Şimdi Ara

Intel, firma tarihinin en iyi çeyrek performansına imza attı: 2.9 milyar dolar net kâr (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
4.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Gercekten butun yazini okudum ama son cumleden beni rahatsiz eden sey benim dusuncelerime "emel" demen oldu..

    Ben AMD'den bisey kazanmiyorum.. Her hangi bir emel ugruna da savasmiyorum.. AMD zaten yakin zamanda fabless takilacak. Hep bu yonde girisimler mevcut.. Hic kimse borcu ile bir yatirim firmasi ile anlasamiyor oyle kolay kolay.. Nitekim AMD de bir yatirim firmasi ile anlasmis durumda. Ben tabiki bilemem, spesifik olarak ne kadar urettiklerini ama ben de zannetmiyorum ozellikle zararina sattiklarini.. adamlar son haberlerinde giderlerini ne kadar kistiklarini belirtmisler zaten.. Bu bile bir stabilite kazanma ogkusudur benim icin..

    Gecmisten biseyleri buraya getirip koymam, sadece benim tarafimdan goruntulenen seylerin gecmisinde neler oldugunu hatirlatmak amaci guttugunu bilmelisin.. Bak bunlarda oldu demek istedim ben.. Bu bir bilgilendirme amaci gutmekten ileri gitmez.. parasi olan parasi oldugu kadar suc isler. "Cezasini odeyip devam eder" mantigindan kurtarmaya calisiyorum insanlari bir sekilde.. Gecmiste AMD'den bahsederken baska bir teknolojiden bahsedilirdi.. Demiyorum ki, AMD gecmiste hatali davraislar sergilememisti.. Turkiye ayaginin pasif oldugunu ben de goruyorum... Tamam da bu demek degil ki, o zaman herkesce keselim umudumuzu. Su anda calistigim isyerinde, patronlarima laf anlatamiyorum ben.. Oglu, kizi gitmis bilgisayar yapacam diye, yapmis bilgisayarin birini. AMD yapmis. Onuda ne idugu belirsiz bir yerden almislar. Sonra isiniyor kapaniyor diye servise gitmis.. Hemen dengi fiyata 4cekirdekli AMD islemciyi 2 cekirdekli core 2 duo yapmislar.. sistem sadece kasasi haric bastan asagi degismis.. Simdi ben sistem onerisi verecem, adam bana AMD cok isiniyor diyor. Tabiki yatirim yapmaz. Ben de adamla ayni kafada olsam ben de yapmam.. Adam hayatinda islemciyi ciplak olarak gormemis ki..

    Ama diyorum.. Su anda AMD'nin 4 tane Turkiye saticisi var.. Koyuncu, Arena, Asbis ve Bogazici.. Bunlarin getirdikleri urunlerin, reklamini iyi yapmasi lazim. Raklam yapmaz ve sadece talebe gore urun getirirlerse, yakin zamanda yine kitlik yasayacagiz zaten ki, aslinda bir bakima yasiyoruz da.. Ekrna karti piyasasi cok iyi gidiyor, AMD tarafinda.. 5000 serisi tavan yapti.. Hatta oyle ki, bir cok bilgisayarda aranir oldu..

    Niyazi Saral bile basarisizlik hikayesini sansizlik olarak da anlatir. Ayrica kendisi de yazisinda bu islemcinin niteliklerinden bahsetmistir.. ama sahsen benim patronumun ogluna veya kizina bisey kazandiramamis. 2006 geride kaldi diyorum ama Niyazi bey (Saygi duyuyuyorum yanlis anlasilmasin) ilgili islemcilerden gecmis 286 ve 386 Intel islemcilerinin kopyasi olarak bahsetmisti ki, bu hatadir. AMD kendi uretimini yapiyordu, sematiklerini zaten Intel veriyordu. ama satis kanalinda Intel yapiyordu. Hem de AMD islemcilerini depolayip, kendi islemcilerini piyasaya surerek. 286 ve 386 islemcileri uretim ve satis izninin AMD ye de verilmesi, Intel'in 386 sematiklerini gonderiyor diye, ne idugu belirsiz cizimler gondermeis sonucunda acilan davanin AMD lehine sonuclanmasindan dolayidir.. Nitekim AMD'nin 754pin'e gecme ve ram bazli islem yurutme sebebi teknolojik yenilenmeydi. Cunku Intel ile bu konuda dalasmayi tercih etmezdi. Evet HP'ye satmasi bir hataydi. AMD'nin 286 ve 386 islemcilerini piyasaya surebilmesi bile bir dava konusuydu.. Bunu gecmis dava sikayetnamesinde DH'e gosterdik zaten.. Niyazi bey, buna kopyalama dedi.. Herneyse 2006'da gecti.

    Bilmiyorum ama bence bir sekilde, bu guvensizlik ve on yarginin onune gecmek de gerekiyor artik.. Intel'in talep edilgi sistem tercihlerine teklif vermiyorum. Teklif verdiklerim de oluyor ama gercekten Intel oluyor.. AMD ben cok uzun suredir elimden geldigince polemige girmemeye calisiyorum.. Evet, Turkiye'nin AMD ayaginda is yok diyoruz, ama satin alanlarin cogu da benim gibi degil.. Hani son saticiya bisey ogretmekten cok, sistemi alir giderim edasiyla yaklasiyoruz duruma.. Benim demeye calistigim bu adamlarin asil hatasi, urunleri ile rakebet etmemeleri..

    Rekabet, para bastirarak olmamali diye dusunuyorum.. Rekabet urunun kendisiyle olmali.. ben 100liraya islemci aliyorsam ve baska bir markadan alacagim 150 liralik islemci ile ayni performansi goruyorsam kar etmisimdir.. 100 liralik islemcimi de yuceltir, ve daha cok almayi talep ederim..(kurumsal olarak yaklasimim bu) Yurt icinde bulamiyorsam ve yurt disinda fiyatinin dustugunu, buna ragmen Turkiye'ye gelmedigini goruyorsam. Bence bir yerde hata vardir.. Distributoru arayip sorarim. "Bu urunlerden gelecek mi" diye. Gelecekse nereye gelecek, gelicekse alayim.. Gelmeyecekse de nedenini sorarim ve benim aldigim cevaplarin bir kismi, "niye bunlardan almiyorsunuz" seklinde olur.. "Ben bundan almak istiyorum." derim. Cunku onlar butce hazirlar, o butce ile populer olan islemceden binlerce getirirler.. Eger 1000'lerce alinan bu urunden satilamkta olan magzada mevcut olmasina ve dengi performansda daha ucuza islemci olmasina ragmen, pahali olandan daha cok getiriliyorsa, bu duruma ben bir anlam veremem.. Anlam veremememin sonucunda siz de bu yazilari gorursunuz..

    Umarim kendi kafamdakileri mumkun olan en tartismasiz sekilde anlatabilmisimdir.. Cunku ben de biktim..




  • milyar dolar net kâr
  • Pazarın tamamını ele geçiriceği belliydi zaten Tebrikler İNTEL diyicek birşey yok.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.