Şimdi Ara

İntel'den Amd'ye geçiş r5 3600

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar önceden i5 8600k işlemci kullanıyordum. Bu işlemci 6 çekirdekli işlemci. Fakat oyunlarda cidden bana uzun süre çok güzel performans verdi. Artık bf5 gibi yüksek işlemci kullanımı isteyen oyunlardan dolayı değiştirme kararı aldım. İşlemci cpu kullanımı genel %90 %100 arasında oluyordu. Düşündüm aslında daha iyi fps alabilirim işlemci kullanımı yetmiyordu. Ama oyunlarda oynamamda sorun yoktu. Asıl niyetim amd r7 5800x3d işlemci almaktı. Fakat şimdilik r5 3600 geçiş yaptım. Bu işlemcide fiyat olarak zararım yok. Zaten yakın bir zamanda tekrar değiştireceğim. Asıl sorun bu işlemciye geçtiğimden beri oyunlarda anlık takılmalar yaşıyorum. Fps de ani droplar yaşıyorum. Oyundaki aldığım fps değeri de düştü. Bu işlemci 6/12 çekirdek var oyunlarda düşündüm daha rahat çalışır. En azından i5 8600k işlemciyi aratmaz dedim. Fakat ciddi anlamda 5 veya 10 saniye sonra anlık takılma drop yaşıyorum. Bu gerçekten oyun zevkini bozuyor. İnternetten araştırma yaptığımda birçok kişi bu sorunu yaşamış. Cidden Amd cpu için pişman oldum hissediyorum. Bu sorun Amd işlemcilerde mi var. Yazılım uyumsuzluğumu gibi bir şey mi anlamadım. Fakat bence böyle olmaması lazım. Düşünüyorum R7 5800x3d geçiş yaparken aynı durumu yaşarsam korkuyorum. Yada yol yakınken tekrar intel sistem mi kursam diye düşünüyorum. Düşünceleriniz nelerdir? Bu arada işlemci sıcaklığım genelde 48 ile 52 derece arasında değişiyor. Gayet güzel seviyede ısınma durumu yok. İşlemci genelde 4.0ghz üstünde çalışıyor 4150ghz gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxsavasxx2 -- 4 Şubat 2023; 3:6:18 >







  • sistemdeki diğer parçaları da yaz. 8 yıl i5 2500k kullandım 3.5 yıl önce r5 3600 e geçtim herhangi bir sorun yaşamadım.

  • Zaten intel işlemci ile diğer parçala aynıydı. Sadece işlemci ve anakart değişikliği oldu. Ekran kartı psu ram aynıydı. İntel ile sorun yoktu. 16gb 3600mhz ram 750w +80 psu rx 6800xt ekran kartı var.

  • Belleklerin nedir hocam?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • melihcskn M kullanıcısına yanıt

    16gb ddr4 3600mhz cl16 ramler.

  • AMD chipset sürücüsü güncel mi?

    Anakart bios sürümü güncel mi? (bir dönem stutter sorunu vardı fix geldi o nedenle sürümleri kontrol edin)

    İşlemciyi default kullanıyorsanız balance mod değil direk amd yüksek performans moduna alın güç seçeneklerinden

    Son olarak windows ile alakalı olabilir sistem dosya denetleyicisi çalıştırın olmadı temiz bir kurulum da yapabilirsiniz.


    Aklıma gelenleri yazdım. en 3300x kullandım böyle bir sorun yaşamadım. şimdi 5500 e geçtim aylardır hiçbir sorun yok. sorun emin olun başka bir yerde.

  • Hellmonger kullanıcısına yanıt

    Her şey güncel bios güncel. Amd chipset yükledim. Güç yönetiminde Amd ryzen high performans denedim. Windows kendi yüksek performas denedim. Bios ayaları denedim. Anlamadım ne reset var ne ısınma ama neden bf5, marvel spiderman tarzı oyunlarda ani fsp drop var ve ciddi anlamda oyun tadını kaçırıyor. En son temiz format atmayı deniyeceğim.

