Şimdi Ara

Intel i7 İşlemci Isısı 99 Dereceleri Görüyor anında?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.822
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Gigabyte P55-US3L üzerinde Intel i7 860 kullanıyorum, 6GB Kingston 1333 MHz ram mevcut (3*2GB). Cooler Master RC690 kasa var, kasada 7 adet fan mevcut power ve işlemcininki hariç, hatta anakartın arkasından cpu kısmını soğutan birde 8cm lik fan var. yani soğutma konusunda sıkıntı olduğunu zannetmiyorum.

    Everest te kararlılık testini açıp cpu %100 e çıktığında işlemci ısısı 1-2 dakika içerisinde 99 derelere çıkabiliyor ve 90 - 99 arasında kalıyor tüm çekirdekler sürekli.. testi kapatıp cpu normal işleyişine döndüğünde hemen 40 derecelere geri düşüyor, normal çalışma sıcaklığı şu anda 37 - 42 derece arasında gidip geliyor yoran birşey yoksa.

    Sistemi daha yeni topladım, termal macun olarak thermaltake nin tg-2 sini kullandım.

    Ayrıca windowsu ilk kurarken 1bucuk saat civarı sürmüştü, core2duo t7500 2.0 laptop'umda bile yarım saat sürüyor sürmüyor kurma kısmı.

    HDD western digital 1 TB 64 mb cache 7200rpm ama ondada bir sorun yok gibi

    Neden böyle birşey olabilir, yada normal midir, i7 bu kadar sıcaklıkta mı çalışır?

    Isınmayla ilgili ekran görüntüsü aşağıda (90 ları geçmesini beklemeden aldım ss ve kapattım testi, yukarı doğru çıkıyor daha)

     Intel i7 İşlemci Isısı 99 Dereceleri Görüyor anında?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RX7GP -- 23 Nisan 2010; 18:27:01 >







  • Isı çok fazla iyi bir soğutma sistemi al bence termal macun durumunu biliyormusun ?
  • Termal macunu yeni sürdüm daha dün, thermaltake nin macunu, normal görünüyordu son söktüğümde bu ısıları verirken ama tekrar bakarım
  • Elle kontrol ettiniz mi fanin sicakligi ne durumda??? fan sicaksa bir yerde bir hata var belkide islemcide
    fan soguksa baska seyler dusunmek lazim. fan oturmamis olabilir. macun yetersiz gelmis iletim yapamamis olabilir. islemciniz yeni anakartiniz biosu bunu tam gormuyor yada probe olarak bozuk olabilir. bir suru sonuca cikilabilir. ama oncelikle fiziksel olarak sicakligi kontrol etmenizde fayda var bu 99 derecelere cikarken.
  • Teşekkürler,

    Kontrol ettim macunu problem yoktu ama ben yinede silip başka bir termal macun kullandım, (thermaltake vardı onun yerine zalman stg1 olanı kullandım) ve bios tan fan kontrolunu kapattım, her zaman tam performansta calısması icin, devir hızı arttı. Şimdi 65 - 70 derecelere kadar düştü everestin stability testinde %100 kullanımda.
  • İşlemci sıcaklığına BİOS tan başka bir yerde bakılmaz,en doğru veriyi oradan alırsınız...
  • Herzman söylerim işlemci sıcaklığında bir problem varsa elinizle bakın,gigabyte board larda sensor hataları çoğaldı bu aralar,zaten 99 derece olan bir işlemcide rahat çalışmazssınız resetler durur,daha öncede böyle bir konuya yazmıştım,işlemcinde hiç bir problem yok tamamen ısı sensorleriyle alakalı arkadaşım için rahat olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.