Şimdi Ara

İNTERNET KUTUSU [ TEKNİK DESTEK ] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.042
Cevap
26
Favori
43.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sempatik insan kullanıcısına yanıt
    Sistemsel otomatik fatura kesilmiştir. Abone numaranızı iletirseniz sileriz.

    Teşekkür ederiz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • internetkutusu kullanıcısına yanıt
    İNTERNET KUTUSU [ TEKNİK DESTEK ]
    Buyrun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nier kullanıcısına yanıt

    Görevli birisi az önce aradı. 1 aydır 75 mbps hız alıyordum, 3 gündür kademeli olarak hız düşürdüler. 50 mbps olarak görünüyor suan. Adam diyor ki 1-2 ay böyle olur sonra hız düşer diyor, altyapınız 35-50 kaldırıyor diyor fiber kullansaydınız bu sorun olmazdı diyor. İstiyorsanız kabloları değiştin deneyin diyor dalga geçer gibi, 1 aydır çalışan kablolar 3 günde mi bozuldu. Kullandığım kablo ile alınan kapasite hızı ne alaka. Bir de adama sinirden espri yaptım o zaman adsl geçeyim diye, demez mi geçin daha stabil diye. Mağara yada köy de yaşasam su sorun basıma gelmez. Resmen komedi. İk tarafına da bildirdim, Telekom’un verdiği çözüm cevabı üzerine aksiyon alırız diye cevap verdi. Şimdilik beklemedeyim ve konunun da takipçisiyim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nier kullanıcısına yanıt
    Görevli dediğiniz personel Telekom personeli midir?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • internetkutusu kullanıcısına yanıt

    Büyük ihtimal evet, sizden birisi değil. Sinirden elim ayağım titriyor kusura bakmayın burayı tam belirtemedim o yüzden. 55 olanı da 50 ye düşürmüşler. Şuraya bak ya Telekom’u şikayet bile edemiyoruz, ben kime çıkayım kime ne anlatayım.. Yemin ederim insanı bunalıma götürüyorlar..45 mbps download nedir abi ya, adslden kurtulduk diye seviniyordum şu değerlerin haline bakın Allah aşkına ya.

    İNTERNET KUTUSU [ TEKNİK DESTEK ]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sizin firmaya gececektim ama modemi yeniden baslatinca ip degismiyormus :(

  • @internetkutusu 8576069185 Abone numaram


    250/30 Paketini kullanıyorum ping değerlerim yüksek ve uploadım stabil değil.

    Sürekli canlı yayın yapıyorum upload hızım 8 ken çok daha iyiydi.

    Sürekli kopmalar oluyor kontrol eder misiniz ?

    İNTERNET KUTUSU [ TEKNİK DESTEK ]
  • internetkutusu kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Şimdi telekomdan aradı gündüz konuştuğum arkadaş bilgi verdi . Hatta bir sıkıntı görünmüyor hızı almanıza engel bir durum yoktur dedi . Sistemde de 200 MBps tanımlı görünüyor eve gidince ağları unut yapıp modemi bir resetleyin dedi . Eğer modemi resetleyince de düzelmezse önümüzdeki hafta modem değişim talebi oluşturun dedi .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nier kullanıcısına yanıt

    İnternet hızı yüzünden insanın neden eli ayağı titrer bazı yorumları okuyorum gülüyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrtgfb M kullanıcısına yanıt

    yaşadığım sorun günlerdir var ve işimi gücümü etkiliyor, benim işim internet ile. İnsanların hayatları ile ilgili neye eli ayağa titrediğinin fikrini sana soran oldu mu ? Oku ve gül boş yorumlarını kendine sakla.

  • shunter kullanıcısına yanıt
    Merhaba benzeri bir sorunu ben de 1000mbps bağlattığımda yaşamıştım Türk Telekom ile. Upload 55 olmuştu ama download 94’te kalmıştı. Çok yaygın olduğunu düşünmediğim bir sorunla karşılaştık (TT arıza ekibi 2 kere fark edemedi sonra elektrikçi çağırdım hemen sorunu anladı).

