Şimdi Ara

Intel gelecek 40 yıla hazır!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Intel gelecek 40 yıla hazır!

     

     

    Intel bundan 40 yıl önce insanlığı geleceğe taşıma misyonuyla yola çıktı.

     Bu süre içerisinde insan uygarlığının daha önceki  teknolojik birikimini

       defalarca katlayan çok sayıda yeni gelişmenin katalizörü oldu. Intel

       kırkıncı yılında kurum ve kişilerin yaşam biçimini derinden etkileyen

                       yeniliklere imza atmaya devam ediyor.

     

     

    Kimyacı ve fizikçi Gordon E. Moore ile fizikçi ve entegre devrenin kaşiflerinden Robert Noyce tarafından ABD''nin Kaliforniya eyaletinin Santa Clara kentinde kurulan Intel (Integrated Electronics), insanların ve toplumların gelişmesinde önemli etkileri olan ürün ve teknolojilerle dolu kırk yılı geride bıraktı. Ülkemizde on bir yıl önce faaliyet göstermeye başlayan Intel Türkiye, şirketin 40. yılı nedeniyle gerçekleşen buluşmada basın mensuplarıyla biraraya geldi.

     

    ''Teknoloji araçtır"

    Intel''in dünyanın en yenilikçi ve lider teknoloji şirketi olduğunu belirten Intel Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü Ayşegül İldeniz, şirketin topluma etkisinin yalnızca teknolojiyle sınırlı kalmadığının altını çizdi. İldeniz görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: ''Intel tam kırk yıldır, insanların çalışma ve sosyal ortamlarındaki yaşam kalitesini sürekli artırmaya yönelik yeni teknoloji ve ürünler geliştiriyor. Bugün bilimden eğitime, sanattan spora ve eğlence dünyasına kadar uzanan çok çeşitli alanlardaki gelişmelerin gerçekleşmesine katkı sağlayan bu teknolojilerin mimarı Intel, bilgi teknolojilerinin insanlığın gelişmesini destekleyen önemli bir araç olduğu faaliyet gösterdiği ülkelerde bilişim sektörünün gelişmesinden eğitimin geniş kitlelere ulaşmasına,  kadar çok sayıda toplumsal projeye öncülük ediyor."

     

    ''Türkiye örnek ülke"

    Ülkemizdeki faaliyetlerine 1997''de başlayan ve bu süre içinde bağlı bulunduğu Ortadoğu Afrika Bölgesi''ne yeni yaklaşımlar ve yönetici kadrolar ihraç eden Intel Türkiye, kurulduğu günden bu yana Türkiye''yi kendi bölgesinde lider konumda tutarak bilişim kanallarının büyümesine verdiği destekle ilerliyor.

     

    Intel Türkiye Genel Müdürü Çiğdem Ertem de konu hakkında şunları söyledi: ''Kırk yılın birikimini en iyi biçimde özümseyen ve Intel''in en aktif ülke organizasyonlarından biri olan Intel Türkiye ofisi,.on bir yıldır kendi bünyesinde geliştirdiği ve Intel''in global organizasyonu tarafından örnek alınan çok sayıda sosyal projeye de imza atıyor, ülkemizin bilişimle kalkınmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor." dedi..

     

    Intel ile 40 yıldır ileriye

    Kişisel bilgisayarlar için ilk işlemciyi 1971''de üreten Intel, yenilikçi ve dinamik yapısı ile 1990''lı yıllardan günümüze kadar teknolojisini sürekli yenileyerek, işlemci sektöründeki liderliğini sürdürüyor. Intel, insanlığı geleceğe taşıma vizyonu ve liderlik misyonunu her iki yılda bir gerçekleştirdiği yeni nesil işlemci mimarisi ile pekiştiriyor.  Bugün okul sıralarından NASA projelerine, tekstil atölyelerinden F1 yarışlarına, müzik stüdyolarından fabrikalara kadar akla gelebilecek her yerde Intel''in geliştirdiği teknolojilerden yararlanılıyor.

