Şimdi Ara

internet durup dururken kesiliyor ?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumda fazla deneyimim olmamasına rağmen yinede benim sorunumu yaşayan varmı diye kontrol ettim ancak bir başlık bulamadım. Sorun şöyle ki;

    PC'yi açıp normal bir şekilde sahip olduğum USB Zyxel Prestige 600 series modemimi kullanıp sorunsuzca netde gezip online oyunların tadını .ıkarıyorum, hatta mükemmel ping alıyorum; yani bağlantı hızında sıkıntım yok. Gel gelelim bir süre bekleyip (kimi zaman ~4, kimi zaman ~3 saat) internet explorer, mozill firefox, msn,.. gibi net yazılımlarıyla bir şeyler yapmaya çalıştığımda internet yokmuş gibi davranıyor, yani bağlantı yokmuş gibi, mesela bazıları;

    • msn oturum açamıyor (eğer net varken oturum varsa oturum sabit kalıyor ama mesaj gönderemiyor kimseye)
    • internet explorer sayfa görüntüleyemiyor ( çevrim dışı gezinmek dışında hiçbir işlevi kalmıyor)
    • mozilla firefox'da aynı..
    • ilginçtir; online oynadığım bir oyun var KnighOnline gibi; internet sorunsuz çalışırken login olduğum char'larım internet bu şekilde kesilse bile mükemmel ping ile hala online kalıyor ancak yeni bir client (oyun client'ı) login açmaya çalıştığımda offline mış gibi davranıp açmıyor char'ı yani net yok..

    Tüm bunlar olurken sağ altta; task bar'de çevrim için dial-up dsl bağlantı simgesi yanıyor ve bağlantı olduğunu gösteriyor, ancak dediğim yukarıdaki durumlar devam ediyor. Bu sefer bağlantıyı kesip yeniden bağlanmaya çalışıyorum, sorunsuz olarak bağlantıyı kesip yenide dial-up bağlantımı kurup task-bar simgesini alıyorum ancak yukarıdaki sorunlar hala aynı. Yani bağlandığım halde net yok. Oturum kapatıp açıyorum değişmiyor, tek çözümü PC restart/reboot etmek oluyor. Sonra yine belli bir süre kullanıp net gidiyor, ama hala simgesi duruyor bağlantının.

    Modem'in driver'ı diyeceksiniz; alakası yok, daha öncedende sorunsuz kullanıyordum bu modemi; hatta en az 72 saate varan bağlantılarım oluyordu. Yani tekrardan internet açtırdığımdan beri modem'in driver'ı değişmedi.
    Telekom ile alakası olduğunu düşünmüyorum bile,
    Buna benzer bir sorun var yine forumda, "Generic Host Procces 32 vs..." gibilerinden bi mesaj verip net gidiyor ve hiç bağlanmıyordu, bu durum daha önceden başıma gelmişti ancak yine post'ta yazılanları yapıp sorun ortadan sonsuza kadar kalkmıştı. Yani oda değil (;

    bilgisi olanlardan yardım bekliyorum ve özellikle bu kadar yazıyı ben yazarken yoruldum; okuyan arkadaşların ilgisine şimdiden sonsuz teşekkürler.
    Detaylı baktığımda farkettim altındaki etikette; ZyXEL 630 C1 seri numarasına sahip. Üzerinde "Prestige 600 Series" yazıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyrule -- 18 Ocak 2008; 19:26:56 >







  • Dostum ben okurkene yoruldum yane döktürmüşsün.
    Aynı sorun bende de var bu aralar.
    Ben PC yi hiç kapamıyorum ve nete sürekli bağlıyım.Bu güne kadar da böyle bir problemim olmamıştı.
    Bu aralar bir sorun olduğunu düşünüyorum.DNS ayarlarında bir bozulma oluyor benim PC de.
    Aynı şekilde restsrt yaptığında net kendine geliyor.
    Ben Cfosspeed kullanıyodum ping sürelerinde senkron sağlamak için ondandır diye onu kaldırdım tekrar kurdum şimdilik bir sorun yok gibi.
    Sen de bu çeşit bir program kullanıyorsan bence kaldır tekrar yükle.
    Ama tam bir cevap olur mu bu soruna bilemiyorum.
    Ben şimdilik rahatım

    Kolay Gelsin....




  • teşekkürler ilgine; ancak speed accelator (net hızlandırıcı) gibilerinden herhangi bir yazılım kullanmadım hiç, şu anda kullanılmıyor.
  • Bu aralar bu sorun bendede oluyor bir anda sayfa görüntülenemıyor diyor hç bir siteye giremiyorum bir süre..Eger msn flan açıksa onlar kapanmıyor fakat sayfa açamıyorum ilginç yanı msnden çıkıp tekrar deneyince girmıyor:/Benim yaptıgım basit çözüm modemi kapayıp açmak düzeliyor normale dönüyor baska fikri olan varmı ..
  • Adsl bağlantı hızını modem arayüzünden kontrol ettiğinizda abuk sabuk bir bağlantı hızı görüyorsanız normaldir.
    TTnet'e benzer bir sorun için arayıp sorduğumda sadece çalışma var demekle yetindiler. Dsl bağlantım şu an 288/725 görünüyor.
    2 farklı modemle deneme yapsamda bağlantım hala abuk bi şekilde 259 ile 882 arasında turluyor.

