Şimdi Ara

İnteli satıp Amd ryzene geçenler topluluğu [F/P] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
2
Favori
11.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BalistikBomba B kullanıcısına yanıt
    Zamanında cok yuksek parcalar kullandım ve cok pısman oldum sonrada ne gerek vardı aldım dıye.Sonra baktım dısarda yesen ıcsen para gıdıyor dedım hıc olmazsa parcaları sattıgında para gelıyor.

    Yanı tercıh tabı kımısı 2000tl lık kurar kımısı 20000 lık kurar.Ama sunu bıl yasadıgım ıcın soyluyorum 2000lıkle 20bınlık arasında sadece kendını tatmın duygusu var.

    Gtx 1050ti li rx 460 lı olan adamda oyun oynuyor bıtırıyor tıtan xp sı olanda bıtırıyor
  • Bende bu kervana katılacak gibiyim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tur1st

    i5 6600k sahipleri olarak islemcimize sahip cikmaliyiz

    e7400ü yedirmeyiz
  • 2 ay sonra en az 30 kişiyle dolar bu konu
  • i3 + z170p vardı azcık bclk fantazisi yaptım.sattım şimdi ilk baş güzel bir anakart için fırsat kolluyorum şöyle çıksın, çıkıştan 1 hafta geçsin anakartlar overclok değerleri gelsin asrock taichi güzel olacak gibi bi x370 almayı düşünüyorum orta halli, takiben bir ay kadar sonra da r7 1700.4ghz e sabitlenirse mis gibi.
  • İnteli satıp Amd ryzene geçenler topluluğu [F/P]
  • i5 6500 - i7 7700 gibi işlemcilerin yetmediği alan var mı ?
    eğer var ise ryzen'e geçmekle haklısınız.

    ama ryzen kesinlikle ucuz gelmedi.
    daha anakartları bile oturmadı. r3 r5 ler çıkmadan üst seviye işlemcilerini piyasaya çıkaran amd'nin amacını çözmek zor.

    ayrıca bilgisayar değiştirmek bu ülkede çok zorlu bir işlem.

    yüzde 10 performans artışı olacak diye i7 6700'ü satıp r7 1700'ü aklı mantığı olan kimse almaz.

    aynı şey fx8350'si olupta i3 6100 ya da i5 6400 alacaklar içinde geçerlidir.
  • Arkadaşlar hatam varsa affola, çok bilgili değilim bu konuda ama günlerdir bu Ryzen rüzgarında bir o yana bir bu yana savruluyorum. Anlayamadığım bir konuyu soracağım, yeni bir sistem toplama arifesindeyim;

    Ryzen 1700X rakip olarak i7 7700K karşısında konumlanmış durumda ve ne kadar doğru bilmiyorum ama oyunlarda i7 7700K ile ya kafa kafaya ya da daha az performanslı gibi, şu ana kadar ortalıkta dönen video ve konuşmalardan çıkardığım sonuç bu. Ve fiyat olarak da ikisinin aynı fiyatta olduğunu görüyorum. E o halde Ryzen'ın ne esprisi var? "Yarı fiyata aynı performans!" algısı var herkeste ama bu durumu nasıl açıklıyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BalistikBomba


    quote:

    Orijinalden alıntı: WARTIME

    Hayırlı olsun hocam gule gule kullan.Kullandıgın malzemeler ozenle secılmıs hayrını gorursun ıns

    Allah daha iyisini sana nasip etsin. Yanlış anlaşılmasın, zengin biri değilim, bu bir hayaldi ve gerçekleştiriyorum. Bundan sonra zaten böyle bir sistem toplamam. Maksat bir nevi hevesi almak. Bir daha belki 7 sene sonra sistemi upgrade ederim. O zaman F/P odaklı bir sistem yaparım. Bu da böyle bir heves tatmini işte.

    Thermaltake chaser mk-1 full tower 320 tl fiyatla almıştım,fan opsiyonları ve hava sirkülasyonu dehşet.Bol metal ve az plastik kullanmışlar,kasa kışın deep freeze kıvamında




  • İmzamdaki işlemciyle anakartı satıp geçmeyi düşünüyorum

    Oynayıp zevk aldığım tek oyunda bu işlemciyle kasıyor oyun. ya 6700k/7700kya geçmem lazım yada ryzen 1700e :) Sonuç belli gibi. Amazon.de ye geldiği gün alırım


    Oyun Black Desert bu arada. İşlemciden sonra 2k ekran da aldım mı, muhteşem olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 26 Şubat 2017; 21:6:32 >
  • Curimo kullanıcısına yanıt
    Hocam karsılastırdıkları cpu 6900k vs 1800x .Hanı 6900k 1000 dolar ya ryzen 500 dolar ya aynı performansı verecekmıs ya oyunlarda ondan konusuluyor.

    7700k vs 1700x aynı fıyatta yarı yarıya fıyat olayı yok bu ıkısı arasında.