  • xxsavasxx2 kullanıcısına yanıt

    Keşke belleklerin 8600k ile çalıştığı ayarların ekran görüntüsü falan olsa çünkü 8600k bellek desteği olarak ddr4-2666mhz yazıyor. Aynı ayarları şimdi ryzen 3600 ile dener kesin bir elma ile elma karşılaştırma durumu olurdu

  • Bellekler XMP ayarda aynı hızlarda çalıştırdım. Benim ramler 3600mhz cl16.16.16.36 XMP ayarlarında hızları gayet güzel. Amd işlemcide xmp ayarda zaten denedim problem oluyor. Xmp dışında ramleri overclock denedim. Ramleri daha hızlı yaptım. Ramler stabil çalışıyor. Yinede takılma durumu düzelmiyor. İ5 8600k da genelde 160 ile 195 arasında stabil fps alıyordum. R5 3600 ise 168 ile 135 fps arası aşırı dalgalı oluyor. 168fps her zaman göremiyorum. Oyunlarda boş yere bakarsın öyle. Performans olarak i5 8600k gerçekten çok daha iyiydi. AMD Fps olarak tamam düşük veriyor anladım. Bari oyunlarda takılma yapmasa keyif alayım. Anlık olarak oyun yarım saniye takılma duruyor gibi oluyor. Önceden r5 2600 kullanmıştım. Isınma dolayı ve performans pek tatmin etmed. İntele geçmiştim rahat ettim. Şimdi tekrar Amd denemek istedim. Fakat Amd hâlâ düzeltmesi gereken durumlar var gibi görünüyor. Amd r7 5800x3d almayı planlıyordum. Çünkü fps oyunları oynuyorum. Monitörün için yüksek stabil fps lazım. En son format atmayı deneyeceğim. Sistemde önceden intel kullanıyordum. Format atmadan Amd geçtim. Ama driver felan her şeyi ayarladım. İntel ile ilgili bir şey kalmadı. Fakat temiz olması ve kafamda soru işareti kalmaması için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxsavasxx2 -- 5 Şubat 2023; 4:26:47 >




  • xxsavasxx2 kullanıcısına yanıt

    Anakart marka model nedir ,bu yarım saniyelik takılma phenomlardada vardı sanki ,ben kullandım phenom ama baya oldu şuan 6100 i3 var eskide tabiki ama phenomdan ısı konusunda çok çektim ,bu donmalar falan tahminim içsel saatinden dolayı amd nin metronom düşün ki sağ sol yaparken yarım saniye takılıyor çözümü biostan yada hiç bi çözümü yok yada anakart.


    şu tavisyeyi verebilirim oyundan bağımsız bir test aracıyla aynı durumu yaşamaya çalış olmuyorsa oyundan oyuna farktan dolayı sıkıntıyı bulmak çok zor olur ,furmark dee mesela oluyorsa yarım satlik takılma demekki oyundan bağımsız olarak ya cpu ya gpu birbirini yakalamakta zorlanıyor demektir.kısaca senkron sorunu var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geberit -- 5 Şubat 2023; 13:0:57 >
  • Bence formatla düzelebilir. Ayrıca sıcaklık değerlerinde bir gariplik var, eğer stok soğutucu ile kullanıyorsanız o sıcaklık değerleri çok düşük. Normalde boşta bile 50/55 derecelerden aşağı düşmez.

    Bende uzun süredir 3600 kullanıyorum ilk zamanlarda anlık takılmalar vardı zzz sesi vs. En sonunda formatlayıp tekrardan kurdum. Bir daha hiç olmadı.

  • geberit kullanıcısına yanıt

    Msi x570 gaming anakart var. Başka oyunlarda deneme yaptım. Örnek: Overwatch 2 ve Valorant oyunda problem yok. Garip bir durum.

  • yksln kullanıcısına yanıt

    Evet sıvı soğutma kullanıyorum.

  • xxsavasxx2 kullanıcısına yanıt

    battlefield için dx11 ve future frame rendering ayarlarına bakın. ffr kapalıysa açın. dx12 ile oynanmıyor oyun sürekli takılma yapıyor fps yüksek olsa bile.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.