Şimdi Ara

İnternet Hattım Modemi Resetliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    Yaklaşık 10 gün önce evime Türk Telekom VDSL bağlattım. Bana ait olan eski bir modemle 50 mbps taahhüt edilen hızı veriyor, bu noktada bir problem yok. Ancak interneti bağlattığım günden beri modem sürekli resetleniyor, öyle ki bazen yarım saat arayla olurken bazen de modem tam açılırken resetleniyor. Bu resetlemeler üst üste de olabiliyor.


    DSL kablosunu çıkardığım zaman hiçbir şekilde resetlemiyor. Modemi fabrika ayarlarına çevirip bekledim resetlemedi, internet kullanıcı adı-şifreyi girip modemi internete bağladığım an tekrar resetlemeye başladı. Türk Telekom'u arayıp arıza kaydı oluşturdum ve bana sorunun modem kaynaklı olduğunu söylediler. Bugün farklı bir modem alıp taktım ve bu modemle de aynı sorunu yaşıyorum. Yani gelen hatta bir sorun var anladığım kadarıyla. Daireden bina içindeki kutuya kadar cat6 ile kabloyu da yeniledim. Fikirlerinizi bekliyorum, teşekkürler.








  • Altyapınız tarifenizdeki hızı kaldırmıyor olabilir, hat değerlerinizi paylaşırsanız yorumlanabilir. Ayrıca konuyu yanlış yere açmışsınız.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hangi başlığa açmam lazım hocam yardımcı olur musunuz? Bir de konu taşıma gibi bir seçenek var mıdır?


    50 Mbps paket hızımı tam alıyorum ancak şüphem var tabiki.



    İnternet Hattım Modemi Resetliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dogru goruyorsam ulasilabilir hiz ulastiginiz hizdan dusuk.. asonser falan calisirken de ss alinmis olabilir ama neticede hizin dusmesi gerekiyor.

    reset dediginiz olay da dslin gidip yeniden gelmesi muhtemelen. mh arayin 35 mbps sorunsuz internet ho simdiden.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Affınıza sığınarak çok anlamadım dediğinizi. Kabloyla speedtest yaptığım zaman 50-51 mbps alabiliyorum. Hatta 75lik pakete yükseltecektim eve kuruluma gelen kişi hattınız 51 destekliyor boşuna para vermeyin demişti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • salemsmith S kullanıcısına yanıt

    diyor ki hattına ait hızı sömürüyorsun, kopma olması normal. İnternet Hattım Modemi Resetliyor 


    isp'nin yani iss'in verdiği modem zyxel b10b galiba. ikinci modem olarak ne denedin? o modeli de görelim sonra bir yorum yaparız yine. rj11'den gelen sinyale karşı aşk ilan edecek iyi bir modem kullanmak belki sorununu hafifletebilir ama ikincide ne denedin acaba?

  • salemsmith S kullanıcısına yanıt
    Evet hattınız 50/mbps destekliyor ama alınabilir hızın tamamını kullandığınızda SNR değeri kritik seviyelerde dolaşıyor. Yani kısacası çevresel sebepler de eklenince hat değerleri daha zayıflayıp DSL bağlantısı düşüyor. Hızınını 40-45 /mbps civarına düşürülmesini isteyebilirsiniz. Konun olması gereken yer "İnternet Servis Sağlayıcılar"

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.