Şimdi Ara

Intel NUC alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 6th Generation Intel® CoreTM i7-6770HQ
    2100 tl
    ayrıca m.2 ssd ve ram almak lazım


    alınmaz diyorsanız bunun ederi nedir?


    https://www.amazon.com/gp/product/B01DJ9XS52/ref=ox_sc_sfl_title_6?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER



  • Fiyati normal, ancak bu cihazin amaci nedir ? bu ufak kasa icinde nasil sogur (45W) , uzerine eklenen bilesenler ile toplam kaca maal olur?

    eger desktop pc olarak kullanmak icin dusunuluyor ise bu kadar yukari cikmaya gerek var mi ? oyun icin zaten ekran kartindan yoksun bir sistemi dusunmek bile gereksiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 9 Ağustos 2016; 9:58:18 >
  • Alınmaz. Üzerinde zaten bir laptop işlemcisi var. Normal bir bilgisayar toplayın veya tercihinizi notebookdan yana yapın bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında bunların Celeron olanları oldukça kullanışlı. Ama tabii sadece ofisler için tabii. Hatta bir ara bir sitede epey avantajlı satışlar olmuştu. Ama aynı sitede şu an sadece diğer arkadaşların dediği i5 ve i3 lü olanları var şu an ve onlarda gene sadece bence kurumlar tarafından tercih edilir diye düşünüyorum.

    Daha önce satılan şuydu :
    http://urun.n11.com/masaustu-bilgisayar/intel-boxnuc5cpyh-celeron-n3050-nuc-kit-bundle-P103988341

    Ama şimdi sadece bunlar var:
    http://urun.n11.com/masaustu-bilgisayar/intel-nuc-kit-boxnuc6i5syh-intel-core-i5-6260u-iris-540-mini-pc-P125721826
    http://urun.n11.com/masaustu-bilgisayar/intel-nuc-kit-boxnuc6i3syh-intel-core-i3-6100u-hd-520-mini-pc-P125719351

    Ama dikkat ettiyseniz bunların üzerinde Harddisk ve bellek yok. Yani bir de ram ve hdd ilave edilecek. Bu da fiyatını yükseltecek demektir.




  • NUC pc ler bana göre her geçen gün daha çok ilgi görecek. markasının Intel olmasının da tercih nedeni olduğu açık. Esasen Intel haricinde de aynı konsepte giren markalar da var ancak nedense NUC kadar tutmadı. Sanıyorum bunun sebebi de NUC'un ilk olarak bu işe girmesinden kaynaklanıyor olduğunu tahmin ediyorum.
    Geçen hafta Ankara'da bir okul aşağıdaki model celeron'dan yaklaşık 150 adet satın aldı. (Önce 50 daha sonra da 100 adet aldıklarını biliyorum)

    http://urun.n11.com/masaustu-bilgisayar/intel-boxnuc5cpyh-celeron-n3050-nuc-kit-buy-intel-boxnuc5cpyh-P80205365

    Şu an da çok memnun olduklarını biliyorum. Esasen bir eğitim kurumu için de son derece ideal olduğunu düşünüyorum. Çünkü oyun oynamak (ciddi oyunlardan bahsediyorum) teknik olarak mümkün değil. Ayrıca neredeyse BAKIMSIZ olması da tercih etmelerindeki sebeptir bana göre.




  • Bence alınır.
    i5-6600'den de iyi görünüyor işlemci gücü. Mesela :http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-6600K-vs-Intel-6770HQ
    Az yakıp daha çok verimli olan bir işlemci. Ufacık, tertemiz, derlitoplu bir masaüstü. Üstelik bugün artık hemen hemen her evde LCD TV olması nedeni ile de bence gayet de taşınabilir. Tak çalıştır gittiğin yerde.
    Bunu ben biraz da laptop gibi genelde dandik LCD kaliteli aletlere para vermek istemeyen (Fotoğraf, grafik vs. alanlarında çalışanlar özellikle) kişiler için çok uygun diye düşünüyorum. Hem ebat ve çözünürlük olarak iyi ve hem de panel olarak iyi bir monitörü olan laptop alsanız coşacak fiyat. E böyle bir iş için en az 17" laptop almak gerek. O zaman da taşınabilirliği ne derece kalacak ? Dahili grafik birimi de en üst model çekirdek içeriyor. Diğer yandan klavye, mouse gibi harici bileşenleri konusunda da bir laptopta olduğu gibi üzerinde gelenleri kullanmaya mahkum olmayacaksınız(veya onlar için de extradan para ödememiş olup kendi zevkinize göre olanı kullanacaksınız). Bence çok esnek bir platrofm bu NUC. Galiba yakında "Thunderbolt" arabirimi sayesinde harici ekran kartı gücü de sağlanabilecek bunlara. Belki de öyle bir şeyler çıktı bile. Pek iyi takip edemedim ama sanki öyle bir haber gözüme çarpmıştı. Harici harddisk kutusu gibi bir ekran kartı kutusu, thunderbolt bağlantı kablosu ve al sana nVidia Gtx1070 gücü mesela. Tabi o kutu için de en az bi 150 us$ isterler, çünki kartı besleyecek güç kaynağı dahil olmalı.

    Ben 3D oyun nerede ise hiç oynamam. Böyle bir sistem fazlası ile ihtiyacımı görür. Dünyada 3D grafik gücü istemeyen binlerce harika oyun da var. Hani "hiç oyun oynanmaz bunla" da denilemez.
    Şurada kimi 3D oyunlarda da idare eder olabildiğini gördüğüm bir incelemesi var.
    http://www.pcworld.com/article/3074962/computers/intel-nuc6i7kyk-review-this-skull-canyon-nuc-smashes-all-mini-pc-preconceptions.html

    Oyun için ise Zotac ZBOX Magnus serisine bakılabilir

     Intel NUC alınır mı?

    https://www.zotac.com/pl/product/mini_pcs/zbox-e-series/all
    En güncel nvidia grafik işlemcili NUC konsepti aletler !..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 24 Eylül 2016; 19:20:37 >




  • İçi boşken (ram hdd veya ssd) bu fiyata alınmaz.
  • Ben evimde Ubuntu Linux kurup, web-server olarak kullanmayı düşünüyorum. Aynı kutuyla veya ikinci bir kutu alınıp HTPC olarak da kullanılabilir. Ama 2000 TL olanlar değil. 1200 TL olandan alıp ram ve m2.ssd takarak.
    Bu arada dikkat, Skylake cpu'lu model alırsanız, hemen ilk işiniz bios update yapmak olsun, kaynak: http://nucblog.net/2016/04/skylake-i3-and-i5-nuc-whea-errors/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.