     

     

     

    Kısa Bir Intel Tarihi

     

    2000''ler: Şimdiye kadarkinden daha küçük, daha enerji tasarruflu işlemcilerle hızlı ve güçlü bilgi işlem, üretim ve malzemelerdeki temel gelişmeler yoluyla gerçekleştirildi. Intel''in eğitimdeki ve erişimdeki topluluklara karşı sorumluluğu global ölçekte arttı.

    ·         2008 – En küçük düşük güçlü işlemci ailesi olan Intel® Atom™ işlemcisi, başlangıçta Internet cihazları, netbook''lar ve nettop''lar için çıkarıldı.

    ·         2008 – Intel, Corporate Responsibility Officer Magazine tarafından ''2008 En İyi Kurumsal Yurttaşlar" listesinde 1 numaraya seçildi ve Corporate Knights Inc tarafından ''Dünyanın En Sürdürülebilir 100 Kurumu" listesine alındı.

    ·         2007 –  Intel''in 45-nanometrelik üretimdeki atılımı ve Hi-K metal geçit silikon teknolojisi, kurşunsuziii Intel® Core™2 Extreme ve Intel® Xeon®  işlemcileri için transistörleri yeniden tanımlıyor.

    ·         2006 –  Dört çekirdekli Intel® Xeon® 5300 ve Intel Core 2 Extreme işlemcileri çok çekirdekli dönemi başlattılar.

    ·         2005 – Intel ve çalışanları, ABD''deki Hurricane Katrina yardımına 2.6 milyon dolardan fazla ve Güneydoğu Asya''daki tsunami yardımına da 4 milyon dolardan daha fazla katkıda bulundular, yüzlerce çalışan yardımlara gönüllü katıldılar.

    ·         2005 Intel Involved Matching Grant Program, 1 milyon gönüllü saatini ve 10 milyon doları  geçen bir ABD programı olarak, Çin, Kosta Rika, Hindistan ve  İrlanda''ya kadar genişletildi.

    ·         2003 Intel® Centrino® mobil teknolojisi, yüksek performanslı, uzun pil ömürlü ve entegre kablosuz LAN özelliğini daha ince ve daha hafif taşınabilir PC''lere taşıdı ve kablosuz Internet bağlantısını daha kolaylaştırmaya ve daha uygun hale getirmeye yardım etti.

    ·         2001 – Sunuculara ve iş istasyonlarına daha iyi performans sağlayan Intel® Itanium® ve Intel Xeon® işlemciler tanıtıldı.

    ·         2000 Intel® Teach Program''ı dünya çapında öğretmenlere teknoloji eğitimi sağlamaya başladı.  

     

    1990''lar: Intel, her 45 saniyede bir duyulan metal para sesini içeren global bir pazarlama programı sayesinde bir ev markası oluyor. İşlemciler daha güçlenirken, aynı zamanda daha da küçülüyorlar.

    ·        1999 – Intel® Pentium® III ve Pentium® III Xeon® işlemciler, başka bir performans nesli sunuyorlar.

    ·        1999 – Dow Jones Industrial Average, Intel''i listesine ekledi.

    ·        1998 – Intel® Pentium® II Xeon® işlemci, orta ölçekli ve üst seviye iş istasyonu ve sunuculara güç veriyor.

    ·        1998 – Intel, yüksek okullarda son sınıfta okuyanlar için prestijli bir eğitim programı olan, Science Talent Search''ün unvan sponsorluğunu üstlendi.

    ·        1997 – Intel, dünyanın en büyük uluslararası kolej öncesi bilim yarışması olan International Science and Engineering Fair''in unvan sponsoru oldu.

    ·        1996 – Dünya çapında çalışanları gönüllü olmaya teşvik eden  Involved programını başlattı.

    ·        1995 – Intel® Pentium® Pro işlemci, 32-bit iş istasyonu ve sunucu pazarına güç katıyor.

    ·        1994 – Intel, ilk gönüllü çevre, sağlık ve güvenlik raporunu yayınladı.

    ·        1993 – Multimedya devriminin bir parçası olarak Intel® Pentium® işlemciyi çıkarttı.

