Şimdi Ara

İnternet Kesintisi hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkdaşlar merhaba,


    Türk Telekom altyapısında Superonline kullanıyorum.


    Sürekli olarak 10-15 saniyelik kopmalar yaşadığım bir internet serüveni var. İnternetim kopuyor, bağlantınız gizli değil sayfası çıkıyor, modem arayüzüne atıyor 10-15 saniye sonra da internet tekrar geliyor ve devam ediyorum. Günde mutlaka 2-3 kere böyle oluyor, kimi zaman online görüşmede, kimi zaman tam upload ederken vs. vs. Artık sinir bozucu hale gelmeye başladı.


    Şöyle söyleyeyim Türk Telekom harici kullanmadığım servis sağlayıcı kalmadı, müşteri hizmetlerinden belki bir çözüm alabilirim diye.

    Potansiyel kapasite 90mbit'ken hattım kaldırmıyor diye 35'e mi düşürülmedim.

    Modemim en son sürüm modem mi alınmadı.

    İç tesisat kabloların hepsini mi değiştirmedim.


    Yapmadığım şey kalmadı. Türk Telekom saha görevlisi geliyor, buraya geliyor internet problem yok diyor.

    Superonline görevlisi geliyor ofise buraya sıkıntısız geliyor problem yok diyor.

    Dışardan elektrikçi geliyor abi 4 senelik bina kabloda ne sorunu olacak diyor.


    İşin ilginci de benim o 10-15 saniyelik kopmamı hiçbir şekilde Superonline sistemlerinde göremiyoruz. Kopma yaşamamışsınız bizim kayıtlara göre diyor. Bu arada hem wifi’da hem ethernette hem de farklı bilgisayarlarda yaşıyoruz.


    Mühendis bir abimiz geldi ping ming cmd'den bir şeyler yazdı senin hattında arada DNS almıyor ve bug'a düşüyor diyor. o arada da internet sıfırlanıyor gibi düşün 10-15 saniye kopman ondan diyor.


    Ben Superonline'dan port değişikliği/aktarımı, sorunun çözümü için bir şeyler istiyorum yok sizin sisteminizde problem yok diyor.



    Allah aşkına benim kime gitmem lazım, ne yaptırmam lazım. Lütfen beni bi yönlendirin.

    İnternet Kesintisi hk.


    İnternet Kesintisi hk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ronaldinho820 -- 18 Ağustos 2023; 22:36:47 >







  • Güvenli internet kapalı mı?

    Lan da DHCP açık mı?

  • Sizin problem modeminizin doğru veya yanlış olarak internet sorunu olduğunu düşünmesi ile ilgili. Yani modem internet yok diyor (doğru veya yanlış) size hata gösterebilmek için websayfası göstermeye çalışıyor, https sertifika hatası veriyor (modem enjekte etmeye çalıştığı için gizli değil diyor).


    DHCP ile iligli değildir LAN değii WAN sorunu. Modemin durum sayfasını sürekli açık tutup sorun olduğu anlarda bağlı gözüküyor mu, ışıkların durumu vs. takip etmek lazım. İlk en iyi ipucunu durum sayfası verir çünkü bağlı olmadığını düşünen o.


    DNS ile ilgli, çok çok düşük ihtimal olabilir, ancak bir terminal/cmd sürekli ip adresine ping açık bırakın, ip iletişiminde dns gerekmez ve ping sekteye uğramaz. hem ping çalışır hem kesinti olursa ona göre düşünülür.

  • Güvenli internet kapalı,

    DHCP tarafında şöyle bir bilgi var;



    İnternet Kesintisi hk.
  • nofearl N kullanıcısına yanıt

    Hocam tam olarak dediğinizi mühendis arkadaş yaptı, sürekli açık bıraktı fakat bir yerde runtime error gibi bir şey verdi o da dedi ki arada sekteye uğruyor bağlantıyı arıyor kısa bir süreliğine falan dedi.


    Ondan sonra teknikteki arkadaşları yönlendirdi, onlar da port bilmem nelerini sıfırladılar. O an iyiydi fakat bugün yine patladık. Şimdi de port aktarımı yapacakmışız fakat Superonline bizde sorun yok biz öyle bir işlem yapmayız diyorlar. Sorun nedir diye yaklaşmaktansa sürekli kendiniz bulun halledin kafasındalar maalesef.

  • ronaldinho820 kullanıcısına yanıt

    DHCP Provider olacak ona tıkla DHPC sunucusu açık yap.

  • runtime error değildir, o program ile ilgili olur. yanlış hatırlıyor olabilirsiniz.


    ping sekteye uğruyorsa dns de değildir. modem, hat (yenilemişsiniz), port olabilir. vdsl kısmında çok deneyimim olmadığı için beni aşıyor.


    yarım saat arayla arkadan hattı çekip 30-40 saniye sonra geri takın, bunu 4-5 kere yapıp bakın bakalım hatayı görüyorlar mı. görmüyorlarsa yalan söylüyorlardır, görüyorlarsa değişim yaptırtabilirsiniz.

