Şimdi Ara

İnternet Gidiyor, Modemi Resetleyince Geliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. ttnet bağlattığımdan beri net hergün 1-3 kez kesiliyor. Modemi resetlediğimde düzeliyor. Kaç kere arıza kaydı bıraktım altyapıda sorun yok diyorlar. Modemim sıfırdı, yine de değiştirdim başka modem aldım sorun devam ediyor. Sorun neyden kaynaklanıyordur sizce? En son telekomu aradığımda ücretli ekip gönderebileceklerini söylediler, istemedim.




  • Modem arayüzünden hat değerlerinin görüntüsünü at.
  • Melih Albayrak kullanıcısına yanıt
    İnternet Gidiyor, Modemi Resetleyince Geliyor?
  • erkin91 kullanıcısına yanıt

    Bağlantın aslında öyle günde 3 kere kopma yaptıracak kadar düşük değil bina içi kablo tesisatın nasıl iyi mi kötü mü yani bina girişindeki ankastre kutusundan modeme kadar gelen dsl kablosunda ek var mı yada cat5 yada 6 mı yoksa normal telefon kablosu mu? Bunların cevabını verirsen tam neticeye varırız.

  • Melih Albayrak kullanıcısına yanıt

    Hocam bina dışından gelen standart gri 2 ince telli telefon kablosu. Bina dışından kutudan direkt pencere kenarına, oradan da bilgisayar masasına geliyor. Herhangi bir yerde ek yok. Splitter ile ayrılıyor. Bir ucu ev teline, diğer ucu modeme bağlı. Modemden de 2 bilgisayara CAT6 kablo ile bağlantı sağlanıyor. Kablolar 1mt ve 10mt olarak sıfır alındı.


    İnternet Gidiyor, Modemi Resetleyince Geliyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkin91 -- 4 Mayıs 2021; 1:25:3 >
  • erkin91 kullanıcısına yanıt

    Tamam anladım. Problem o iki telli kablodan kaynaklanıyor. Adsl bağlantıda bile sorun çıkarabiliyor o kablo kaldı ki 35mbps vdsl kullanıyorsun. İlk vdsl geçtiğimde (80mbps) bu kabloyu denemiştim fakat bırak 80 mbps hızı 50 mbps bile dalgalanarak görüyordu. Daha sonra cat3 kablo bulmuştum onu denemiştim o daha beterdi 20 30 mbps anca veriyorsu. Yani kısaca senin yapman gereken cat5 ya da cat5e kablo alıp kutudan modeme kadar çekmen. Yoksa bunun başka yolu yok tabi telekomun dediği gibi onların altyapısında problem yoksa ki öyle gözüküyor bir problem yok. Gidipte cat6 falan alma boşuna iki kat para ödemene gerek yok adsl vdsl bağlantıda cat5 ya 5e gayet yeterli.

  • Melih Albayrak kullanıcısına yanıt

    Hız testinde sorun yok gibi hocam. Kabloda mıdır sorun? Ayrıca 1,5 ay önce kuruluma gelen ekip kablo yetersiz ise söylemesi gerekmez miydi? Sadece uçlarına yeni jack çaktılar bağlayıp gittiler. Birde cat5e kablo ev teli için diğer kablonun yanına takılabilir mi? Kutudan direkt ayırılsın diyorum splitter kullanmadan 2 kablo gelsin, biri net, diğeri ev teli olarak. Vodafone kullanırken öyledi sorun yoktu. TTnet bağlattık, kablonun teki iptal edildi, tek kablodan geliyor tel ve net sorun var o günden beri.


    İnternet Gidiyor, Modemi Resetleyince Geliyor?
  • erkin91 kullanıcısına yanıt

    hız testi sonucu ile senin probleminin ilgidi yok kopma sorunu sinyal anlık olarak kesildiğinden kaynaklı hızı tam alırsın bağlantı varken. O iki kablo işini tam bilmiyorum fakat her zaman ana kutudan tek kablo gelir telefon kullanmak isteniliyorsa splinter ile ikiye ayrılı kullanılır. Kuruluma gelenler o tür şeylerle uğraşmazlar işi en kolay yoldan halledip gitmek için ellerinden geleni yaparlar eğer işini düzgün yapsalar zaten bu tür sorunlar yaşanmazdı. Eskisi gibi iki kablo kullanacaksan artık nasıl yapıyordun bilmiyoeum yine şu an kullandığın iki telli kabloyu telefona takarsın kullanırsın telefon için kablonun bir önemş yok zaten şimdi kullandığın kablo telefonlae için üretlen bie kablo internet için değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Albayrak -- 4 Mayıs 2021; 4:18:28 >
  • Melih Albayrak kullanıcısına yanıt

    Ttnetten önce vodafone kullanırken kutudan çift kablo geliyordu. Hatta ttenet kurulum elemanları da şaşırdı nasıl bağlanmış bu diye :)

  • erkin91 kullanıcısına yanıt

    Bende şaşırdım. Öyle bi iki kablo falan görmedim şimdiye kadar. Sen cat5 ile kutudan eve kadar çek. Sonra splintera bağla cat5 kabloyu bir çıkışına modemi diğer çıkışınada yine o iki telli kabloyu bağla. Splinter ile modem arasındaki kablo modemlerin yanında verilen kısa kablolar oluyor aynı kullanıdğın iki telli kablolardan onu kullanabilirsin genelde onlar kısa ve kaliteli olduğundan bağlantıda sorun yaşatmaz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.