Şimdi Ara

İnternet'e Neden Para Ödüyoruz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternet telefon ve diğer iletişim araçlarına neden para ödüyoruz hiç düşündünüz mü ?

    "İletişim için devlete para vermek " mantığının altında ne yatıyor biri bana açıklayabilir mi ?
    Neden arkadaşımızla yüz yüze konuşmak için para vermiyoruz da diğer iletişim biçimleri için para veriyoruz ?
    Teknoloji demek para mı demek ? Gene aynı işlemi yapıyoruz , konuşsakta , telgraf ta çeksek , internete de girsek amaç aynı iletişim ve bilgi

    Kimin parasını kime veriyoruz ? Telekomda çalışanlara mı ? Onlar için versek hala asgari ücretle çalışmazlardı ?
    E ozaman niye vergi ödüyoruz ? Verdiğimiz paralar gene bize yatırım olarak mı dönüyor ? Hala 4 mbit hızdayız ?

    Bu bizim insan olarak en doğal hakkımız değil mi ? İnsanların eşit şekilde iletişim hakkı olmalı mı ?





  • bi turki devletinde telefon,otobus bedavaydı...Birde p2p mantıgı ile calısan,gsm hattına gerek olmayan ceptelefonu yapılmıs ama gsm sirketleri istemiyomus.Yani her kullanıcı kucuk bir baz itasyonu.Saglıga zararlı olabilir.
  • Pasiflora-2 ölçek yeterli..
    Deneyin; ne internet kalır akılda ne para.

    Şaka maka; paranın sistemi bu; olacak o kadar.
    Teorik olarak bu dünyada yaşadığınız için bile para veriyorsunuz.
    Soruyolar mı bize gelmeden önce istiyomusun diye?
    Bana sormadılar..
  • Arkadaşınla konuşurken kendi altyapını telefonla konuşurken devletin altyapısını kullanıyosun,inanamıyorum bu soruya ciddi ciddi cevap yazdım.
  • peki o alt yapıyı nereye yaptın? Devletin ekonomisi yeterince gucluyse farketmez ama değilse parasını odersin kendi malının :)

    bkz. adb ulke içi konusma bedava Gerçi, cok cuz i bir ucret alıyor olabilirler, tam emin değilim.

    düzenleme:

    Yine sanıyorum, petrol ulkelerinden birinde bedavaydı telefon. Internetse sansur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sumak -- 21 Ocak 2008; 1:45:18 >
  • Mal a verilen paranın yanında bir de hizmete verilen para vardır. Yalnız hizmetin değerini ya da verilen paranın nereye ne kadar gittiğini konusmaya başlarsak, konun yeri burası olmamış olur :)
  • türkiye ekonomisinden dolayı böyle..ekonominin neden böyle oldugu tartısılır..ama senin sorunun cevabı türkiyenin ekonomisinin baska türlü kalkınamıcagı için her seye ücret ve vergi ödemek zorunda olmamız.. devletin en çok gelir sagladagı yer vergi bu utanç verici bir şey bana göre.. iletişimi ücretsiz olarak kullnana bir çok ülke var kuveyt ,isviçre vs.. ayrıca işsizlik maaşı var çalısmaya ihtiyacı yok kimsenin o yerlerde buda o ülkenin ekonomisinin saglam oldugunu gösteriyo halkından aldıgı parayla kalkınmıyo baska türlü ekonomi yaparak halkına veriyo bizdekide bunun tam tersi..

    edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cMbRs -- 21 Ocak 2008; 2:12:39 >
  • Bütün sistem hava ile çalışıyor zaten değil mi? Tüm altyapı enerjisiz ve %100 hatasız çalışıyor. O yüzden teknikermiş,mühendismiş ihityaç yok. Zaten bir kere altyapı kurunca gelişmediği için yeni yatırımlara,yeni teknolojilere de ihtiyaç yok. Sorun çıktığında sizle ilgilenecek görevliye de ihtiyaç yok. Pardon kendimle çeliştim sistem tamamıyla hatasız çalışıyor. Diğer ülkelerle zaten görüşmüyoruz,yurtdışı bağlantılara,onları sağlayanlara,hizmet edenlere de ihtiyaç yok. Neyse bu böyle sürer gider.


    Burda bence verilen hizmete karşılık talep edilen ücret tartışılmalı,neden para verdiğimiz değil. Yok bilmem hangi ülkede bedavaymış edebiyatına da gerek yok. Ben de farklı bakış açısıyla o ülkeler dışındaki her ülkede de ücretli olduğunu söylerim.
  • öncelikle devletin birincil insani ihtiyaçları(sağlık,eğitim,güvenlik,barınma) tamamen ücretsiz şekilde halkına sunması zorunludur zira devlet yapısının varlık sebebi budur iletişim bu ihtiyaçlara kıyasla daha sonra gelir ama halkın bununda ücretsiz olmasını talep etmesi en büyük hakkıdır, fakat mevcut durum göz önüne alındığında birincil olan ihtiyaçları dahi sadece parası olan insanlar en iyi şekilde kullanmaktadır örneğin özel hastaneler,özel okullar,dersaneler,özel güvenlik şirketleri devletin bu alanlarda ne kadar gaflet içinde olduğunun bir kanıtıdır aslında ilk önce bunların tamamen ücretsiz olmasını talep etmeliyiz ama bana sorarsanız bunların yanında iletişimdede devletten ücretsiz hizmet talep etmek böylesine çok vergi veren bir milletin hakkı...
  • Türk telekom özel bir şirket hisselerinin yarısı Oger Telekoma ait. bu durumda verdiğniz para devlete değil bu şirkete gidiyor. hız olarak geri olabiliriz fakat ülkelerin %90ı internetten para almaktadır. Bence internete neden para ödediğimizi değil de o verilen vergilerle yapılan şirketler bizden izin alınmadan nasıl satılmaktadır onu konuşmak gerekli..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: >sCoRPion<