    Çok yaşa ttnet
  • onuda denedim; çözüm etmiyor, daha doğrusu modem'in herhangi on/off veya reset misali bir anahtarı olmadığı için usb kablosunu modemden çıkarıp takıyorum, bir süre DLS ve USB ışıklarının yanmasını bekleyip net i bulduktan sonra tekrar bağlan diyorum sonuçlar hep aynı, yani net yokmuş gibi davranıyor.

    quote:

    Orjinalden alıntı: RhythmX

    Bu aralar bu sorun bendede oluyor bir anda sayfa görüntülenemıyor diyor hç bir siteye giremiyorum bir süre..Eger msn flan açıksa onlar kapanmıyor fakat sayfa açamıyorum ilginç yanı msnden çıkıp tekrar deneyince girmıyor:/Benim yaptıgım basit çözüm modemi kapayıp açmak düzeliyor normale dönüyor baska fikri olan varmı ..




  • Ozaman senin sorunun line hattından yada telekomdan kaynaklanan bi sorun olabilir.Evet bende aynı şeyi diyorum çok yaşa ttnet
  • Arkadaşlar bu sorunun çözümünü tam olarak bulmuş yada en azından nedenine vakıf biri birşeyler yazsın.
    Bu bir virüsten kaynaklanan birşey olmasın.Tuhaf ben sadece bende var sanıyordum bu sorunun bak kaç kişide daha varmış demekki bu lokal bir sorunda değil bilgisi olan bir el atsın konuya ltfn.
  • Bir ihtimalle sorun çözdüm sanırım, sadece vakit geçmesi lazım; bu post'u 22.03'te atıyorum modem driver'ının güncel bir versiyonun buldum ve bunu kurdum; kuruluşta birkaç sorun yaşadım ancak modem ve internet sorunsuz çalışıyor. Sorun TT'net den olcağını sanmıyorum, kaldıki ordaki insanların söyleyeceğini az çok tahmin ediyorum;
    anında sizin abonmanlığınızın hangi semtte olduğuna bakıcak ve x bölgesinde oturuyorsanız "arkadaşım x bölgesinde çalışma var, o yüzden kaynaklanıyor olabilir" diyecekler. Bu tt çalışanlarının standart kaçış cümlesidir :D
    Ayrcıca bu sorunu yaşayanlar modemlerini ve seri'lerinide belirtirse belki bir yere varabiliriz, anlıyorumki farkında olupta bu sorunu yaşayıp çözen insan yok.
  • Benim modem Airties RT-101 modeli.
    Geçen güne kadar sorun yoktu dediğim gibi
    ADSL desteği de aramadım daha dediğin gibi aynı cevaplar alıcas yine..
  • Birden çok marka adsl modem denedim ben arkadaşlar 2 ayrı splitter ile temiz parazitsiz paralel olmayan hattan bağlantı kuruyorum.

    Denediklerim Speedtouch Usb adsl modem, ince 4 port ethernet + 1 usb router.Incanın her iki bağlantısındada durum aynı.Üstelik modem firmware'i son versiyonda Dsl saçma sapan bağlantı durumu gösteriyor hat kopmuyor ama bağlantım şu anda tazelediğimdede

    Modem Durumu
    Bağlantı Durumu Bağlandı
    Us Hızı (Kbps) 263
    Ds Hızı (Kbps) 621


    Model Numarası AR7RD
    Yazılım Verisyonu
    Ağ Geçidi 3.6.0C Patch11
    ATM Sürücüsü 6.01.03.00
    DSL HAL 6.01.02.00
    DSL Data Yüklemesi 6.02.00.-82 Annex A
    SAR HAL 01.07.2c
    PDSP Yazılım 0.54
    Boot Yüklemesi 1.2.5.9

    Sarıyer bölgesinde çalışma var diyorlar başka birşey demiyorlar




  • an itibaariyle kendi problemimi giderdim; internetten bulduğum daha güncel olduğunu düşündüğüm modem driver'ını yükledim. yaklaşık 12 saattir nete bağlıyım, dediğim gibi torrent, online oyun açıktı bu süre boyunca. 12 saatin sonunda internet explorer'a girip bu post'u yazabiliyorum (; msn de sorunsuz login oluyorum. aynı modemi kullanan ve bu elimdeki driver'a ihtiyaç duyan olursa pm atsın upload ederim 1-2 siteye. sorunu yaşanyanlara kolay gelsin.
  • Aynı Sorun Bende de Var. Modemim : ZyXel -600 Series. Çözüm Bulun Lütfen ?
  • Merhaba bence bunun temel nedeni Modemlerin Türk Telekom altyapısına olan uyumluluk kabiliyetinin düsük olmasi. Ben de uyumluluk testini gecmis Airties var. sorunsuz. Hic kapamiyorum. Melih Özdemir melihozdemir.blogspot.com/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.