Şimdi Ara

İnternet paylaşımı yardım????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • adsl bağlı bilgisayarımdan baska bir bilgisayara ağ kartı ile internet paylaşımı yapmak istiyorum.bunu daha once 5 mt.lik bir kabloyla yapıyordum.Şimdi ise 20 mt.lik bir kablo ile yapmak istiyorum ama olmuyor.Acaba kabloda mı bir sorun vardır yoksa ağ kartı bu kadar uzun kabloyu mu kaldıramıyor?
    NOT:hub gibi bir alet kullanmıyorum.Direkt bağlıyorum.....



  • utp kablolarda böyle bir sınırlama yok bildiğim kadarıyla yalnızca usb ağlarında 5 mt. sınırlaması var.. bence sizin kablonuzda bir sorun olabilir..ayrıca utp kablolar elektro manyetik alanlara karşı çok duyarlıdır bunuda bir bilgi olarak vereyim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cscageonly -- 26 Eylül 2005, 21:14:09 >
  • öncelikle kendi kullandığın bilgisayardaki ağ kablosu yerine 20 mt. Kabloyu tak ve dene sorun yoksa arkadaşının bilgisayarındaki ;
    1. Ağ Komşularındaki yerel ağ bağlantısını aç
    2. Yerel ağ bağlantısının özelliklerindeki TCP /IP özelliklerini aç
    3. Otomatik Ip al ve dns otomatik al seçeneklerini işaretle .
    Bir de öyle dene bakalım…
  • utp ne??ben normal ağ kablosu kullanıyorum.hep gormeye alışkın olduğumuzdan.direkt bağlı ama.ayrıca 5 mt.lik kabloyu şu anda kullanıyorum.ama 20 mt.liği takınca ağ kartının ışığı dahi yanmıyor.kabloyu da kontrol ettim sorun yok gibi.
  • 20 mt’lik kabloyu taktığında Ethernet kartının ve ADSL modemdeki takılı portun ışığı yanmıyorsa kabloda sorun var demektir. Veya arkadaşının bilgisayarinda Ethernet kartı disable edilmiş olabilir. Aygıt yöneticisinden bir bak istersen.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kadirkkkk

    utp ne??ben normal ağ kablosu kullanıyorum.hep gormeye alışkın olduğumuzdan.direkt bağlı ama.ayrıca 5 mt.lik kabloyu şu anda kullanıyorum.ama 20 mt.liği takınca ağ kartının ışığı dahi yanmıyor.kabloyu da kontrol ettim sorun yok gibi.


    o kullandığın kablo utp kablo hocam işte.. çapraz cross bağlı değil mi yani öyledir de her ihtimale karşın sorayım dedim..bence sizin kabloda bir sorun var ışık yanmıyorsa..başka birşey düşünme.. bakarak anlamak çok zor olur...
  • direnç ölçer aletle kablo içinden geçen 8 kabloyu da ayrı ayrı kontrol ettim bi sorun gorunmuyor.
    ethernet kartının sınırını bilen yokmu acep?
  • arkadaşım ben de selday_78 arkadaşımızın dediğine katılıyorum. sen öncelikle kendi 5 mtlik kablonu 20 mt likle değiştir ve dene. eğer sende sorunsuz çalışırsa kabloda sorun yoktur. eğer 20 mtlik kabloyla sen de ağa bağlanamazsan muhakkak kabloda sorun vardır. kablonun uçları hatalı bağlanmış ta olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkansatuk -- 27 Eylül 2005, 17:14:17 >
  • sizin dediklerinizi anlayamıyorum.benim soylediklerimle alakasız seyler soyluyorsunuz.arkadasımın bilgisayarı baska bir yere falan baglı degil.ben iki pc yi birbirine bagliyorum.hub a falan degil.modeme de degil.sadece birbirine baglıyorum.sonra win98 se ve sonrası için olan internet paylasımı yapıyorum.5 mt.likle baglayınca calısıyo 20 mt.lik le baglayınca calısmıyo diyorum.siz bana neler neler diyosunuz. 20 mt.lik kablo saglam.aletle kontrol edildi.
  • şimdi arkadaşlar anladıkları kadar yardım etmeye çalışıyolar...bazı yanlış anlaşılmalar olabilir..bunuda sen açıklamalarınla düzeltmelisin.. sonuçta herkesin amacı yardımcı olabilmek...ama sorulan soruları sizde onu denedim yada ööle olmuyo şeklinde cevaplamalısınız ki biz de soruna sizin olduğunuz kadar hakim olalım..örneğin ben 20 mt.lik kablonuzun cross bağlı olup olmadığını sordum belki bunu biliyo olduğunuzdan çok basit geldi ve cevaplamadınız..ama ne kadar önemsiz de olsa bunu cevaplamalıydınız ki bende başka fikirler üreteyim ve size elimden geldiğince yardımcı olayım...ve daha çabuk sorunlarımız çözülsün...

    saygılar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.