    ·        1991 – Intel''i bir ev markası yapacak şekilde, Intel Inside® kampanyası başlatıldı.

    ·        1990 – Gordon Moore, ABD Ulusal Teknoloji  Madalyası''nı aldı.

    1980''ler: PC''ler kişiselleşti ve Intel, bir öncü olarak endüstriye liderlik yaptı. On yıl boyunca PC, daha geniş ve daha büyük hedef kitlelere ulaştı. Intel''in yardım kolu tanıtıldı ve ulusal varlığını global bir varlığa genişletmeye başladı.

    ·        1989 – Intel® i860 işlemcisi, 1 milyondan fazla transistöre sahip ilk ticari mikroişlemci oldu.

    ·        1988 Intel Vakfı kuruldu.

    ·        1985 – Intel, birden fazla yazılımı aynı zamanda çalıştırabilen 32-bit Intel386™ mikroişlemciyi çıkardı.

    ·        1983 – Inventor''s Hall of Fame, Bob Noyce''u üyeliğe kabul etti.

    ·        1982 – Intel Matching Grant Program, çalışan yardımlarını destekliyor.

    ·        1981 – IBM, ilk PC''si için Intel® 8088 işlemciyi seçiyor.

    ·        1980 Intel, Digital Equipment Corp. ve Xerox, bilgisayarların birbirleri ile iletişimlerini kolaylaştıran Ethernet''i birlikte geliştirdiler.

     

    1970''ler:  PC''nin beyni olacak olan işlemciler doğdu. Yeni genel merkezi ile uluslar arası bir merkeze sahip olan ve sürekli yeni ürünler çıkaran Intel, global bir kimlik aşamasına girdi. 

     

    ·        1979 Intel, Fortune 500''de yer aldı.

    ·        1979 – ABD Başkanı Jimmy Carter, Bob Noyce''u Ulusal Bilim Madalyası ile onurlandırdı.

    ·        1978 – Intel, bir endüstri standardı olan Intel® 8086 işlemciyi tanıttı.

    ·        1977 – İlk tek yongalı codec olan Intel® 2910 işlemci, yeni bir telekomünikasyon standardı getiriyor.

    ·        1976 – Endüstrinin ilk mikrodenetleyicileri (8748 ve 8048) çıktı.

    ·        1974 – Çoğu kişi tarafından ilk gerçek genel amaçlı mikroişlemci olduğu düşünülen  Intel® 8080, spot ışıklarından yazar kasalara kadar her şey ile pazara girdi.

    ·        1972 – Penang, Malezya, uluslararası ilk Intel üretim merkezine sahip oldu.

    ·        1972 – Intel 8008, ilk 8-bit mikroişlemci olarak çıktı.

    ·        1971 – Intel halka açılarak değerini 6.8 milyon dolara yükseltti.

    ·        1971 – Intel ilk mikroişlemcisini çıkardı : 4004.

    ·      1970 – Intel dünya genel merkezini Santa Clara, California''da kurdu.


    1960''lar: Yeni liderler gerektiren yeni bir alan oluşuyor. Bir akademisyen mücadeleye girişiyor ve global bir güç gösterisi olacak şekilde bir şirket yaratıyor. Böylece Intel''in tarihi başlıyor.

    ·        1969 Intel''in ilk ürünü, 3101 Schottky çift kutuplu rastgele erişimli bellek ve ünlü ''düşük e"li logo doğdu.

    ·        1968 – Gordon Moore ve fizikçi Robert Noyce, adı INTegrated ELectronics''den türetilen Intel''i kurdular.

    ·        1965 – Fairchild Semiconductor''da fizikçi ve kimyager olan Gordon Moore, daha sonra Moore Yasası olarak bilinecek olan ve bilgisayar donanımında devrim yaratan önemli bir gözlemde bulundu.