    1700x 8 cekırdeklı ya 7700k 4 cekırdeklı sankı oyunlarda perf. farkı varmıs gıbı konusuyorlar ıste.

    7700k yı cop yapanlar oldu,mezara gomenler oldu, hıkaye yapanlar oldu fakat ortada fol yok yumurta yok sadece olacak denılıyor artık ne zaman olacagı mechul
  • Curimo kullanıcısına yanıt
    Esprisi şu biri 8 çekirdek diğeri 4,şu an bile directx 12 li oyunlar 8 çekirdeği destekliyor,ilerde fark dahada açılacaktır.

    Sonuçta izlekler saf çekirdekle aynı güçte değiller.

    Aynı fiyata yakın 8 saf çekirdekli oyunlarda singleda yaklaşık performasnı veren bir işlemci almak varken kim ne yapsın 4 çekirdekli işlemciyi artık.
  • Curimo kullanıcısına yanıt
    Şu an intel bir cevap verene kadar, Ryzen önde olacak gözüküyor. İntel musluğun ağzına geçmş, damla damla performans veriyordu. Bu onlara iyi bir ders olur artık :), sistem almadan önce, mart ayını geçirmekte fayda var.
  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    WARTIME kullanıcısına yanıt
    Cevaplarınız için çok teşekkür ederim, o halde ileriye dönüklük anlamında "şu an için" Ryzen 1700X almak daha mantıklı oluyor. Öyle bir algı oluştu ki, sanki işlemci tarihi yeniden yazıldı gibi oldu ben de birşey mi kaçırdım diyorum... Tabi yine de kullanıcı testlerini beklemek lazım...
  • Curimo kullanıcısına yanıt
    Ilerıye yonelık olarak 7700k yerıne 1700x almak daha mantıklı gorunuyor ama kullanıcı testlerı gelmeden 1700x ın performansını bılemıyoruz.

    Cınebench gıbı yapay testlerde gecınce oyunlardada gecıcek gıbı konusuluyor ona kıl oluyorum.
  • Curimo kullanıcısına yanıt
    İşlemci tarihi yeniden yazıldı ama fiyat olarak

    İntel üst seviyedeki işlemciye 1800x ile aynı diyelim(ki geçtiği söyleniyor) 1000+ dolar fiyat çekiyordu ama artık zor çeker.

    Aynı şekilde bu indirimden tüm işlemciler payını aldı.

    Darısı Amd Nvidia ile Vega performansında yaşanmasına,Vega'da aynı şekil kartları Nvidia'nın daha azına verirse aynı performansı gösteren,o zaman gene tarih yazılır ekran kartı fiyatlandırması olarak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: redoracle

    İşlemci tarihi yeniden yazıldı ama fiyat olarak

    İntel üst seviyedeki işlemciye 1800x ile aynı diyelim(ki geçtiği söyleniyor) 1000+ dolar fiyat çekiyordu ama artık zor çeker.

    Aynı şekilde bu indirimden tüm işlemciler payını aldı.

    Darısı Amd Nvidia ile Vega performansında yaşanmasına,Vega'da aynı şekil kartları Nvidia'nın daha azına verirse aynı performansı gösteren,o zaman gene tarih yazılır ekran kartı fiyatlandırması olarak

    Söz konusu para olunca görüldüğü gibi bu kapitalist dünyada en büyük firmalar bile gözümüzün içine baka baka hırsızlık yapabiliyorlar. Devir artık maalesef öyle; hırsızlık yaptığın kadar zenginsin. Tekelciliğin sonu budur.




  • Curimo kullanıcısına yanıt
    1700X daha pahalı. 7700k'da bir indirim olursa 1100-1200 arası fiyatlara gelirse 7700k tercih et. İndirim olmazsa bir kupon ile falan 1700x kovala.

    Ama ne olursa olsun Mart ayında olacakları seyret.
  • Kurt Knispel kullanıcısına yanıt
    Evet hocam bütçeyi ayırdım pusuda bekliyorum, dediğiniz gibi yapacağım. Bir de ekran kartı cephesi var bunun, onu da bekliyorum 1080 Ti ve Vega... Umarım bizim yararımıza olur herşey ne diyelim... Çok çok büyük meblağlar ödüyoruz, normalde gerçekten bu kadar ayrıntısına kadar inmek son kullanıcı için büyük bir kayıp bana göre, işini gücünü bırakıyorsun, yok intel mi yok ryzen mı... Ödediğimiz paralar astronomik olunca firmaları, gelişmeleri adım adım takip ediyoruz en az hasarla kurtulmak için...
  • Curimo kullanıcısına yanıt
    Ti modelleri pek tavsiye etmiyorlar ama siz bilirsiniz. Ti'den 9-10 ay sonra xx70 onun performansını yakalıyor. İşlemci faslı bitsin Volta(belki pascal refresh) ve Vega mevzuları dönecek forumda.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.