    Bizim bağlantıda 3 yıl önce ONT’den router’a giden ethernet kablosunu çakan TT ekipleri 8 renk telin hepsini çakmak yerine sadece 4 renk çakmış. Böyle olunca da 100’e limitleniyormuş cat6 kablonun hızı. Elektrikçi eski ucu kesip iki dk yeni uç çaktı 8 renkli ve hız direkt 940 oldu. Kablo değişimine bile gerek kalmadı. İsterseniz siz de bi ethernet kablolarını kontrol edin az ihtimal de olsa buna benzer bir sorun olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfo21 -- 20 Ağustos 2022; 3:31:7 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, kablo internet üyesiyim ve taahhüt sürem ay sonu bitiyor.geçiş işlemini hemen sizinle yapmak mi yoksa aysonu kablonetten iptali gerçekleştirip size yeni abonelik için başvuru gerceklestirmem mi daha sorunsuz olur ? Sanırım Telekom altyapısını kullanıyorsunuz bağlanti ya da modem için ayrıca bir ücret ödemem gerekiyor mu ? @internetkutusu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alfo21 A kullanıcısına yanıt
    Vay Allah senden razı olsun hocam kabloyu söktüm ki evet 4 tane çakılı. 8 li kablo vardı evde bağladım ve anında uçtu . Çok çok teşekkürler .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shunter -- 20 Ağustos 2022; 9:33:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • shunter kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, şükür daha fazla uzamadan işiniz çözüme kavuştu. Demek ki sandığım kadar nadir bir uygulama olmayabilir. Evlere ftth kurulum yapan TT personelleri 100 yıl 100 mbps üstü paket olmaz diye düşünmüşler herhalde :) 1dk fazladan uğraşmamak için 8 renk çakmamak nedir yahu :D

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam biz lisede bile 8 ucu birden çakıyorduk. Bunlar aynı dediginiz gibi 100 den fazla hız olmaz diye hep böyle yapmışlar da hayır ne lüzumu var ? Tak sekizini birden eline mı yapışıyor 1 dakikalık iş . Valla siz bunu söylemeseniz imkanı yok telekomun adamı bulamazdi modem değişimi dediler çünkü :)). Kendilerine yazdım durum böyle haberiniz olsun diye Türk Telekom personeline . Tekrardan teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xsabitx kullanıcısına yanıt
    Bu konuda yeniden bir inceleme gerçekleştirelim. Dilerseniz müsaitliğinizde kabloyla bağlı bir bilgisayarınıza teknik ekibimiz uzaktan bağlantı yapsın ve ilgili testleri gerçekleştirsin, sorunun sebebini analiz ettikten sonra gerekirse arıza kaydı açarak sorununuzu doğru aktarmış oluruz.

    Teşekkür ederiz
  • terianri kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Modem için ekstra bir ücret ödenip ödenmeyeceği altyapınızla ilgilidir. Fiber altyapılarda +10 TL modem kiralama bedeli bulunmaktadır. Eğer yeni kurulum için başvuru yapacaksanız kurulum süresi 7 iş günüdür. O yüzden başvurunuzu bir an önce oluşturmanızı öneririm.
    Altyapınız xdsl ise kendi modeminizi kullanabilir veya modeminiz yoksa bizlerden veya herhangi bir teknoloji marketinden uyumlu bir modem satın alabilirsiniz.
    Whatsapp Destek hattımız üzerinden tüm abonelik sürecini devam ettirebilirsiniz.
    İlginiz için teşekkür ederiz.
  • Ont cihazdan router cihazına giden ethernet kablosunu Telekom hazırlamıyor ki (uçlarını yapmıyor) kutudan çıkanı alıp ont ye ve router cihazına takıyor. Bende öyleydi en azından, kutudan çıkan kabloyu kullandık velhasıl.

  • shunter kullanıcısına yanıt
    Bu konu bizler için de ders niteliğinde oldu.
    100 Mbps üzerindeki paketlerde açılan bu arıza kayıtlarımıza sürekli bir sorun yok diye dönüldüğü için ve hatta bazı abonelerimizde defalarca ev içi kontrol gerçekleştirilmesine rağmen tarafımıza bir sorun yok diye dönüldüğü için biz de sorunu hep daha spesifik yerlerde aradık.
    Ekstra Kutu da sorun yaşayan bir çok abonemizin sorununun ont ve modem arasındaki kablonun 100lük olmasından kaynaklandığını anlamış olduk, daha basit düşünmemiz gerekiyormuş :)
    Teşekkür ederiz.
  • internetkutusu kullanıcısına yanıt
    Ben de teşekkür ediyorum durumla ilgilendiğiniz için . Hizmetinizi daha da iyileştirir daha çok abone sayısına ulaşırsınız inşaallah. Online oyunlarda fazla paket kaybı yaşanıyor . Bu da düzelirse çok hoş olur .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.