    Yenilikçiliğin 40 Yılı

    1968''de kurulduğundan beri Intel, varolan duruma karşı çıkıyordu. Intel® işlemcilerin her yeni kuşağı, dünyanın çeşitli yerlerindeki insanlar için yeni olanaklar yaratacak şekilde, şaşırtıcı bir performans, enerji tasarrufu ve daha fazla özellik sunuyor. Intel, oldukça entegre olan Intel® mimarisinin uygulamasının dünya için daha iyi bir gelecek yaratacağına inandığı yeni alanlara yatırım yapıyor

    • İnsanların iletişim kurmalarına, dijital medyanın keyfini çıkarmalarına ve Internet''e kablosuz erişmelerine izin veren enerji tasarruflu, ucuz mobil Internet cihazları ve ultra-mobil PC''ler.
    • Eğlence fonksiyonlarını Internet bağlantısı ile birleştiren yeni tip tüketim elektroniği cihazları.
    • Bilim, finansal servisler ve diğer bilgi işlem yoğun uygulamalar için canlı grafikleri ve süper bilgi işlem performansını entegre eden, ölçeklenebilir ve yüksek performanslı görsel bilgi işlem çözümleri.

    Özellikle gelişmekte olan pazarlarda, ilk kez bilgisayar kullanacakların ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış ucuz PC''ler.

     



     

    INTEL VE SOSYAL SORUMLULUK

     

    İnsanlığı geleceğe taşıma vizyonuyla hareket eden Intel, Türkiye''nin kalkınma ve gelişiminde bilişimin yaratabileceği olumlu katkı konusunda farkındalık yaratmaya yönelik çalışmalarını uzun zamandır sürdürüyor. Intel Türkiye, ülkemizin sürdürülebilir kalkınmayı bilişimle gerçekleştirebilmesi için sektördeki sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve özel şirketlerin elbirliği ile çalışması gerektiğine dikkat çekerken, bu amaca yönelik projelere liderlik ediyor.

     

    Teknoloji herkes için ulaşılabilir olmalı

    Teknolojik kalkınmanın sağlanabilmesi için, öncelikle İnternet ve teknolojiye erişen insan sayısının artırılması gerekiyor. Bilgisayar ve İnternet toplumun her kesimiyle buluşmalı. Intel olarak 40 yıldır, tüm dünyada insanları bilgisayar, İnternet ve teknoloji ile buluşturarak, hayallerini gerçekleştirebilmelerini sağlamak için yenilikçi teknolojiler geliştiriyoruz.  Bugün, daha hızlı ve güçlü bilgisayarlar, daha uzun pil ömrü ve daha iyi bir enerji tasarrufundan, insanlara daha küçük ve daha taşınabilir bir biçimde tam bir İnternet deneyimi sağlamaktan bahsedebiliyorsak, ödevimizi yerine getirdiğimizi söylemenin yanlış olmayacağını düşünüyoruz.

     

    Gelecek İçin Eğitim

    Intel, kurulduğu yıl olan 1968''den bu yana bilgisayar ve İnternet kullanımının artırılarak, toplumlara katma değer yaratılması vizyonuyla başlattığı ''Intel Eğitim İnisiyatifi" programını geliştirerek uyguluyor. Bu inisiyatif dahilinde ''Intel® Öğretmen Programı" ve ''Intel® Öğrenci Programı"nı yürüten Intel, 7 kıtada 50''den fazla ülkede eğitime 1 milyar doları aşkın yatırım yaptı.  Tüm dünyada yürütülen Intel Eğitim İnisiyatifi''nin Türkiye ayağı ise Mayıs 2003''te T.C. Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan ''Intel Gelecek için Eğitim Programı" (yeni adıyla Intel Öğretmen Programı) protokolü ile hayata geçti.

     

    Intel® Öğretmen Programı

    Öğretmenlerin teknolojiyi sınıfta aktif bir şekilde kullanarak, öğrencilerinin düşünme ve öğrenme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan özel bir program. Eğitimcilerin, 21. yüzyılın eğitim modelini kullanabilmeleri için derslerine teknolojiyi entegre etmelerini sağlayarak, proje bazlı öğrenim için birçok alternatif sunuyor.

