Şimdi Ara

İnternet fiyatlarına zam geliyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
3
Favori
5.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türk Telekom 100 mbps VDSL paketlere 20 mbps upload mu tanımlayacak acaba öyle olursa 88 mbps kaldıran hattımda bile sırf 20 mbps upload için 75 paketten 100'e geçerim

  • grikurtccc G kullanıcısına yanıt

    20 Mbps upload hızı ekstra ücret dahilinde yükseltme teklifi olarak yapılacak. Şuan için TT de aktif değil diye biliyorum. Bir kaç küçük sağlayıcı sayfasında yazmış ama satın alıp kullanana denk gelmedim.

  • %90 ZAM çok büyük bir oran daha bunun transmisyon, erişim, ekipman, personel bir dünya girdi maliyeti var. Kabaca tahminim şimdiki fiyatlar ikiye katlanır.


    İSS'lerde önce büyük oyuncular zammı yapıştırır, peşinden küçük firmalar müşteriyi toplar 1/2 ay sonra da onlarda zam yapar.


    Bunun bir de mobil tarafı olacaktır. Toplam iletişim ücreti çok ciddi etkilenecek.

  • O kadar alıştık ki zamlara artık diyecek bir şey bulamıyorum.


    Neyse Türknet devam arkadaşını getirle 1 kişi getirsek fatura ciddi oranda düşer zamdan sonra :D

  • _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt

    Bu bir de saha dolaplarına bakım yapmadıkları halleri bir de bakımları yapsalar düşünemiyorum fiyatlar kaç olurdu gerçi o seviyeye de geliriz kısa süre içinde


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Adım zam övücüye mi çıkmış? Şaşırmadım doğrusu

    Toplumda genel bir yanılgı var. İnternet kaynağı sınırsız ve maliyetsiz bir ürün olarak görülüyor. Halbuki böyle değil. Bir telco'nun başlıca giderleri eğer personel gideri, vergi, finansal maliyetler gibi işletme olması kaynaklı maliyetleri saymazsak doğrudan verdiği hizmete bağlı olarak yatırım harcamaları, teknoloji giderleri (enerji ve bakım) ve trafik bedelleridir. Yani telekom sektöründe "bir sefer yatırım yapayım, sistemi kurayım daha sonra aksın paralar" mantığı maalesef yürümez. Telekom sektörü devasa yatırımlara muhtaç bir sektördür. Ben değil, sayılar konuşsun.

    Türk Telekom 2022 yılında elde ettiği gelirin %28`ini yatırıma harcamış. Gelirinin ancak %8'ini net kar olarak elde edebilmiş üstelik bu net karın yarısı da ertelenmiş vergi geliri, yani devlete ödenecek olup henüz ödenmemiş vergiden oluşuyor. Yani Türk Telekom müşterisinden elde ettiği her 100 liranın 28 lirası ise yatırım yapıyor, 10 lirasını devlete ödüyor 4 lirası kendisine kar olarak kalıyor, geriye kalan 58 lira da işletme giderleri, devlete ödenen diğer bedellere ve finansman giderlerine gidiyor.

    Peki bunu anladık, bu iş masraflı bir iş. Peki ya neden bu kadar çok zam geliyor? Bu soruya cevap bulalım.

    Bu tamamen Lira'nın erimesiyle alakalı. Güncel ARPU (abone başına elde edilen gelir) 5 EUR civarında sabit segmentte. Bundan 6 sene önce ise (2016) 15 EUR civarındaydı. Yani 6 senede aslında ödediğimiz reel bedel neredeyse 1/3'e düşmüş. Nominal olarak ise 2 katına çıkmış (2016'YS ARPU ~45 TRL - 2022'YS ~90 TRL). Yani Lira`nın değer kaybı sebebiyle Telekom'un elde ettiği katma değer azalmış, biz müşterilerinse alım gücü düşmüş.

    Lira'nın istikrar kaybedip, hızla değer kaybetmeye başladığı 2016'dan beri verileri izlersek telekom hizmetlerinin en az zamlanan ürünlerden olduğunu görebiliriz. Özellikle 2022 itibariyle artık telco'lar bu açığı kapatmak için zamları hızlandırdılar. Mesela 2022 Ağustos'unda yenilediğim cep telefonu sözleşmem 75 TL iken şuanki teklif 160 TL paket içeriği aynı. Bu zam enflasyona paralel olsa da geçmiş yıllara kıyasla daha hızlı olmuş, aradaki fark da kapanıyor çünkü.


