Şimdi Ara

İnternet kafeler birer birer kapanıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
3.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarlar dört yılda bir yenileniyor, 20 bilgisayarlık yatırım derken lafın gelişi mi? Yoksa zorunlu mu acaba? Öyle şartlar mı var? Belli bir yaş kitlesi olmayan bir ortama işletme kafasına göre sistem donanım koyamıyor mu?

  • %90 ı leş gibi pis mekanlardı iyi oldu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl olur ya internet kafeciler federasyonu ev internetlerini niye yasaklattırmamış? Taksiciler kadar olamamışlar işte!

  • İnternet fiyatları malum baya yükseldi fakat hız yerlerde tabi kiralar da aldı başını gidiyor ama bunlar değil, kafelerin sonunu herkesin artık iyi kötü eve bilgisayar almış olması getiriyor, bazı oyunlar toplu şekilde oynayınca sarıyor onlar içinde artık kafeler pahalı oldu, devirleri zaten bitecekti belki sanal gerçeklilik vs farklı şeyler gelirse insanların ulaşamayıp da denemek isteyeceği şeyler o zaman belki ayakta kalırlar..

  • toplu kullanim ne zaman yayginlarsir: bir urun yada hizmet insanlarin tek baslarina alamiyacaklari kadar pahali oldugunda yada verilen hizmeti\urunu pahali luks olarak gorduklerinde. 2000lerde evde internet ve bilgisayar luks olarak goruluyordu, herkes almiyordu yada alamiyordu, internet cafeler ve toplu kullanim bu yuzden yayginlasti. bugun ise internet temel ihtiyac haline gelmis durumda, bilgisayar olmasada akilli telefon ve mobil internet bir sekilde hemen her evde var. internet cafeciligin olmesi bu yuzden.

    cafelerin yollarina devam edebilmeleri icin niche alanlarini degistirmeleri gerek. bence cafelerin simdi odaklanmasi gereken alan aaa gaming olmali. ozellikle yakin zamanda ekran kartlari oyun cihazlari cok pahalandi. artan doviz kurlari ve kotulesen ekonomi bir oyun cihazi edinmeyi hatta oyun almayi cok guclestirdi. haliyle aaa gaming herkesin ulasamiyacagi bir luks haline donusuyor. birde oyunla ilgili olanlarin genellikle gelir seviyeleri dusuk olan genc insanlar olduklarini dusunursek bu alandaki toplu kullanim talebinin yakin zamanda patlama yapacagini gormek zor degil. yeterki birileri duzgun kaliteli hizmet sunsun.





  • javaprof kullanıcısına yanıt

    Artık bazı kışlalarda playstation falan da var. Jetonlu  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi akıllı telefonlarla herşey yapılıyor öyleki oyun harici tüm ihtiyaçları karşılıyor.eski popüler oyunlarıda oynayan artık kimse yok ve wifi dersen heryerde var. İnternete gerek kalmadı yani.

  • darkaura kullanıcısına yanıt

    dediğine katılıyorum internet cafe işi çok oyunculu online oyunlar çıktıktan sonra bitti biz de gençken gittiğimizde nfs 2 oynardık 10 12 kişi öyle tadı çıkardı şimdi herkes evinden oynuyor ps5 leri atari makinasına çevirip dövüş oyunu basketbol gibi oyunlara çevirebilirler yeni oyunlar en az 1000 tl başlıyor önceden ödev yapmak için tez yazmak için giderdin kurtlar vadisi izlemeye gidenler olurdu :D şimdi herşey cepte

  • Krone K kullanıcısına yanıt

    Onları da internet ps kafeler kiralıyor bakımını yapıyor parasını alıp çıkıyor kışladan.

  • Teknoloji ve imkanlar gelişti artık, çoğu kişi evine sistem kurmuş, internet üzerinden oyunu hesap ile oynuyor.


    Kafelere vereceği 1 2 günlük masrafı aylık internet paketine ve elektrik masrafına veriyor.