    T.C. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde Mayıs 2003''te uygulanmaya başlanan program kapsamında Türkiye''nin 81 ilinde, 233 uzman Formatör Öğretmen eşliğinde ve 60 saatlik yüz yüze eğitimler şeklinde gerçekleşiyor. Nisan 2007''de imzalanan protokol ile Intel ve Türk Telekom, Intel Öğretmen Programı kapsamında bir işbirliğine gitti.  Programın uygulanmaya başladığı 2003''ten bu yana 100 binden fazla öğretmene ulaşıldı.  Bu güç birliği ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı''nın desteği ile 2011 yılına kadar hedef 600 bin öğretmenin bu eğitimlerden yararlanmış olması hedefleniyor.

     

    Intel® Öğrenci Programı

    Öğrencilerin, okuldaki ders saatleri dışında bir arada eğitim almasına yönelik tasarlanmış özel bir program. Bu kapsamda, öğrencilere teknoloji okur-yazarlığı, problem çözümleme, kritik düşünme ve birlikte çalışma gibi günümüzün bilgi ekonomisinde başarılı olmaları için gerekli becerileri kazandırılmasını amaçlıyor. 

    Program, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde 14 Aralık 2005''te uygulanmaya başlandı.  2007 yılı sonu itibariyle Türkiye''de 81 ilde 180 okulda 20 bin öğrenciye ulaşıldı.

     

    Intel Öğrenci Programı''nı İnternet eğitim sitesi Skoool™ ile bütünlüyor

    Intel, eğitim programlarına tamamlayıcı olarak da http://skoool.meb.gov.tr adresli, İnternet üzerinden ulaşılabilen ve Türkçe içerik sağlayan SkooolTM eğitim web sitesini, 2006 yılında Türkiye''deki öğretmen, öğrenci ve ebeveynlerin hizmetine sundu. Skoool™''un amacı, kaliteli ve teknolojiyi temel alan eğitimi yaygınlaştırmak için tüm öğrencilerin ücretsiz olarak geniş kapsamlı, online eğitim kaynaklarından faydalanmasını sağlamak.

     

    Intel ISEF ile geleceğin bilim adamlarını destekliyor

    1997''den beri Intel sponsorluğunda yürütülen Uluslararası Bilim ve Mühendislik Şenliği (ISEF), 9. ve 12. sınıflar arasındaki genç bilim adamları ve mucitlerin kendilerini gösterebilecekleri dünyanın en büyük bilim gösterisi olma özelliğini taşıyor. Intel ISEF''te her yıl 40''tan fazla ülkeden yaklaşık 1.400 öğrenci, 4 milyon dolardan fazla burs ve ödül için yarışıyor. 2008 yılında Intel Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı''na EMEA bölgesindeki (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) 20''den fazla ülkeden 100 öğrenci katıldı. Önceki yıllarda olduğu gibi Intel ISEF 2008''de de Türkiye''yi temsil eden öğrenciler ülkemize ödüllerle döndü.

     

    Intel Yükseköğretim Programı ile gençlerin eğitimine büyük katkı

    Intel, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra ''Yükseköğretim Programı" çatısı altında topladığı özel eğitim programlarıyla üniversite öğrencilerini ve genç girişimcileri de destekliyor. Matematik, fen ve mühendislik bilimlerini kucaklayan bu çatı altında Intel, ''Mühendislikte Mükemmellik" ve ''Girişimcilik Forumu" gibi programlar yürütüyor. Uyguladığı bu programların yanı sıra Intel, kablosuz iletişimin geliştirilmesine yönelik olarak üniversitelerde merkezler kuruyor ve okulların araştırma laboratuarlarının geliştirilmesine katkıda bulunuyor.

     








  • başarılarının devamını dilerim.forever intel
  • bize ançak izlemek düşüyor.Biz niye üretmiyoruz...
  • 40 yılı hazırmış bence bunlar kıyamete kadar hazırdır
  • Büyük firma olduğu geleceğini planladığından belli
  • Intel adına teknolojinin 40 yılda nereden nereye geldiğini açıklamak için şu soru fazlasıyla yeterli olur kanaatimce:

    1971 yılında çıkardıkları ilk işlemci olan 4004'te kaç transistör vardı ? ve önümüzdeki ekim ayında çıkacak olan Nehalem mimarili işlemcilerde kaç transistör var ? Bunu biraz düşünün cevapları daha sonra vereceğim.