    Türk telekom özel bir şirket hisselerinin yarısı Oger Telekoma ait. bu durumda verdiğniz para devlete değil bu şirkete gidiyor. hız olarak geri olabiliriz fakat ülkelerin %90ı internetten para almaktadır. Bence internete neden para ödediğimizi değil de o verilen vergilerle yapılan şirketler bizden izin alınmadan nasıl satılmaktadır onu konuşmak gerekli..


    İzin verdiniz kardeşim. 22 Temmuz'da da %47 ile onayladınız satışı... Belki sen onaylamadın ama onayladılar. Vatan satılıyormuş, satılsın bana ne- bence sakıncası yok hatta onaylıyorum dediler...

    3 Kasım'da izin verildi, 22 Temmuz'da %47 ile satışa onay verildi... Bu kadar basit... Boşuna konuşuyoruz. Demokrasi arkasına saklanınca, işler kötü gidince ismini burada vermeyeceğim bez parçasının arkasına saklanınca herşeye onay geliyor... Misal mutfak enflasyonu %30, doğalgaza hem zam gelmiş hem de kıtlığı başlamış, elektirkte %20'yi aşan zam var, tüpgaz delirmiş 50 liraya dayandı, benzin 3 lira (varil fiyatı 2 katına çıkarken dolar kuru da hemen hemen yarı yarıya indi, dünyada petrol zamlandı yalanına karşı tedbir olarak belirteyim. Dolar bazında zam gördü benzin.) Ne oldu peki, bez üniversiteye girecek buyurdular unutuldu hepsi...

    Uzun lafın kısası İzinli oldukları gibi satışları da kabul görerek onaylanmıştır. Ama bazı şeylerin arkasına saklanarak ama saklanmadan... Geçmiş olsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 21 Ocak 2008; 17:54:29 >




  • Olması gereken, atalarımızın oğullarına verdiği nasihatlarda yer aldığı gibi '' Ey oğul; insanı yaşat ki, devlet yaşasın.'' mantığıdır.
    Ancak şu anda malesef borçlu doğuyoruz. Devlet ülkeden her var olandan bir şekilde vergi koparma peşinde.
    Geçmişte olduğu gibi ''varlık vergisi'' vereceğimiz günler gelir mi acaba?
    Asıl önemli olan toplanan verginin, ülkenin her kesimi kazancına göre eşit bir şekilde vermelidir. Hep garibanın sırtına binmek olmaz.
    Devlet'in hizmet verebilmesi için vergi toplaması gerekir ancak sadece vergi gelirleriyle kalkınma ve gelişme olamaz.
    Devlet kalkınmak, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için başka gelir kaynakları bulmak zorunda.
    Ayrıca topladığın vergilerle beni dünya standartında bir yaşam seviyesine ulaştıramıyorsan ben de senin varlığını kabul etmiyorum, yük oluyorsun bana.
    Ananızın karnında sorulsaydı; nete para ödenen / nete para ödenmeyen ... Hangi tarafta doğmak istersin? Verdiğiniz cevap ne olurdu?

    Ezcümle; devlet vergi aldığı vatandaşa dünya standartlarında bir yaşam sunmalıdır.
    Sunamıyorsa bizler protesto için devlet örgütlenmesinden uzak bir adada yaşamalıyız. Sahi bunu yapabilir miyiz acaba?




  • hadi elektrik tamam, bir çalışma var altında, bir enerji üretim faaliyeti var, bu faaliyet ciddi masraflar gerektiriyor. barajlar santraller falan filan amenna ama telefonda bir kablo döşeniyor arkasından 20 yıl boyunca o kablo o işi görüyor.kablo orada durduğu için biz para ödüyoruz. hemde öyle konuşmaya falan kalkarsan 200-300 liralar iyi fatura denebilir. internet keza aynen. her ay bu tayfaya 180 lira para ödüyorum, hariçten verdiğim vergilerle eğer devlet bu altyapıları kurmuyorsa o devlet ne işe yarar tam olarak? işin pis yanı o hatlarda sorun çıktığında onu düzeltenler de asgari ücrete çalışıyorlar. lan kim yiyor bu kadar parayı?
  • yorumları okumadan direk cevaba geçiyorum.

    Bir hizmet alıyorsan ücretini veriyorsun. filmlerden görüyoruz. 70 li yıllarda "Gel len oğlum Ahmet şu mektubu Ayşe ablana götür bakayım. al sana 25 kuruş gazoz alırsın" gibi. İşini aracısız görüyorsan ücret ödememen lazım. Mesela suyunu nehirden alıp temizleyip eve kadar taşıyorsan ücret ödememen gerekir. Tabi bent yapıp suyu orada tutmak gibi bir hizmet yoksa, normal akan su için geçerli :P
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.