Şimdi Ara

Intel ve AMD güçlerini birleştirdi: AMD grafikli Intel işlemciler geliyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
4.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cryzboy43 C kullanıcısına yanıt
    Apple boşuna kendi gpu’sunu tasarlamadı. Metal’i hem intel’e hem AMD’ye hem de kendi GPU’suna uyumlu yaptı. Bunun cross platform ile ilgilisi yok. Apple bu kadar büyük işlemci ve gpu argesini bir yelefon için yapmayacağını düşünüyorum. Notebook işlemcisi boyutunda çıkartılan a11 bionic %60 daha fazla alana sahip oluyor. GPU’ya ve işlemci çekirdeklerine daha fazla transistör koyabilmek demek bu. O çok bahsedilen uyumluluk sorunu zaten işlemciler milyonlar gflops işlem gücünü yakalayınca önemsiz oldu. S835’li windows pc’ler benzer güçteki intel işlemciler ile aynı hızda çalışıyor. (İ5-3210m, i5-6200u)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisi birleştiyse bizi daha iyi öpecekler demek ki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ***Leopard***

    Fanboy kafalar yine Amd kendi ayağına sıktı vs demiş.



    Asıl Intel ve Amd Nvidia'ya sıkıyor.



    Mx150 , 940 Mx vb kartlar tamamen ortadan kalkacak ki çoğu mainstream notebookta bunlar var. Gtx 1050 ve üstü kullananlardan çok daha fazla bunların sayısı.



    Amd dizüstünde kendini bitirmedi , tam tersine iyi bir hamle yaptı. Etrafınızda ( teknoloji market vs ) kaç tane Amd tabanlı dizustü gordünüz?



    Amd bu tarafta marka bilinirliğini çok uzun zaman önce kaybetti. Intel+ Nvidia'dan ibaret her yer.



    Amd bugüne kadar dayandıysa embedded çözümler ( konsollar , Ps ve Xbox ) sayesinde dayandı. Yine aynı tarz politika var bu hamlede.



    Bu sayede hem marka bilinirliği gelecek hem de Amd'nin ileride Ar-ge yapabilmesi için ekstra bütçe.



    Nvidia'nın elinde eğer bu hamle tutarsa sadece masaüstü kalmış olacak , farkettirmeden tekelleşen de Amd olacak.

    Nokta atışı yapmışsın. Güzel bir taktik aslında. Sonuçta ne Intel nede AMD tek başına savaş açamaz Nvidia'ya ama bu ortaklık sayesinde bu mümkün.


    Ama biz masaüstücüler Nvidia'ya devam ederiz. Maalesef DirectX 12'de bile (Ki AMD'nin asıl gücü DireztX 12 ve Vulkan'da ortaya çıkıyor) AMD Vega 64 , Gtx 1080 Ti'nin yanından geçemedi.




  • aslında işbirliği bize faydalı olur. Intel'in bu konuda çok istekli olmadığı söyleniyordu tabi.
  • Güzel haber, zaten oldum olası dizüstü bilgisayarlarda ayrı ekran kartı bana hep garip gelmiştir. Ha, küçücük gövdeye ağırlığını ve enerji tüketimini arttırmadan istersen 1080Ti koy farketmez ama kalkıp da oyun bilgisayarı diye taşınabilir masaüstü bilgisayarı yapmasınlar bir zahmet. Şimdi daha güçlü grafik çekirdeklere sahip intel işlemcilerle daha küçük, daha hafif ama daha güçlü dizüstü bilgisayarlar gelecek, ee ayrı ekran kartı olmayınca fiyatları da bir miktar daha uygun olsun artık.
  • Yaygınlığı ne olucak acaba sanırım İntel dahili gpu sunun yerini almıyacak bu çözüm.
  • Hoyda lan abit'e yine üzüldüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Intelde amd ye, anakartların aynı pın sayısında olupta yenı nesıllerde kullanılmamasını ogretır yakında

    Not:Anlayan yerlere yatar gulmekten anlamayan bön bön bakar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geralt-of-Rivia -- 7 Kasım 2017; 18:15:18 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reanimate

    Yaygınlığı ne olucak acaba sanırım İntel dahili gpu sunun yerini almıyacak bu çözüm.