    Intel'i kuranların ne kadar kazandığından da bahsedelim, bu işin ne kadar kârlı bir iş olduğunu vurgulamak adına. Gordon Moore 2002 yılında doktorasını yaptığı üniversiteye tam 600 milyon dolar bağışlamıştır.

    40 yıla hazır olma mevzuusuda biraz ütopik, gelecekte kimse ne olacağını bilemez, bu herkesçe malum, İlerde Quantum Computing tutunursa yani uygulanabilir hale gelirse o zaman Intel'in hali ne olurdu acaba? Zira Intel şu anda bu mevzuuya sırtını dönmüş durumda. O yüzden büyük konuşmamakta fayda var.




  • darısı bizim başımıza diyelim ama
  • Amman benden uzak dursun Intel... İyi denilen Q6600'ü arkadaşımıza aldık, sistem tam yükte olunca AMD X3 8450 kadar bile tepki veremiyor, bu mu hızlı işlemci ? Tamam, hızlı bir işlemci, kasada havalandırma iyi, macun iyi, BISO güncel... Arkadaş, OC'siz bir işlemci bu kadar mı ısınır ?

    Intel benden uzak dursun, az dilimiz yanmadı ! 2 MB L2'yi ikiye katlayıp, iki kat hızlandığını söyleyen, sonuçlarda fazla bi' getirisinin olmadığı anlaşılan, E8400'ü AMD 9950'dan daha hızlı olduğunu gösteren, ama AMD 6000 ile aynı hızda olan işşlemci firmasına güvenilir mi ???? (Towarskce üstadımın testlerini hatırlayın.)

    Onu geçtim, bir gecede nasıl bir işlemcinin fiyatı yarı yarıya düştü ? (Q6600) Bir gecede bir icat mı yapıldı, masrfaflar yarı ya mı düştü ? Hayır tabii ki... Sebebini iyi düşünün, "benim ki en iyisi" kafasıyla düşünmeyin, ne demek istediğimi anlarsınız !

    AMD'yi, son 1.5 -2 sene iyi iş yapamadı diye bırakmayacağım ! Sadık müşteriyim ne de olsa... AMD, bu 2 sene içinde biraz "karın ağrılı" bir süreçte. Sırf o yüzden bırakmayacağım... Birilerinin (kimse artık) B2 revizyonlu Phenom'larda çakılmalar olduğunu söyleyen bir firmaya güvenilebilir mi ? Eğer rakipse, evet. Ama, benim sevgilimin bilgisayarında B2 Phenom işlemcili 9500 modelli işlemciyi iki-üç gün boyunca tam yükte bırakıp, bir çakılma gözlememişsek, güvenmem ! (TLB Patch yok, inanın ki yok ! )

    QPi (pardon, ağzımdan kaçtı, Hyper Transport), doğal çekirdek yapısı, dürüstlük,Fusion (sonradan birilerinin aynı şeyi çıkartması (birisinden duymadı ki o yaw, kimseden duymadı... ) sizin için bir anlam ifade ediyordur umarım....

    Hadi kalın sağlıcakla, ben AMD'lerim ile her zaman mutlu oldum !




  • quote:

    Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

    Intel adına teknolojinin 40 yılda nereden nereye geldiğini açıklamak için şu soru fazlasıyla yeterli olur kanaatimce:

    1971 yılında çıkardıkları ilk işlemci olan 4004'te kaç transistör vardı ? ve önümüzdeki ekim ayında çıkacak olan Nehalem mimarili işlemcilerde kaç transistör var ? Bunu biraz düşünün cevapları daha sonra vereceğim.

    Intel'i kuranların ne kadar kazandığından da bahsedelim, bu işin ne kadar kârlı bir iş olduğunu vurgulamak adına. Gordon Moore 2002 yılında doktorasını yaptığı üniversiteye tam 600 milyon dolar bağışlamıştır.

