Şimdi Ara

İnternet Cafe açmak istiyoruz sistem önerisi lütfe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar internet cafe açmış olanınız varsa veya arkadaşlarınız bu işlerle ilgileniyorsa bize orta halli bir sistem önerebilirmisiniz. Bilgisayar başına 500 $ veya 600$ ayırmayı düşünüyoruz. Her çıkan son oyunu oynatmayabilir ama genelinde oyunlar için ideal bir sistem istiyoruz. İşletim sistemi olarak bu iş için neyi önerirsiniz. Celeron ve P4 arasında kararsız kaldık. Mantklı olan hangi işlemcidir. Hepinize saygılar. Şimdiden görüşleriniz için teşekkür ederim.



  • kardeş bence amd düze bilirsen onu düşşün
    hem oyun açısından hemde fiyat acısan daha iyi
    amd ile en son çıkan ve dahada çıkacak olan oyunları oynata bilecek
    bir pc düze bilirisn sitediğin fiyatlar içerisinde
    hadi kolay gelsin
  • Çok paran yoksa intel pahalıya kaçar..Celeron düşünme derim kesinlikle.Ev kullanıcısı arkadaşım celerondan çok çekerken sen internet cafeye koycam dersen celeronu paraları sokağa atmış olursun.AMD den şaşma derim.Performans+fiyat.Bu aralar AMD 2500+ ve 2600+ ün fiyatlarıda düştü toptan alıcak olursan daha makül fiyatlara alabilirsin.
  • AMD 2500
    MSI BOARD
    52X CDROM
    P4 KASA
    256 DDR 333MHZ
    15 SAMSUNG
    FLOPPY
    64 GEFORCE4 VEYA 128 GEFORCE 5200 VEYA (EN UYGUNLARI BUNLAR)
    40 GB VEYA 80 GB
    KLAVYE MOUSE VSSS....

    BİZİM CAFE YE ALDIĞIMIZ SİSTEM BU 8 ADET VAR GAYET TE SORUNSUZ İYİ ÇALIŞIYOR....GTA FALAN FİLAN SORUNSUZ
  • cafe nin amacı oyun ve internettir. Oyun ve internet platformunun lideri ise AMD. Amd den şaşmamalısın. Amd Barton 2500+ 256MB DDR 400Mhz. Winfast 128 MB FX5200 öneririm. hem uygun hem iyi.
  • amd 2500 lü bi cafe baya iyi olur bee....yanlzı hepsini aynı almana gerek yok eğer 20 ye yakın alcaksan 10 tanesini böyle al on tanesinide internet için onboard alabilirsin.genelde halflife ve counter çok gidiyor onboarda bunları rahat kaldırır.10 bilgisayar tanesinde 150 dolardan 1500 dolar kar edersin.
  • Eğer yakınlarda rakip yoksa Yukarıda arkadaşın bahsettiğ Amd sistemi kullanabilirsin, ancak rakip varsa makine başına $800 harcayıp şöyle birşey almalısın ki iş yapabilesin.

    Gigabyte 8ipe1000mk Anakart
    P4 2.4C 800 İşlemci
    Kingston 256mb 400 Bellek
    Philips 107T Ekran
    Seagate 80GB 7200rpm Sata Sabit Disk
    LG 52X Cdrom
    Codegen 6013 Kasa
    A4 Klavye
    A4 SWOP-35 Fare
    Disket sürücü
    Dandik hoparlör

    KDV Dahil $820
  • Arkadaşlar hiç AMD kullanmadım ama inanıyorumki bu kadar önerildiğine göre bir hak payı vardır elbet. AMD işlemcilerin fiyatlarının İntel işlemcilere göre fiyat/performans açısından daha hesaplı olduğunu biliyorum. İşletim sistemi olarak ne kullanmalıyız bilmiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Galiba AMD toplayacağız :).
  • xp
  • XP den anlarsan kullanmanı tavsiye ederim..Güzel bir işletim sistemi...
  • işlemci konusunda arkadaşlara katılıyorum..AMD +1

    işletim sistemi olarakta XP veya 98 seçmelisin.Ben olsam XP seçerdim. :)) görsellik bence cafeler için önemli...monitör seçerkende güzel görünüşlü bişiler almalısın.AMD-İntel fiyat farkıyla 17" LG T710BH alabilirsin mesela.yada daha şık bişey.genelde 15" kullanılır ama sen bi değişiklik yapmış olursun.bunuda müşteri tavsiyesine sayarsın.. :D
    Şimdiden hayırlı olsun.. ;)
  • ilkerin görsellik konusunda söylediklerine kulak vermeni öneririm ..internet cafe sahipleri bunun farkında olmayabilirler ama monitörle birlikte kullandığın işletim sistemi hatta güzel wallpaperlar bile insanların farkında olmadan senin cafene sempati duymasına neden olacaktır.
    o yüzden xp +1
  • internet cafe açarken dikkat edilmesi gereken bir husus daha var:
    pc teknolojisi o kadar hızlı gelişiyor ki ne alırsanız alın 2 yılda bunları elden çıkartmanız gerekecektir.2. el piyasasında da intel işlemcili bir sistemin elden çıkartılması daha kolay oluyor malum.ancak uzun yıllar kendim kullanacaksanız amd elbette tercih edilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihsan -- 28 Ağustos 2004, 15:26:08 >
  • daldım mı ne?? [zzz] 3.pragrafa geldikten sonra anlayabildim 3 pragrafında aybı olduğunu..[ops]
  • tuhhh :D
  • Bence de kesinlikle amd al. Anakart olarakta Abit var. Ses ve ethernet onboardlar var. Ekran kartı ve kullanılmıs harddisk alırsın olur biter..
  • ben daha yenide 8 tane aldım:asus p4V800board,p42.0,256ddRam,64mbGF4mx440,40gb samsung,17Lg F700s.ufak pürüzler dışında sistemlerden memnunum.bizim buralarda herkes intelci.bir iki amd kullanıcısı görüp performansına bakma imkanım olsa belki de amd toplayacaktım.yalnız ihsan kardeşin dediğine de katılmıyorum.iki sene sonra bizim p4 2.0'lar kaç para eder ki?şimdi yine yeni bilgisayarlar almayı planlıyorum.ama bu sefer kesin amd alırım heralde intelin yarı fiyatına,sanırım amd'nin ısınma problemi de epey düzelmiş...
  • Tabi birde ileride iki sene sonra bu sistemleri elden çıkarmak istediğimizde AMD sistemler mi daha kolay satılır İntel mi ? Bunlarıda hesaba katmak lazım.
  • Satmak istedigin zaman inteller alırken oldugu gibi satarkende daha pahalı olur.Birde amd sistem alırsan daha iyi bakman gerekir bilgisayarlara surekli acık kalacagı icin ayda bir termal macun fan man derken gene para harcaman gerekir ama arkadasların dedigi gibi amd sistemler oyunlar icin en baba secim olur.XP tabiki iyi ama farkında olmadan bir virüs vakasına yakalanırsan başına iş açıp işlerinden geri kalabilirsin.Benim fikrimi sorarsan Bir internet kafe icin en cok monitor,ram ve ekran kartı onemlidir.Ha unutmadan eger sık sık upgrade etmeyi düşünüyorsan anakartıda iyi secmeni oneririm.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.