    Dahili gpunun yerini alacak.İntel kendi içerisinde gpu kullanmıyacak.
  • Adamlar gerektiğinde işbirliğine gidiyor bizde burda İntel-AMD diye birtaraflarımızı yırtıyoruz kavga edip birbirimize hakarete varan laflar ediyoruz. Biz boşu boşuna kavgaya devam edelim adamlarda bizi söğüşlemeye devam etsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SakuraiTomoki -- 7 Kasım 2017; 22:13:54 >
  • Dün wccftech haber yapmış şimdi gördüm de sözde nasıl olduyca üç hafta önce paylaşılmış benchmark sızıntısı var.

    https://www.youtube.com/channel/UC4eP_z0Y1QU86PugymBQ4HQ


    GFXbench sonuçları resmi olarak paylaşılmış sadece.
  • Ocak'ta fuar da tanıtılacak ve bu kadar detaylı bilgi sunuluyorsa Intel gerekeni yapmıştır. Merak etmeyin sıcaklık konusunda sorun olmaz. Zaten mevcut intel gpu sıcaklık değerlerinin laptoplara yansıması çok düşük. intel+amd şeklinde yine aynı şekilde küçük poweradaptör ile taşınabilir bir çok cihaz üretilecektir. igpu+dgpu aldığınız yerde artık ikisini melez bir platformda özel tasarlanmış hbm bellek yongası ile satın alabileceksiniz.

    Bu ürünün en büyük artısı 2 yıl içerisinde ortaya çıkmaya başlayacak. XPS,ENVY,IDEAPAD gibi üst seviye ürünlerde kırpılmış nvidia gpu kullanılırken muhtemelen bu yapıya geçecekler. Daha düşük güç tüketimi ve yüksek performans almasının yanında en güzel olay ise işlemci darboğaz muhabbetinin yaşanmayıp frekans düşürme yoluna gitmemesi olacak. tek alandan soğutulacak olan yapıda başarı sağlanılacağını düşünüyorum.

    Amd mobil tarafda yetersiz kaldığından maddi olarak kendini gpu ile destekleyip mobil cpu pazarında eski işlemciler ile bir süre devam eder mi buna dikkat etmek gerek. Ryzen tarzı bir geri dönüş mobil de yapmayı da planlayabilir. Intel neden buna ön ayak olacak bir anlaşma yapmak istedi dersek -tesla'da olan aşırı kendine güven ya da mobil tarafda gpu için harcanan arge ve yatırımlardan uzaklaşmak istemesi olabilir.

    Her şeyin ötesinde intel güven veren bir firma ve sıkıntı çıkaracak bir olayı bizlere kadar duyurulmasına izin vereceğini sanmıyorum. Her şeyin detaylı düşünülüp ve üretim aşamasında başarılı olacaklarına inanıyorum.




  • bende şuraya bir yere yerleşeyim bir abimiz yapmıştı geçmişte gözümüzde canlanır,

    dolar 3.85 oldu laptop alınmaz bu devirde
  • korkutan bir yönüde yok değil, beraber olup son kullanıcıya maddi olarak olumsuz bir yansıması da olmasında..rekabet değil ortaklık var ise son kullanıcı için sıkıntı olabilir..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr.Faustus

    "AMTEL" :D


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet de birbirini yesin yok Intel iyi, yok Amd iyi diye.

    Bu hayatta bu tip şirketler için tek gerçek yeşil yeşil Dolarlardır...
  • V2 kullanıcısına yanıt
    Olay da tamamen bu aslında. Isınma sorunu. Yeterli soğutucu olmaması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cryzboy43 C kullanıcısına yanıt
    Arm tabanlı işlemciler hızla gelişiyor ama 10nm ye inene kadar bir çok nesil geçti. Her nesilde "bilgisayarlar ile yarışacak bu işlemciler " diyen birileri hep çıktı. Her seferinde aynı cevabı verdim : " mobil işlemciler geliştikçe masaüstü platformlar da gelişiyor. Yerinde saymıyor. Bu sebepten kısa vadede mümkün değil bu durum. Mobil de olay sadece günü kurtarmak şu an. S820 ile s835 arasında %25 işlem gücü farkı var dediler. Her sene aynı terane oluyor zaten ama sonuç hep aynı. Core2 Duo işlemciler seviyesinde bile sayılmaz mobil platform işlemciler. Bolca test edip deneyimliyoruz her şeyi. Adam işlemciler masaüstü ve dizüstü platforma gelirse ve yeterli soğutucu ile kullanılırsa zaten sorun kalmaz. Anlatmak istediğim şey : 15 cm lik bir kasanın içinden çok fazla şey beklememek yakın vadede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nvidia işlemciye girerse Intel'in işi zor.

  • Cok güzel oldu çoook..
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.