    Kısaca zamlar devam edecek. Seneye muhtemelen bugün kullandığımız servislere ödediğimiz bedellerin en az iki mislini ödeyeceğiz. Şahsi tavsiyem herkes şahsi önlemini alsın özellikle mobilde taahhütkeri sözleşme süresi bitmeden bir an önce yenilesin herkes. Bu fiyatlar bile 3 ay sonra hayal olacak muhtemelen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ö1f1 -- 20 Haziran 2023; 12:55:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkes ürün ve hizmetlere zam gelince şikayet ediyor, maaşlara gelince etmiyor. Cebe her girişin bir de çıkışı olacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lady-Of-Ice -- 20 Haziran 2023; 13:2:35 >
  • Türk telekoma müşteri temsilcisi vasıtasıyla geçiş yapmak istediğimde kurye gönderiyorlar transfer kağıdını imzalamamiz için. Bu durumda haziranda telefondan başvursam, başvurduğum andaki fiyattan mi yararlanırım yoksa temmuz fiyatından mı? Haftaya cuma başvuracağım, kurye bayramdan sonra gelir anca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi First Premolar -- 20 Haziran 2023; 14:50:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toptan satış profilleri güncellendikten sonra bir engel yok vermelerinde hocam.



    Burayı referans almak lazım.

    İnternet fiyatlarına zam geliyortoptan.turktelekom.com.tr
    Türk Telekom Toptan | İletişimde İş Ortağınız!
    https://toptan.turktelekom.com.tr
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt

    Adın çıkmış dokuza inmez sekize hocammmİnternet fiyatlarına zam geliyor 


    Bu arada eline sağlık detaylı inceleme için hocam.

  • First Premolar kullanıcısına yanıt

    Başvuru anındaki kabul ettiğiniz koşullar geçerlidir.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. Aç kapatla uğraşmak istemedim ne zaman açılacağı kapanacagi belli olmaz diye

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • First Premolar kullanıcısına yanıt

    Sorun yok hocam, başvuru anında kabul ettiğiniz şartlardan ücretlendirilirsiniz. Vergilere zam gelirse bu hariçtir her zaman, damga vergisi, öiv,kdv gibi. Bunlara zam geldiğinde taahhüt içerisinde olsanız da yansıtıyorlar direkt faturaya.

  • İlk zam yapıştıranlardan biri Vodafone oldu. Dün teklif 220 tl idi bugün böyle.
    İnternet fiyatlarına zam geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gargamel11 kullanıcısına yanıt

    ikna paketi deneyin iptal ettirme blöfü yapınca güzel fiyatlar sunabiliyorlar ben telefon hattı için öyle yaptım internet için öyle mi bilmiyorum ama denemeye değer

  • grikurtccc G kullanıcısına yanıt

    Hocam eskisi gibi yemiyorlar bu iptal ettiricem/taşıycam numarasını. İnternet fiyatlarına zam geliyor  Ben TT mobil için denedim siz bilirsiniz deyip geçtiler. İnternet fiyatlarına zam geliyor 

  • Alıntı

    metni:
    2. İşletmecilerin mevcut taahhütlü aboneliklerinde, Kurul kararı ile onaylanan, Türk Telekomtarafından yapılan artışı yansıtabilmeleri konusunda yasal bir sakınca bulunmadığı, resmi otoritekararı ile gerçekleşen bu artışın yansıtılmasının tüketiciye dair mevzuat hükümlerine aykırılık teşkiletmediği konusunda yazımız üzerine görüş oluşturulması ile gerekli görüldüğünde bu hususunKurul kararına eklenmesini,3. Belirtilen hususlar kabul edilmediği taktirde, işletmecilerin mevcut aboneliklerinin %90’nındanfazlası taahhütlü abonelikler olduğu gözetilerek; Türk Telekom fiyat güncellemesinin mevcutdevam eden abonelikler için 01.01.2024 tarihinden, yeni kurulacak abonelikler için ise 01.08.2023tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde belirlenmesine dair Kurul kararında düzeltme yapılmasını,talep zorunluluğu doğmuştur


    Kaynak:https://telkoder.org.tr/wp-content/uploads/2023/06/23-010.pdf





  • curky C kullanıcısına yanıt

    Sözün özü Telkoder operatörleri temsilen demiş ki "erteleyin zammı" ancak şurada 1.5 iş günü kaldı sonrası bayram ve zam tarihi.

  • curky C kullanıcısına yanıt

    ISS lere 5 iş günü vermişler zam için aşırı saçma bir olay

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.