Şimdi Ara

İnternet Dolandırıcılık girişimi (Sahibinden.com) Üzerinden

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.275
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.


    Evde kullanım yeri kalmayan bir oda termostatı için Sahibinden.com'da ilan verdim.


    Daha sonra site üzerinden "Star Kalp" nick'li bir üye tarafından "Merhaba. Ürününüz için ödeme yaptım. Sitе sаtıсının mаilini istiyor, bаnа mаilinizi göndеrin" diye bir mesaj gönderildi.



    İnternet Dolandırıcılık girişimi (Sahibinden.com) Üzerinden


    Neden istediğini sorgulamadan ben de mail adresimi yazıp yanıtladım.


    Mail adresime sanki Sahibinden.com'dan gönderiliyormuş gibi bir mail geldi.



    İnternet Dolandırıcılık girişimi (Sahibinden.com) Üzerinden


    Bu mailde bulunan bağlantıya tıklandığında satılan ürünün ücretinin yatırılacağı Kredi veya banka kartı bilgilerinin istendiği, yine Sahibinden.com sitesinin ara yüzünün kullanıldığı bir sayfaya yönlendirildim.


    Burada kredi kartı için CVC ve son kullanma tarihi, banka kartı için ise bunlara ilave hesap bakiyesinin istenmesi jetonun düşmesini sağladı.


    Şu anda mailde bulunan bağlantıya tıkladığımda sayfa bulunamıyor uyarısı çıkıyor. Muhtemelen dolandırıcılığı anlayıp şikayet edeceğim deyince kapatmışlardır.


    İşin acı tarafı Sahibinden.com'a ulaşarak bu durumu bildirdiğimde verilen cevabı aşağıya kopyalıyorum.


    "21.02.2023 tarihinde ilettiğiniz 14068262 numaralı talebiniz sonuçlandırılmıştır.

    Değerli Kullanıcımız, 

    Konuyla ilgili belirtmiş olduğunuz içeriğin sahibinden.com ile bağlantısı bulunmamaktadır. Tekrar benzer bir durumla karşılaşırsanız çağrı merkezimizi arayarak bilgi vermenizi ve link üzerinden işlem yapmamanızı önemle rica ederiz. 

    sahibinden.com şifrenizi değiştirmenizi, Hesabım Güvenlik altında bulunan iki aşamalı doğrulama güvenlik özelliğini kullanmanızı ve işlemi gerçekleştirmiş olduğunuz cihaza zararlı bir yazılım yüklenip yüklenmediğiyle ilgili bir uzmana başvurmanızı öneririz.

    Güvenlik ipuçları için “ yardim.sahibinden.com/guvenlikipuclari “ sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

    Saygılarımızla."



    İnternet Dolandırıcılık girişimi (Sahibinden.com) Üzerinden


    Kısacası dolandırıcılar benim platformumu kullanır ama ben bunların yakalanması için kılımı kıpırdatmam demeye getiriyor.


    Her zamanki gibi bir vatandaş ve tüketici olarak kurtlar sofrasında meze olmaya devam edeceğiz.


    Daha önce de araç muayenesi için Google araması yaptığımda çıkan sonuçlardan en üstteki TÜVTÜRK bağlantısı ile yine sahte bir siteye yönlendirilmiş, telefonla arayan bir kişi tarafından muayene ücretin verilen IBAN numarasına aktarılması istenmişti. Bu esnada evde bilgisayarın başında değil dışarıda olup, başka işlerle de uğraştığımdan az kalsın ücreti gönderiyordum.


    Burada da uyanmamı sağlayan muayene ücretinin küsüratlı olması, beni arayan salağın ise tam para istemesiydi. Bunun küsüratı var dediğimde bana küsürata gerek yok tam parayı gönderin yeterli deyince jeton düşmüştü.


    Sizin de başınıza geldiyse veya etrafınızdan duyduysanız bu ve benzeri dolandırıcılık girişimlerini yazarak forum üyelerini bilgilendirmiş oluruz.








  • Merhaba. Benzer olay benim de başıma geldi. İki gündür verdiğim 2 ilandan hemen sonra aynı sizdeki gibi "Merhaba. Ürününüz için ödeme yaptım. Sitе sаtıсının mаilini istiyor, bаnа mаilinizi göndеrin" diye bir mesaj gönderildi. Tabi ben param güvende ile ürünü sattığım için gelen mesajdan şüphelenip bazı sorular sordum ancak cevap gelmedi. Bunun bir dolandırıcılık girişimi olduğunu düşünüp nette gezinirken mesajınızı gördüm. Dikkatli olmak ve bu başlığı yaymak lazım.


    Ancak sahibinden.com un cevabı bana anlamsız geldi. Zira bu mesaj bana ios mobil uygulama üzerinden geldi. Sanki bizim değil de mesajı atan kişilerin hesapları hacklenmiş gibi geldi bana.

  • akenatons kullanıcısına yanıt

    Adamların derdi hesabı hacklemek ele geçirmek değil aslında.


    Gönderdikleri mesajda bulunan linke tıklatıp orada "oltalama" taktiği ile muhatap olunan sitenin sahte benzeri ile güven oluşturup kredi kartı veya banka kartı bilgilerini ele geçirip içini boşaltmak.


    Bunların büyük ihtimal ülkemizin suçlu iade anlaşması bulunmayan ülkelerde suç ortakları da var. Ele geçirdikleri bilgilerle kripto para dahil her türlü nakite kolay dönüştürülen ürünleri almak şeklinde kartların içini boşaltıyorlar.


    Bu dolandırıcıların büyük bir oranı da Afganistan, Pakistan, Hindistan ve Kuzey Kore menşeili.

  • Dün akşam aynısının benzerini yaşadım ben de. Alıcı olacak kişi önce telefon numaramı istedi boşluğuma geldi yazdım. Sonra ödemeyi yaptım link gelecek mesajına dedi. Onayla dedi linki açtım fiyat sattığım ürün çıktı tamamla dedim kredi kartı bilgilerimi istedi saçma geldi.

    Daha önce çok satış yaptım benden böyle bilgi istenmedi. Alıcıya yazdım IBAN'ım kayıtlı oraya yatacak kredi kartı bilgilerim istenmez bi yanlışlık var diyorum bana 9-10 mesaj atmıştır tehditler hakaretler zorla doldurmamı istedi uyanık. Bastım kalayı bak işine benim sabit dolandırıcım var daha yazarsan asıl ben seni mahkemeye veririm dedim. Daha da yazamadı. İnternet Dolandırıcılık girişimi (Sahibinden.com) Üzerinden 

  • Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt

    Konuyla alakasız ama Kuzey Kore de dış dünyaya açılan internet ağı yok yani 1 kişi bile yapamaz bunu. Birde genelde güney amerika da ve ya ada ülkelerde yapıyorlar bu işleri...

  • mdxceed kullanıcısına yanıt

    Kuzey Kore devletinin bu maksatla yetiştirdiği elemanlardan oluşan bir hacker ordusu var.


    İnternete girme ve dolandırıcılık bireysel değil devlet eliyle yapılıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.