Şimdi Ara

İnternet hızım bir anda 100'den 30'a düştü.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Türk Telekom altyapısını kullanıyorum 100 mega bit paket kullanıyorum. Fiber kutumuz binanın içerisinde. Uzun zamandır eski kablo ile kesintisiz şekilde internetimi alıyordum fakat 2 ay önce sürekli kesinti yaşıyordum ben de arıza kaydı oluşturdum ekipler geldi baktı hatta bir problem olmadığını kablonun eski olduğunu değiştirilmesi gerektiğini söylediler. Ben de Cat 5 sağlam bir kablo ile elektrikçiye evime kablo çektirdim. İnternet hızım aynı kaldı ama kopma sorunu kesilmişti sorunsuz şekilde kullanıyordum. Ardından dün öğlen vakti Türk Telekom santralden ve saha ekibinden arandım otomatik arıza kaydı oluşturulduğunu buna müteakip binaya ekip yollanıp hatların vs kontrol edileceği söylediler. İnternet hızım 100'den 30'a indiğini söylediler. Binaya kadar gelen veride herhangi bir problem bulunmadığını, yeni çekilen kablonun yedek uçlarının da denendiğini ama yine de internetin 30 mega bit geldiğini söylediler ardından hattı işaretleyip kabloda büyük ihtimalle sorun var dediler. Çalıştığımdan dolayı bu aralar interneti çok aktif kullanmadığım için hızın düştüğünü fark edemedim fakat hız testi yaptığımda gerçekten de 30 mega bit aldığımı gördüm. Elektirikçi de kabloda herhangi bir problem yok, ek yok vs diyor. Böyle hızım bir anda %70 düşmüş şekilde kaldım. Sizce ne yapmalıyım? Onca zaman 15 yıllık kablo ile kesintisiz internet alırken daha 1 aylık olmayan cat 5 kablo ile internet hızımın böyle düşmesi normal mi yoksa Türk Telekom'un yaptığı bir çakalllığın içerisinde miyim yardımlarınıza ihtiyacım var. 








  • Merhaba;


    "Türk Telekom santralden ve saha ekibinden arandım otomatik arıza kaydı oluşturulduğunu buna müteakip binaya ekip yollanıp hatların vs kontrol edileceği söylediler. " Çok ilginç müşteri arızayı farketmeden Telekom' un farketmesi!


    " İnternet hızım 100'den 30'a indiğini söylediler." Arızanın ne olduğu!


    "Binaya kadar gelen veride herhangi bir problem bulunmadığını, yeni çekilen kablonun yedek uçlarının da denendiğini ama yine de internetin 30 mega bit geldiğini söylediler ardından hattı işaretleyip kabloda büyük ihtimalle sorun var dediler. " Burası daha da ilginç! binadaki kutudan evinize çektirdiğiniz kablonun yedek uçlarını nasıl denemişler! (evde biri vardı demekki! )


    Telekom ilginç bir firma...


    Bina kutusuna erişiminiz var ise bir pach kablo ve notebook ile bu noktadan test edebilirsiniz.


    Kolay gelsin.





  • Cat 6 çektirmenizi öneririm cat5 pek sağlam olmaz belki sorununuzu çözer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cat5 cat6 veya sıradan telefon kablosunun vdsl için hiç bir farkı yok hepsini denedim


    hatta çoğu satılan cat5 cat6 kablolar çok dandik adi elle bir soyuluyor çoğu bakır bile değil bakır kaplama


    gerçek kaliteli cat6 kablonun metresi zaten 5-6 lira

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.