    40 yıla hazır olma mevzuusuda biraz ütopik, gelecekte kimse ne olacağını bilemez, bu herkesçe malum, İlerde Quantum Computing tutunursa yani uygulanabilir hale gelirse o zaman Intel'in hali ne olurdu acaba? Zira Intel şu anda bu mevzuuya sırtını dönmüş durumda. O yüzden büyük konuşmamakta fayda var.



    Sevgili C'nQ (Kısaltması bile güzel dostum yaw ) ;

    Ben sırf belgesel izleyebilmek için eve D-Smart aldırdım... Da Vinci Learning ve Discovery'den başka izlediğim kanal yoktur... Da Vinci'de, senin dediğin gibi Quantum bilgisayarları çok tartışılıyor. Kısa bir süre içinde de çıkma ihtimâlinden bahsediyorlar... Peki, bunu yapsa yapsa kim yapar ? IBM , yanlışsam söyleyin... IBM ile kim dost, kim düşman (kim korkuyor "kanlı dişini gösteren canavar" diyerek IBM'den ? Intel) . Dost olan AMD, 22nm. teknolojisine IBM ve AMD ortaklaşa geçebilirler Intel'den bile önce, IBM ve AMD Quantum'u kullanmaya başlasın, görürü kırk yıllık hayalleri....

    Bu arada, önceki yazımda söylemeyi unuttum : Bir işlemci alıyorum, neden reklamlarını heryerde görüyorum ?

    Neden AMD'li sistemleri bulmak zor, neden DFI'a , AMD anakartlarını ürettiği için kötü muamele yapıldı birileri tarafından ? Acaba neden tüm firmalar Intel kullanyıor ? Neden acaba , ben biliyorum, ama söylemeyeceğim... AMD'nin sitesinden "Anti-Trust" olaylarına bakın lütfen... Intel, sana güven olmaz !

    7'ye yakın mahkemen var tekelcilik yüzünden, umarım hepsini kaybedersin !!!!




  • @ramdeon NE KADAR CAHİLSİN.. 1-2 işlemci sana kötü denk geldi die intele neler diyosun amdnin bi sürü kıytırık malzemeleri var sana denk gelmedi die amdyi yüceltmişsin MAŞALLAH




  • Bunca denilen şeyden sonra, beni cahil olarak düşünüyorsan, sana OC'siz bir işe yaramayan, OC ile tatmin olduğun Intel işlemcin ve "en iyisi bendeki" şeklide düşünen kafa yapın ile sana mutluluklar...

    Ekleme : Bi' kere sorunlu AMD LE1620 işlemcisine denk geldim, AMD'ye telefon etmiş arkadaşlar, sağolsunlar... AMD'nin ilgilenmesini bir görseydiniz... Garanti olarak bilgisayarcıma verdim tabii ki, ama çalışanları bile çok kalite insanlar....

    Vatan Bilgisayar'ı ziyaret eden ve AMD TR ofisinde çalışan bir arkadaşıma, bir Intel çalışanı tarafından "bırakın bunları" gibi bir ithamda bulunan insanlarla da mutluluklar ayrıca...

    Ekleme 2 : Bu arada, Q6600'de sorun yok, mimarisi işime yaramıyor... Safkan hız değil, teknoloji de önemli benim için...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramdeon -- 22 Ağustos 2008; 12:27:15 >




  • Cevapları vereyim fazla uzatmadan.

    4004 deki transistör sayısı : 500

    4 çekirdekli nehalemdeki transistör sayısı : 730 milyon

    Gelişmede geometik artış diye buna denir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ramdeon

    Amman benden uzak dursun Intel... İyi denilen Q6600'ü arkadaşımıza aldık, sistem tam yükte olunca AMD X3 8450 kadar bile tepki veremiyor, bu mu hızlı işlemci ? Tamam, hızlı bir işlemci, kasada havalandırma iyi, macun iyi, BISO güncel... Arkadaş, OC'siz bir işlemci bu kadar mı ısınır ?

