıl geriye döndük.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    Hocam akıl alır şey değil. Adamlar "Bir gün her eve girecek, %100 İsrail yapımı geleceğin teknolojisi" diye reklamını yapmışlar.


    http://www.globes.co.il/en/article-361847

    Şimdi ben bunu konu başlığına eklesem kesin konuyu silerler, benim de başıma bir yerlerden bir bela gelir...

    Adamlar zaten çoğu şeyi böyle göstere göstere yapıyor bunu bazılari açığa çıkarıncada komplo teorisyeni, deli, manyak, ruh hastası yaftası yapıştırılıyor.



    Bu açık artık bilindiğe göre bunu kullanmakla bir işleri kalmamış ve daha iyi bir izleme yöntemi bulmuşlardır kesinlikle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • şuan hiçbir oyuna giremiyorum bir anda directx hatası vermeye başladılar. ekran kartının son sürümünü yeniden kurmak istediğimde başarısız diyor. güncelleme yapmadım ondan mı kaynaklı?
  • Konuda o kadar tartışma ve garip bilgiler dönüyor ki birçok üyenin kafası karışmıştır. Beyler olayın aslı şu sorun sistem bazlı değil işlemci içinde gerçekleşen fiziksel bir açık bu yüzden bu sorun asla giderilemez ancak bypass yapılır. Yani sorunlu kısım devreden çıkartılır ve buda kesin bir şekilde işlemci performansını etkiler. Sorun benim işlemcide olur mu ? amd yok mu ? lafı üstüne ise tüm ama tüm çıkan işlemcilerin çoğunda bu sorun var intel, amd ve tablet tel. vs. işlemcilerde dahil. Ama en büyük sıkıntıyı intel yaşıyor çünkü mimari heriflerin tekelinde diğerleri ise bu piyasaya girerken intel ile anlaşıp adım attılar ve mimaride onların temeli üstüne kuruldu.

    Peki bu açık ne gibi sorunlara neden olur kısaca sizin o çok güvendiğiniz tüm güvenlik programları parola, kredi kartı bilgileriniz ve tüm şifreli içerikler, yazışmalar vs. çalınırken ruhu bile duymaz. Üstelik bu çalma işlemi işlemci içinde fiziksel yapıldığı için bir izde bırakmaz. Bunun da en büyük sıkıntısı hep bir güvensizlik duygusu aşılaması her zaman bu açık acaba dedirtecek işlemci sahiplerinde. Hele yeni ve sorun giderilmiş işlemciler çıkarsa bu tüm eski seriler kısaca çöp olacak.

    Ayrıca daha durun bu açık için gelecek bypass yamaları 1-2 tane ile bitmeyecek daha çok yamalar görürüz ve her güncelleme, işlemciye ne gibi saçma etkiler yaşatacak zamanla anlaşılır. Biz ev kullanıcıları için belki oyun bazlı bir % düşüş olacaktır ama en büyük sıkıntı güvenlik bazlı ve büyük işletmelerde yaşanacak. Misal ben ciddi anlamda netten ürün alan birisiyim sırf bu sorun yüzünden kredi kartı ve şifre bazlı çok daha kapsamlı önlemler almaya başlayacağım. Beni ne yapsın hackerlar demeyin önleminizi alın çünkü intel veya amd özellikle intel bunun önlemini asla tam olarak alamaz.




  • Arkadaşlar i5 6600k da geçerli mi performans düşüşü?
  • sorun windows güncellemesi ise,güncellemeleri kapalı tutarsınız olur biter. ama büyük rezillik,düzeltilmesi lazım. gerçi intel yıllardır aynı terane. zırt bırt donanım çıkarıp donanım eskitme numarası yetmediyse şimdi de yazılımsal eskitmeler başladı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih211

    4690k icin problem var mi ?

    Aldığım son windows update den sonra ölçmedim ama hissedilir performans kaybı yaşamadım fakat uzun zamandır kullandığım asus aisuite3 programı birden çalışmamaya ve açılışta görev çubuğunda görünmemeye başladı, ufak tefek bir şeyler bozulmaya başladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Provisioner


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih211

    4690k icin problem var mi ?

    Aldığım son windows update den sonra ölçmedim ama hissedilir performans kaybı yaşamadım fakat uzun zamandır kullandığım asus aisuite3 programı birden çalışmamaya ve açılışta görev çubuğunda görünmemeye başladı, ufak tefek bir şeyler bozulmaya başladı.

    Aynı durumu bende yasadım. all suite ve 1080ti arayuz programı mortingen oldu.. bu son update ile bu hale geldi.. simdilik all suite beta versiyonu nu kurdum sorunsuz calısıyor. asus ekran kartı programınıda yeniden kurdum düzeldi. ama bu durumu update yaptı. sonuna kadar katılıyorum..




  • Birkac aya unutulur hele ucuzluk yapilsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala çöp oldu diyen var Kullanmıyorsunuz bari yalan söylemeyin. Ama forum yönetimi kabahatli, yalan söylemesine bu kadar izin verip tek kelime açıklama yapmazlarsa olacağı bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şey yeni donanım satmak için arkadaşlar. Elektronik sektörü buyük bir duraksamaya ve doygunluk dönemine gireceğini fark etti. Şimdi insanların, güvenlik tehdidi ile yeniden/tekrar para harcamaları isteniyor.

    Bu, bir ülkede terörist faaliyetler yaratıp, o ülkeye ‘’bakın güvenlik zaafiyetiniz var buyrun size silah satalım, tanklarınızı yenileyelim, tehlikeye düşmeyin’’ demekle aynı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzhantezel92 -- 9 Ocak 2018; 10:59:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.