Şimdi Ara

İnteli satıp Amd ryzene geçenler topluluğu [F/P] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
2
Favori
11.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yaklaşık 11 ay önce 830 tl ye aldığım i5 6600k 4.6 ghz de çalışıyor.
    Muadili olacak zen işlemcide zaten aynı fiyatlara ve/veya daha pahalıya satılacak..Geçiş için bir sebep göremiyorum. Benim için avantajı 1151 soketli i7700k nın fiyatlarını aşağıya çekmesi olur, fiyatları 1100 seviyelerine gelirse almayı düşünebilirim..Ryzen çıkışını bu yüzden bekliyorum...
  • wolwes kullanıcısına yanıt
    bende aşırı amd taraftarıyımdır ancak bende anlamadım bu gaz neden ha bu arada yıllarca amd kullandım sattım ve şimdi intel 7700K aldım memnunum oturmuş bir mimari varken daha 0'dan türemiş bir mimariye bu kadar sarılmak gerçekten çok anlamsız geldi...
  • Daha belli bişey yok.konunun şimdi açılmış olması tuhaf bence.dağdaki tavşana sarımsak dövmeye benzemiş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd beklentileri karşılayamazsa, tam tersinide görebiliriz. Elimizde spekülasyonlardan başka birşey yok. Beklentide gitgide yükseliyor. Daha ortada birşey yokken, çıkmasını bekleyip testlere bakmak lazım. Anında geçip hayal kırıklığı yaşamakta olası
  • 2600k varken her iki markayı da 2 nesil daha beklerim gibi
  • arkadaslar elimde g2020 ve r7 360 4gb var. su an bf1 20 30 fps aliyorum . acaba g4560 alsam 8 gb ram ve bu ekran k ile 50 60 fps lere cikabilir miyim ? i5 6. seriler 60 ustu fps goruyor bu ekran kartinda. ryzeni beklesem yine ryzenin minumum islemcisini alsam ki 400 tl den asagisi olmayacak... sizce deger mi . sonucta vega cikana kadar bu ekran kartiyla devam edecegim. siz ne dusunur sunuz ? amacim fazla para cikmadan bf1 i 50 60 fps oynamak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elindeki anakart soketine , 4560 takamayacağını biliyorsun değil mi?
    1151 soketli anakart ta alman gerekmekte..
    En az 550 - 600 tl yi cepten çıkarman lazım gibi duruyor (İşlemci + Anakart)
  • biraz once 4560+ 8 gbram 2800 mhz+h110 pro vd msi aldim. bakalim hayirlisi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2133 MHz hızında kullanırsın. Hayırlı olsun.
  • arasinda fark yoktu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonuçta işine yaramayacak. Z sınıfı anakart gerekiyor bellek zamanlamalarını değiştirmen için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolwes

    Bu gazla siz amd yi bile satın alırsınız fx 9590 da çıkarken 8 çekirdek 5ghz dendi 1000 dolardan çıktı çıkmadan önce sızan benchlerde test işlemcisi 3930k parçalıyordu yakıyordu yıkıyordu satışa çıktıktan 2 ay sonra patladı. Ryzen hakkında kötü bir düşüncem yok zaten bende sistemin çogunu çok önceden dagıtmıştım hatta ryzen iyi olursa belki en alt serisinden birşeyler alabilirim ama daha işlemci çıkmadan satışa sunulmadan kullanıcı testleri yapılmadan bu gaz niye.

    15 senedir işlemci dünyasını takip ederim Amd'nin Bulldozer mimarisinden sonra hiç sizin dediğiniz gibi bir duruma denk gelmedim. Bulldozer işlemciler işlemci dünyasında en ağır eleştirilen işlemciler olmuştur Fx 9590'la ilgili de insanların bir beklenti içinde olduklarına dair yorumlar görmedim. Ayrıca satışa çıktıktan niye 2 ay sonra patladı onu anlamadım? Birde son paragrafta soru sormuşsunuz soru işaretinin varlığından haberdar mısın?




  • Ek olarak bu Intel fanboylarının yorumlarına itibar etmeyin arkadaşlar. Özellikle bazıları Rx 480 konusundan tanıdığımız kullanıcılar olduğu için bunlarla hiç münakaşaya girmeyin, bazıları da 5 sayfa boş yorum yazar. Ayrıca ikinci elde yaşanacak dramatik fiyat düşüşlerini de eklersek Ryzen çıkışında çok yoğun olacak buralar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 21 Şubat 2017; 19:8:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

    Ek olarak bu Intel fanboylarının yorumlarına itibar etmeyin arkadaşlar. Özellikle bazıları Rx 480 konusundan tanıdığımız kullanıcılar olduğu için bunlarla hiç münakaşaya girmeyin, bazıları da 5 sayfa boş yorum yazar. Ayrıca ikinci elde yaşanacak dramatik fiyat düşüşlerini de eklersek Ryzen çıkışında çok yoğun olacak buralar.

    4 çekirdekli xeonu 8200$ a satan intel
  • Sonuçta ben yine bir CPU'nun tek çekirdek performansına bakarım. AMD tek çekirdekte ne durumda olacak, çıkınca görürüz testleri. Oyunlarda tek çekirdek performansı yüzünden ağlayan bir CPU ile karşılaşmak gerçekten kötü olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alito

    Sonuçta ben yine bir CPU'nun tek çekirdek performansına bakarım. AMD tek çekirdekte ne durumda olacak, çıkınca görürüz testleri. Oyunlarda tek çekirdek performansı yüzünden ağlayan bir CPU ile karşılaşmak gerçekten kötü olur.

    CS tek çekirdeğe bakar, bir adet eski i3 yeter de artar.
  • Bu beklentı elınızde patlarsa o zaman ne olacak hıc dusunuyor musunuz?Oyunlarda ıstedıgınız gıbı olmazsa o zaman ne olacak?Butun tum bu yazanlar bosu bosuna beklemıs olacak.Ins ben yanılırımda oyunlarda amd ıntelı gerıde bırakır.Cunku ıntele saglamından bır ders lazım.Amd 3000+ dakı performansı zende gosterebılırse oh ne ala.

    Benım ıstedıgım sey oyunlarda 7700k ya %20 fark atan bır zen ıslemcı.Her oyunda soyle %20 fark atabılırse zene ılk gecen ben olurum 4790k dan.7700k nın fıyatı ne kadar 1600tl zen %20 fark atsın ısterse 2000tl olsun yıne alınır.

    Bu ıslerde asıl kıstas verdıgı performansa gore fıyatı.7700k ıle aynı sonucları alan bır zen cpu nun kesınlıkle ıntelden dusuk fıyatta olması gereklı.

    Oyun testlerı dıyorum baskada bırsey demıyorum cunku bu forumun %90ı oyuncu.
  • İdarelik aldığım g4400 ü satıp ryzen 1700 alacağım. %300 hız artışı yaşamayı düşünüyorum.
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Alakasi bile yok. i3 u bilmem. Ama i7 kesinlikle i5 lerden yuksek fps veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim gibi 4690k'cılar ne yapacak acaba ben kararsızım. Elimdeki gtx970'den memnun değilim 1070'e falan geçesim var ama işlemcimden korkuyorum yetecek mi...hazır Ryzen de çıkıyorken n'apsam bilemiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.