Şimdi Ara

İNTERNET KUTUSU [ TEKNİK DESTEK ] (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.041
Cevap
26
Favori
43.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Jarvi J kullanıcısına yanıt

    fatura çıkardılar hocam, neden kesilmiş belli değil sadece anlamsız ve huzursuz etmek için yapıyorlar. THH şikayet ettim, birazda genel bir önlem rica ettim. Bakalım şirkete bir şey olacak mı.


    Kafalarına göre çıkarılan faturayı ödemenin bir anlamı yok, yalnız buna itiraz edildiğine dair bu firmaya bir mail atmak iyi olacaktır.

  • Son derece anlamsız hocam.. Bakalım göreceğiz bir şey olup olmayacağını. Bende ödemeyeceğim ve WhatsApp numaralarından ödemeyeceğimi belirttim, cevap vermediler.

  • Arkadaşlar konunun hizmet memnuniyeti şikayetinin dışında da değerlendirmek gerekiyor. Almadığımız bir hizmete fatura kesilip zorla ödeme talep ediliyor. Bunun haraç kesmekten farkı yok ve bu yapılan dolandırıcılık girişimi olarak gözüküyor. Karakola gidip haraç talep ettikleri için firmadan şikayetçi olmayı düşünüyorum. Sizlere de önerim bu olur. Ne kadar çok şikayetçi olursak bunlar sahte faturalarına o kadar pişman olurlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Broon kullanıcısına yanıt

    Ben bulunduğum yerin Tüketici hakem heyetini seçmiştim esen yurdumu seçmek gerekiyordu?

  • İnterStyle kullanıcısına yanıt

    hocam firma esenyurtta ikamet ediyor, ne kadar çok şikayet oradaki lokale yapılırsa o kadar dikkat çeker ve firmayı incelemeye alırlar. Sanırım birden fazla göndermekten bazı problemlere neden oluyordu. Belkide arayarak veya bir maille durumu eseyurt tarafına aktarabilirsiniz.

  • Broon kullanıcısına yanıt

    Hocam şu Cimer ve THH bana bir geri dönüş yapsın, sonra karakol olayını yapacağım. Eğer siz yaparsanız gelişmeleri buradan aktarırsanız çok iyi olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jarvi J kullanıcısına yanıt

    Hocam 1 saat önce firmadan birisi arayıp, faturayı ödemem gerektiğini yoksa mahkemeye vereceklerini söyledi. Sözleşmede yok, tahahhütsüz kullanıyorum nasıl talep edebilirsiniz dedim ederiz ödeyeceksiniz dediler. Üzerine karakola gittim, durumu anlattığımda karakola şikayet etmek yerine direkt savcılığa gidebilirsiniz işlem hızlandırır dedi. Tabiki karakolda alabilirmiş ama süreç daha yavaş olur dedi.


    Usulsüz fatura olarak geçmekteymiş, karşılığı yoksa bunu düzenleyemezler burada gerekli savunmayı THH talep edecek ve bir işlem yapar dedi.


    Bir şikayet dilekçesi hazırlıyorum, sonrasında savcılığa gidip direkt savcılığa şikayet edeceğim. Daha önce THH ve Cimer şikayetim olduğu için onun bilgilerini de ekleyeceğim.


    Dilekçeyi sizlerle de paylaşırım, bu firmadan mağdur olan herkesin savcılığa başvuru yapmasını öneririm. Bunlara sessiz kaldıkça tepemize çıkıyorlar.

  • en hızlı ve kesin çözüm thh, hem ceza yerler hemde ödemezsiniz. Hiç bir sözleşme yok.

  • Evet arkadaşlar kuyuya bir taş daha atıyorum, biraz önce savcılığa suç duyurusunda bulundum. 5 dakikada hallettiler ve tekrar yazılmasında da destek oldular. Sizler de 5-10 dakikanızı ayırarak hakkınızı arayabilirsiniz.


    Gerekli belgeler;

    şikayet dilekçesi (2 adet)

    kimlik fotokopisi

    deliller (fatura iletmediklerine ve para talep ettiklerine dair konuşma kayıtları, sistem üzerinden ekran görüntüleri)


    ---------------------


    Talep eden arkadaşlara özelden dilekçe için destek olacağım. Zaten sizin yazdığınızı orada sesli okuyorlar, görevli onları uygun formatta yazıyor ve sizden teyit alıyorlar. Bu sebepten aman aman bilgi detayı yazmak yerine durumu yazmak yeterli olacaktır.

  • Broon kullanıcısına yanıt

    Aynı durum bende de var hocam. Örnek dilekçe atarsan bende vereyim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Broon kullanıcısına yanıt

    Hocam ödeme için beni aramadılar ama sms gönderdiler. Size helal olsun. Karakola ve savcılığa şikayette bulunmakla çok iyi yapmışsınız. Usulsüz faturanın alası hemde. Bana da Cimer’den dönüş yapıldı, yazılı şikayet yapmamı istiyorlar. Bende yazılı şikayette bulunacağım. Daha sonra müsait bir zamanda savcılığa da başvuracağım. Sizin dilekçenizide paylaşırsanız çok iyi olur. Dediğiniz gibi sessiz kalmayıp hakkımızı aramamız gerek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ment kullanıcısına yanıt

    pm attım hocam, siz kendi durumunuza göre şekillendirip savcılığa verebilirsiniz.

  • Broon kullanıcısına yanıt

    Tamamdır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşını getir kampanyası kapsamında Toplam 28 aylık hediye ayım olmasına rağmen kalan 19 ayım olmasına rağmen bugün fatura kesmişler ve aboneliğimi iptal etmek istiyorum diye ilettim dönüş sağlanmadı aradım açan olmadı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • daquied kullanıcısına yanıt
    Ooo geçmiş olsun hocam maceranız yeni başlıyor bu konuyu sondan geriye doğru okuyun ne yapmanız gerektiğini göreceksiniz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Profesyonel Okur kullanıcısına yanıt
    İyi firmaydı ne oldu bunlara böyle, iptal ettik kampanyayı diyorlar en son aboneliğimi iptal esin yazdım WhatsApp dan arayacağız dediler öyle kaldı, thh falan filan veririm uğraşamam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • daquied kullanıcısına yanıt
    El değiştirdi o yüzden. Geçen sene zaten o olaydan sonra arkadaşını getir kampanyasını iptal ettiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DasheriM -- 20 Mart 2024; 19:58:32 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • DasheriM kullanıcısına yanıt
    Ben dondurmuştum hesabımı 19 referansım var ve haklarınız saklı kalacak dedikleri için yaptım bunu yoksa şuan ki evimde alt yapı yok kullanmıyorum. Aktif olunca tekrar donduracaktım. Ucuz atlatırız umarım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • daquied kullanıcısına yanıt
    Ben de 2 seneden fazla süre kullandım. Referans sayesinde 6-7 ay bedava kullanmıştım. Geçen sene senelik aldım 2-3 aylık referansiniz üstüne eklenecek demişlerdi ama burada ki yazanlardan ve aşırı fiyat artışından sonra Aralık sonunda comnete geçtim ki daha 1.5 ay üyeliğim vardı. İyi ki geçmişim benden sonra iptal etmeye çalışanlara 330 tl civarı iptal bedeli istemeye başladılar. Herhalde baktılar herkes iptal ediyor bu şekilde caydirmaya çalışıyorlar. Umarım kolayca iptal edebilirsiniz siz de.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.