Şimdi Ara

İnternet Altyapısı Çektirmek İçin TTNET Kullanmak Şart Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Konuda bahsettiğim gibi Konya/Akşehir ilçesinde bir köyde ailem yaşıyor ve İnternet altyapısı isteyen kullanıcı az olduğundan ya da internet altyapısı olmadığı için başvuru yapan yoktur, tam olarak bilemiyorum. Her neyse altyapı mevcut değil, Ttnet müşteri hizmetlerini aradım pek sallamadılar, ben de e-devlet Açık Kapı sistemi üzerinden online bir dilekçe yazdım ve konuyla alakalı bugün beni Turk telekom Konya il müdürlüğünden aradılar ve internet başvurusu yapmadığım gözüküyormuş, neden doğrudan altyapı istediğimi sordular. Altyapı, internet isteyen kullanıcı sayısına göre kar/zarar hesabı, fizibiltesi yapılıp ona göre çekiliyormuş. Benden önce bir kişi internet başvurusunda bulunmuş, ben de başvuru yaparsam muhtemelen altyapı getirileceğini söylediler.


    Ama benim asıl amacım altyapı başvurusu yapıp Turknet gibi ayrı bir iss üzerinden internet hizmeti almaktı. Bunu da adama soramadım ne yazık ki. Düşündüğüm kadarıyla başvuru yaparken taahhütlü hizmet almamı isteyecekler yoksa altyapı gelmez diyecekler ama ben ttnet kullanmak istemiyorum. Bu konuda ne yapılabilir bilen arkadaşlar aydınlatabilirler mi rica etsem.








  • Öncelikle gelecek hizmete göre başvuru yapabileceğini ilet. Örneğin fiber mi getirecekler, VDSL mi, ADSL mi? Hiç altyapı yoksa yakınlarda muhtemelen FİBER getirirler. Şöyle bir yol izleyebilirsin başvurunu yap ama gerekli imzaları altyapı aktif olunca atabilirim de. Çünkü 14 gün içinde cayma hakkın olduğu için bedel ödemeden iptal edebilirsin.

  • Hiç altyapı yok o yüzden fiber gelir diye düşünüyorum en kötü vdsl gelir herhalde adsle artık para harcamazlar, ve evet imzayı sonra atarım demek mantıklı, ki zaten söylediğine göre 15 gün içerisinde altyapı işlemlerine başlanıyormuş başvurudan sonra. Eminim ki o süre 1 ayı bulur taahhütlü sözleşmeyi imzalamazsanız başvurunuzu alamayız derler diye korkuyorum sadece. Yakın zamanda gidip konuşacağım ilçedeki telekom şubesiyle çözüm üretmezlerse yeniden dilekçe yazarım artık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taahütsüz olarak başvuru yapın. Aboneyi kaçırmamak için ısrar edebilir ama yasal bir dayanağı yok tamamen prim alabilmek amacıyla. Kabul etmezlerse taahhüt verip hat açıldıktan 1 hafta sonra hattınızı taşıyın. Ufak bir cayma bedeli ve hat bağlantı bedeli çıkar karşı firma bir miktarını karşılıyor genelde geçişten önce her iki firmaya sorun.

  • Evet bu çok daha mantıklı geldi aslında aklımdaki buydu ama cayma bedeli olarak fazla bir ücret ödemekten korkuyordum sanıyorum hizmet süresi ne kadar kısa olursa cayma bedeli de o kadar az olacaktır. Öneriniz için teşekkür ederim, peki abonelik başvurumu fiber olarak yapsam, fiber altyapı çekilmesinde bir payı olur mu yoksa yine köy diye bakır çekilir daha sonra abonelik altyapıya göre uygun olanla değiştirilir mi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taahhüt imzalasan bile ceza az çıkar onu da turknet ödüyor zaten. Kasmayın bu kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir aralar iptal etmek istediğinde ilk kurulum ücreti altında çok fazla para istiyorlardı. O halen var mı bilmiyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.