    İnternet kafelerin çok bi artısı kalmadı, zaten çoğunun sistemleri eski. Çoğu kişinin evindeki sistem çok daha iyi.


    Hijyen ise apayrı bir konu, herkesin kullandığı kulaklığı kafama geçirmek ( içim ürperdi şimdi  )


    Aslında çok sebep sayılabilir.


    Üstün sistemler ve yüksek hiz internet olursa anca kurtarır ki öyle olanlar hayatta.

  • Internet cafenin kazanması için çok cazip sistemler koyup devamlı güncellemen lazım. Ayrıca konforlu ve modern bir ortam da gerekiyor. Üzerine işletme maliyetini de eklersen 30 bilgisayarlı bir internet cafenin saatlik en az 300 tl ücret alması ve dolu olması lazım.

  • BOLDVIPER kullanıcısına yanıt
    knightten 12-13 dairesi olan kafeci abiler biliyorum

  • halen büyük şehirler dışında küçük internet kafeler iş yapar ama kar oranlarını bilemem, o küçük çaplı yerlerde de sistemler ekipmanlar o derece alt seviye zaten, artık iş yaparsa modern sağlam yerler iş yapar, onlarda kafesinden ssitemine her alanda pro iş yapmayı benimseyecekleri için hem ekmeğini çıkarır hem insanlara iyi vakit gerçirmne imkanı sunar, konsol da aynı şekil bu mekanlarda bulunur muhtemeln, bu mekanlar da büyük-zengin,orta kesimi bol şehirler ve üni şehiri dedikleri işsizliğe ön hazırlanma illeri olan eskişehir gibi yerlerde bulunabilir


    hepimiz iyi kötü bir sistem-oyun oynanabilecek dizüstü aldık elimize geçen ilk parayla, bu rağbeti azalttı ama sosyalleşme ayağına ,lan turnuvası yapalım gibisinden o mekanları arayabilecek insanlar da hep olacaktır, özellikle dışarıda vakit geçirmeyi seven tayfalar tarafından, küçükken teravi ayağına akşam dışarı çıktığımızda internet kafeler dolar taşardı cscilerle pescilerle, ey gidi bey be





  • İnternet kafe dönemi Türkiyedeki insanların %90a göre 10 yıl önce bitti.
    İnternet kafemi kaldı.
    Gaming internet kafeler her türlü iş yapar

  • Odanın gelirleri düşünce başkanın yaptığı balkon konuşması

  • 22 yıldır bu işin içerisindeyim ve her dönem ısrarla öldü bitti uçtu kaçtı yorumları yapılıyor ama halen bir sektör var ve devam ediyor, kahve mekanları ve yemek mekanları kapanınca evde kahve ve yemek yapabiliyor olmanızdan mı kapanıyor diye düşünüyorsunuz?

  • Vay be. Zamamında CS 1.6, Half Life, crossfire map atmak falan için çok iyiydi. Aslında LAN üzerinden oynanan oyunlar cidden zevk veriyordu ama şimdi oynayacak kimse kalmadı.

  • Benim evimde hep güzel bilgisayarlar olmuştur. Ama buna rağmen arkadaşlarım ile gidip oynadığım tad başkaydı. Şimdi yaş büyüdü, e birde pandemi girdi işin içine millet o dönemden sonra iyice uzaklaştı. Vs vs bir sürü etken var. Diğer bilindik unsurları saymıyorum.

  • Zaten internete girmek için giden kalmamıştır evde sistemi yoksa yada kötüyse iyi bir cafede oyun oynamaya gider oda narin. Eve sistem dizse işi olmaz. Ps kafeler iş yapıyor ama hala. Özellikle ps4 ps5 getirmişse.

  • İnsanlar kahvaltılık peynir alamıyor öyle bir ekonomiye denk geldik ki çoluk çocuğa verecekleri haşlıkları da veliler kesti.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.