Şimdi Ara

İnternet altyapı sorunu ve port yok sorunu çözümleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
4
Favori
15.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yahu şu ülkede birşeyde zahmetsiz ve kolay olsun. 2022 yılında internete erişmek bu kadar zor olmamalı. Hemde lokasyon dağ tepe köy değil, bahsettiğim yer İzmir Buca.

     

    Superonline vdsl 35mb abonesiyim. Akşamları artan ping yüzünden

    cayma bedelini de ödeyerek ttnet'e geçmek istedim. Telefon ile başvuru

    yaptığımda alt yapı yok dendi ama başvurunuzu alalım, altyapı gelince size

    ulaşırız dendi. Zaman olarakta belli değil 1 ayda olur 2 yılda olur dendi

    (aralığa bak). Ben bunun üzerinde btk’dan şikayet oluşturdum. Şikayete gelen

    cevap ‘’altyapımız var ama bölgedeki yoğunluk sebebiyle ek kapasite ihtiyacı

    var, ek kapasite artırımı yapılınca size ulaşılacak’’.  Yani bu kadar kolpalık olamaz, müşteri

    temsilcin altyapı yok diyor, btk’dan şikayet yazında altyapı var ama kapasite

    yok diyor (kapasite dediği boş port sanırım). Ne dedikleri belli değil.

     

    Telefondaki kişiye şunu söylüyorum, şu anda kullandığım superonline zaten ttnet alt yapısını kullanıyor, oturduğum yerde nasıl altyapınız olmaz diyorum; bizim ayrı, onların ayrı şeklinde mantıksız ve bilgisiz cevaplar veriyor.

     

    En sonda müdürlüğe gidip dilekçe verin dedi. Boş bir zamanımda gideceğim. Ama gerçekten çok sıktı beni bu işler. Biri çıkıp deseki x3x, sana 35mb sabit internet, almanya’ya da 50ms ping garanti ediyorum valla billa 250-300 lira veririm aylık. Yeterki şu saçmalıklarla uğraşmayayım.





  • Telefon ile konuştuğun zaman pek umursamazca hareket ediyorlar zaten. Bu yüzden olabildiğince yazılı kanallardan konuş.

  • https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-dilekce-ornegi-ornekleri-ve-altyapi-port-fiber-talepleri--140072962-106#153363958


    Yazılı başvuru kanallarını anlattığımız konumuza ise buradan ulaşabilirsiniz. @x3x




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 22 Temmuz 2022; 12:28:20 >
  • 7-8 ay kadar önce Türk Telekom'dan TurkNet'e port kaybetmeden geçmiştim. TurkNet port kaybı yaşatmadan geçiş işlemlerini halletmişti. Şimdi TurkNet'ten Türk Telekom'a geçmek istiyorum. Port kaybetmeden nasıl geçebilirim?


    @Orange dragon

  • DoubleDragon D kullanıcısına yanıt

    Hocam kusra bakmayın foruma girmediğimden görmedim ne yaptınız halledebildiniz mi bari?

  • Orange dragon kullanıcısına yanıt

    Türk Telekom'a geçmedim. PoyrazNet'e geçtim. Hem taahhüt yok hem de daha ucuz.

  • HitSound kullanıcısına yanıt

    Tamamen başka bir konuya yazmak için girdiğim forumda 2 yıl önceki yazdığım konu hakkında problemim çözüldü ve üstesinden nasıl geldiğimi nacizane çok kısa bir şekilde anlatmaya çalışacağım belki faydası olacak birileri olabilir.


    Resmi yollarla herşeyi deneyip işi çözemedikten sonra bütün internet sağlayıcı firmaları aradım ve birtanesi işimi çözebileceğini söyledi. Bu firma millenicom.com. Aylardır port yok denilen bölgede 2 gün içinde port ayarladılar ve interneti bağladılar. Bunun sebebininde işgüzar diğer internet sağlayıcıları gibi yapmayıp müşteriye ihtiyaçları olduğu için saha elemanlarını gönderip port ayarlamak için elinden geleni yaptıkları için olduğunu düşünüyorum.


    Ne kadar kendilerine vefasızlık edip sonradan Turknete geçiş yapsamda o an çok teşekkür edip onlar için bir süre fatura ödemeye devam etmiştim  





  • HitSound kullanıcısına yanıt
    Benim de şöyle bir sorum olacak . 2 ay sonra internet kampanyam bitiyor. Süperonline değiştirmek istiyorum turknete altyapı sorgularken fark ettim altyapı yok diyor diğerlerinede baktım. Böyle birşey de ne yapmamız lazım. Geçen sene böyle birşey yoktu altyapı tarife hız ne kadar alabilriim herşey yazıyordu. Şimdi yok diyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bombaydream kullanıcısına yanıt

    Alt yapınız DSL ise port olmadığı için alt yapı yok hatası alıyorsunuz, servis sağlayıcı değiştirmek istiyorsanız, taşıma yapabilirsiniz ancak, mevcut aboneliği iptal edin öyle gelin diyen olursa sakın sakın iptal ettirmeyin. İptal ederseniz mevcut portunuz başkasına tahsis edilir siz de internetsiz kalırsınız.

  • Sacrific3 S kullanıcısına yanıt
    Taşıma derken telefondaki gibi numara taşıma olayı gibi mi. Atıyorum turkneti aradım geçmek istiyorum altyapınız görünmüyor mumkun değil derse . Mesala turk telekomu arasam siz gelin zaten o iş bizim işimiz ayarlarız diyecek diye düşünüyorum da ben telekom istemiyorum ki. Bu arada tursat kablo net onu arattığımda altyapı var onların kendi altyapısı sonuçta. Ama telekom tarafında daha çok internet sağlayacı var vodofone , Turkcell Superonline,millenicom,turknet gibi hepsi telekom altyapısında burada bu sokakta. Turktelekom destek Twitter dan yazdım oradan belki yardımcı olabilirler. Kimileri telekom müdürlüğüne dilekçe ver diyor ya kaçıncı yüzyıldayız dijital çağında gidip dilekçe mi veriyoruz . Sorun değil gidip veririm lakin beripde 2-3 aydır bekleyenler olmuş kağıt kesin oralarda atıl duruyordur. Başka çözüm önerisi farklı varmıdır. Cevap için teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bombaydream kullanıcısına yanıt

    Türk telekom ve kablonet VDSL de taşıma yapılamıyor, yeni abonelik yaptırıyorlar, port yok ise abonelik de başlatamıyorsunuz. Türknet vs servis sağlayıcılara geçmek istiyorsanız geçiş başvurusu yapabilirsiniz.

  • Tamam dostum yeni abonelik olsun o zaman sıkıntı yok. İş icraata gelince tekrar yazacağım farazi konuşuyorum şuan arayıp nedir ne değildir göreceğim. Teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.