Şimdi Ara

İnternet 5 dakikada bir gidiyor, sorun tesisatımda mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türknet kullanıyorum ve son 2 gündür gün içinde internet 5-10 dakikada bir resetlenmeye başladı. Kopuyor ve tam geldi dedikten 5 dakika sonra yine gidiyor, koptuğunda bazen internet var görünüyor bazen yok.

    Şimdi olay ayın 25'i akşam 4-5 gibi başladı ve internet durmadan kesiliyor sonra arıza kaydı oluşturuldu ve ben 12 saat sonra gece 4-5 gibi internetin düzeldiğini gördüm ve bilgisayara oturup test ettim o süreden sonra öğlene kadar sorunsuz çalıştı ve öğlen Türk Telekom'dan biri geldi arıza için. Sabaha kadar hiçbir kesinti olmadığı için arızanın gittiğini söyledim, kapıdaki kutuyu kontrol etti ve bir sıkıntı göremedi ama altyapı 35mbps veriyor sen de tam 35mbps kullanıyorsun sınırda olduğu için kopar 24mbps yap dedi ama ben de böyle bir değişiklik istemiyorum tabi. Yıllardır böyle kullanıyorum ayda 1-2 kez kopma olduğu olur onun dışında hiç gün boyu 5 dk'da bir kopma yaşamadım. 26'sı akşam üstü 6-7 gibi yine gitmeye başladı ama bu sefer yarım saatte bir. Sonra tekrar destek kaydı açtım, kopmanın seyreldiğini ama hala olduğunu söyledim arıza kaydıyla beraber internet 5dkda bir kopma durumuna tekrar evrildi. Yaklaşık 27'si 01.30'a kadar aynı olay yaşandı, ben o ara modem yazılımını falan güncelledim ama nafile. Saat 01.30'da her şey normale döndü şu an saat 05.00'a geliyor ve hala bir kere kesilmeden kullanıyorum yani önceki güne benzer bir durum.


    Bu gece bir şey fark ettim(görselini koyacağım), saatlerce internetle uğraşırken hem modem arayüzü hem Türknet Online İşlemler yanda açıktı. İnternetin sorunsuz çalışmaya başladığı andan beri Türknet Online İşlemler'de "Modeme Erişim Yok" diye görünüyor ve kesintisiz yaklaşık 4 saattir kullanıyorum. İnternetin sürekli kesildiği her an modeme erişim var görünüyordu ve bağlantı sürem max. yarım saatte bir sıfırlanıyordu doğal olarak(her kopmayı da kesinti saymıyor git gel oluyor ama süre sıfırlanmıyor).

    Sizce bunun sebebi ne olabilir, modem erişimi olayı da kafamı haylice karıştırdı. Eğer tesisatta veya modemde bir sorun olsa günün yarısı sıkıntısız internet kullanabilir miyim?


    Modem: Zyxel VMG3625-T20A

    İnternet 5 dakikada bir gidiyor, sorun tesisatımda mı?



    Güncelleme; "Kesintisiz Bağlantı Süresi" alakasız bir şekilde 5 saat falan arttı ve 8 küsür saat oldu. 8 saattir internet vardı da ben 01:30'a kadar falan rüyada mıydım acaba, internetsiz kalma korkusu bilinçaltıma mı işlemiş? İnternet 5 dakikada bir gidiyor, sorun tesisatımda mı? İnternet 5 dakikada bir gidiyor, sorun tesisatımda mı? 

    İnternet 5 dakikada bir gidiyor, sorun tesisatımda mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemrdgd -- 27 Ağustos 2023; 6:28:48 >







  • Merhaba, online işlem merkezi üzerinden destek kaydı oluşturur musunuz? Net uzmanlarımız kontrol ederek bilgi vereceklerdir.
  • Dostum gecmiş olsun, seninle Türknet kullanan ve aynı sorunu yaşayan biri daha var 5 ay da sorunu çözemediler yani tek diyeceğim Allah kurtarsın.
  • En pratik yöntem iss değiştirmek. Sorun devam ediyorsa tesisat veya altyapı kaynaklı olabilir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.