  • nofearl N kullanıcısına yanıt

    Evet runtime'ı sallamış olabilirim ama böyle 7-8 sekme aynı şey yazıyor, running out mu artık öyle bir hata görünüyor 1 sekmede, o sekmeyi görünce de hata oluyor diyor.

    Yalan söyleyecek olan dışardan bir mühendis, artık çözemediğim için gelip bakması için rica ettim. O da ekip yolladı bunun sonrası hat çekecekti ekipler fakat onlar da port değişikliği/aktarımı daha sağlıklı olacak abi dediler.


    Ama superonline'a port değişikliği talebinde bulunuyorum, böyle bir değişimi gerektirecek sorun görünmüyor diyor.

  • Hocam resimde de görüldüğü gibi açık görünüyor.

  • quote:

    Bu arada kopmaları da ethernetle bağlandığım bilgisayardan yaşıyorum kablosuz da değil.


    Wifi da sorun yok, ethernet de sorun varsa. Problemi cihazda aramak gerekmez mi.

    Farklı bir ethernet bağlı cihazda durum nedir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Orada anlam bozukluğu olmuş hocam dahi anlamındaki da olarak kullanıldı hem ethernetle giren bilgisayar hem wifi ile giren bilgisayar toplam 4 bilgisayar hepsi farklı farklı zamanlarda bu sorunu yaşıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ronaldinho820 kullanıcısına yanıt

    timeout hatası, yani internet gerçekten kopuyor demektir. dns ile ilgisi olamaz. ekiplerin dediği doğru olabilir, sorun wan tarafında görünüyor.


    dediğim gibi vdsl konusunda zayıfım. bu arada kazara kazara modem adaptörü çok eski olabilir mi, ya da tam kopma olduğu anlarda elektrik dalgalanması yapabilecek bir cihaz devreye giriyor mu? (klima dış ünitesi mesela) modem/adaptör sorunlu ise fiberde bile gel git yapabiliyor. superonline'nın verdiği bazı adaptörlerde de böyle bir sorun olduğunu hatırlıyorum sanki.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 18 Ağustos 2023; 23:15:5 >
  • nofearl N kullanıcısına yanıt
    Valla klima da bağlı güvenlik kamerası da bağlı aynı hatta. Bilmiyorum gerçekten sorunun neyden kaynaklı olduğunu bulmak için kimi çağırmam gerekiyor onu bile bilmiyorum.

    Superonline teknik eleman son geldiğinde abi ofisteyken kamerayı wifi’dan çıkarın diye bir uyarıda bulunmuştu 🥹



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ronaldinho820 -- 18 Ağustos 2023; 23:30:31 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ronaldinho820 kullanıcısına yanıt

    eğer sorun elektrik ise, birisini çağırıp çözülmez maalesef, kendiniz gözlem yapmanız lazım.


    tabi direk port da sorunlu olabilir, ekip deneyimlerine göre söylemiş olabilir.


    adım adım deneyerek değiştirerek ilerlemelisiniz. ekip de söylediği için portla başlamak en mantıklısı.

  • nofearl N kullanıcısına yanıt
    Port ile başlamak için superonline yanaşmıyor ki bizde sorun görünmüyor diyor ben kendim manuel ekibimle değiştirebiliyor muyum bunu ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ronaldinho820 kullanıcısına yanıt

    DHCP Ip başlangıç 192.168.1.100 - bitiş 192.168.1.200 arasında sınırlandırın. Geri kalan boş ipler sabit ip gerektiren cihazlar için açık tutulmalı. Kiralama süresini normal değerlerine alın. Bu şekilde varsa ip çakışması kaynaklı kopma sorunlarını çözmüş olursunuz.

  • ronaldinho820 kullanıcısına yanıt

    kendiniz yapamazsınız. modem eskiyse farklı bir modemle deneyebilirsiniz, kabloda ek varsa iyi bir klemens ile tekrar bağlamayı deneyebilirsiniz. tesisat %100 emin olunca bağlantıyı kendiniz çıkar tak yapıp port için tekrar zorlayabilirsiniz.

  • RElS kullanıcısına yanıt

    Şu şekilde güncelledim.

    İnternet Kesintisi hk.
  • Sorun hala çözümlenemedi. En son port değişişkliği yapıldı yine çözüm yok.

  • ronaldinho820 kullanıcısına yanıt

    Bazen, ne yapsan sorun bulunamıyor, eskiden çok seneler önce windows xp zamanı, toplama bir bilgisayarım vardı, durup dururken reset atıyordu ama bazen 2-3 gün sorun çalışıyor, bazen günde 3-4 kere reset atıyordu. O zamanlar kaçtane bilgisayarıya gösterdim, ram e, hdd ye, ekran kartına vs. tek tek kontrol ettiler en son başka bir anakartla bile denendi, çözüm bulamadılar. Serviste, 3 gün açık kaldı oyun yükleyip oynamışlar falan hiç sorun kalmadı dendi, eve geliyor 2 gün sonra gene reset. Elektrikçi getirdim, evdeki voltajı prizleri topraklamaları bile kontrol ettim akım korumalı priz taktırdım yine nafile.

    En sonunda yeni bir kasa topladım sorunu kökten çözmüştüm.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.