    Intel benden uzak dursun, az dilimiz yanmadı ! 2 MB L2'yi ikiye katlayıp, iki kat hızlandığını söyleyen, sonuçlarda fazla bi' getirisinin olmadığı anlaşılan, E8400'ü AMD 9950'dan daha hızlı olduğunu gösteren, ama AMD 6000 ile aynı hızda olan işşlemci firmasına güvenilir mi ???? (Towarskce üstadımın testlerini hatırlayın.)

    Onu geçtim, bir gecede nasıl bir işlemcinin fiyatı yarı yarıya düştü ? (Q6600) Bir gecede bir icat mı yapıldı, masrfaflar yarı ya mı düştü ? Hayır tabii ki... Sebebini iyi düşünün, "benim ki en iyisi" kafasıyla düşünmeyin, ne demek istediğimi anlarsınız !

    AMD'yi, son 1.5 -2 sene iyi iş yapamadı diye bırakmayacağım ! Sadık müşteriyim ne de olsa... AMD, bu 2 sene içinde biraz "karın ağrılı" bir süreçte. Sırf o yüzden bırakmayacağım... Birilerinin (kimse artık) B2 revizyonlu Phenom'larda çakılmalar olduğunu söyleyen bir firmaya güvenilebilir mi ? Eğer rakipse, evet. Ama, benim sevgilimin bilgisayarında B2 Phenom işlemcili 9500 modelli işlemciyi iki-üç gün boyunca tam yükte bırakıp, bir çakılma gözlememişsek, güvenmem ! (TLB Patch yok, inanın ki yok ! )

    QPi (pardon, ağzımdan kaçtı, Hyper Transport), doğal çekirdek yapısı, dürüstlük,Fusion (sonradan birilerinin aynı şeyi çıkartması (birisinden duymadı ki o yaw, kimseden duymadı... ) sizin için bir anlam ifade ediyordur umarım....

    Hadi kalın sağlıcakla, ben AMD'lerim ile her zaman mutlu oldum !


    ya hayatımda şu kadar komik kullanıcıları olan forum görmedim sizi kim nasıl yönlendiriyo bilmiyorum ama bu teknolojilerin patenti sizdeymiş gibi intel çaldı diyebiliyosunuz?perfformance a bakın ya madem orijini amd neden eziliyo siz mi buldunuz doğal çekirdek yapısını?intelin çift çekirdekleri doğal değilmi ne kadar saf cahil insanlar varya sayılamı verdi sizi amd şirketi yanlış bilgilendirin insanları diye?bieyleri hazım etmeniz gerek işlemcide intel amd nin 10 gomlek ustunde yetısemedıgın cıgere pıs de camur at ızı kalsın seklınde sacma yaklasımlarla komık duruma dusuyosunuz. okadar kolaymı calmak?bu kadar konusan ınsanlar var acaba bır tane transıstor ellerıne aldılarmı.kınıyorum hepınızı.intel fanı falan degılım ama su forumda barız amd-ati reklamı yapılıyor doldurun forumu bannerlarla en azından DÜRÜST olur.




  • Hanki işlemci işinizi görüyorsa onu alın.
  • Adamlar çalışıyor
  • İntel farklı pazarlara el attığından beri meydan AMD'ye kaldı.
  • Nice 40 yıllara
  • Amd yi savunmak gerçekten saçma şu zamanda performansı düşük kardeşim daha neyi savunursun sen.Yeterli anakart desteği yok o yok şu yok daha neyi tartışıyosunuz.Cahil cühela adamlarsınız.Amd 2500+ Barton kullandım 2800 Athlon kullandım 3200 venice kullandım.Bana Amd yi anlatmayın son 2 senedir Amd işlemcisi diye bişey yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: leon23

    Nice 40 yıllara


  • ya bu amd de ne buluyorsunuz allah aşkınıza hala intele laf atmalar görüyorum ya iii ki oyun oynuyorsunuz sanki oyun kullanıcılarına oyun bittiğinde olimpiyat madalyası vericekler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.