Şimdi Ara

İnternet Siteniz İçin Hangi Özelliklerde Hosting Almalısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hosting, internet sitelerinde yazıları, resimleri, yani içindeki tüm bilgilerin saklandığı yüksek performanslı bilgisayarlardır.

    Peki hosting alırken nelere dikkat etmeliyiz ? Hosting paketinizde disk alanı, aylık trafik, işletim sistemi nedir? Ne olmalı? Hosting alırken windows mu linux mu seçmeliyim ? Gelin beraber açıklayalım.

    Bir internet sitesi kurmak istiyorsanız, yeni bir alan adı, yani isminiz( dijiltalpazarlamadunyasi.com gibi) ve bilgilerinizin tutulduğu, barındırma hizmeti almalısınız. Bu barındırma hizmetleri bir çok alanda kullanıldığı için çeşitli isimleri vardır. Hosting, vds, vps gibi. Bizi ilgilendiren kısım Hosting.

    Web Sitem İçin Hangi Paketi Almalıyım?
    Genellikle internet siteleri hosting dediğimiz kategoride tutulur. Hosting kavramı paylaşımlı olarak da bilinir. Çünkü bu tür verilerin saklandığı bilgisayarlar yüksek performanslı ve depoludur. Dolayısıyla bu alanlar ve özellikler bölünür. Yeni açacağınız sitedeki veriler az olacağından, düşük özelliklerde ki hosting paketi almanız ideal bir seçimdir.

    Web Sitem İçin Hangi Özelliklerde Hosting Almalıyım
    Yeni açacağınız internet sitesi için yüksek özelliklere ihtiyaç yoktur. Gerekirse ilerleyen zamanlarda özellikler arttırılabilir. Aylık trafik, disk alanı nedir nasıl hesaplanır sorularını şimdi açıklayalım.

    Disk alanı nedir
    Sitenizdeki toplam veri, bilgilerdir. Yani sitenizdeki yazılar, kodlar, resimler gibi. En çok veriyi resimler doldurmaktadır. Günümüz teknolojisi resimleri optimize, yani çözünürlüklerini azaltarak boyutlarını düşürmektedir. Dolayısıyla disk kapasitenizi 1-2 gb bandında tutabilirsiniz. Zaten ilk yıl için ideal bir boyuttur. İlerleyen yıllarda arttırabilirsiniz.

    Aylık Trafik Nedir?
    Web site trafiği veya trafik olarak bilinen aylık trafik, sitenize 1 ayda indirilen veri sayısıdır. Sitenize her tıklamada aslında tıklayan kişi, sitenizin barındırıldığı sunucudan, yani hosting’den veri indirir. Detaylı açıklamak gerekirse;

    Sitenizin 1 adet sayfadaki bilgi veya veri boyutu : 100 kb (ortalama 50-100 kb’dır.)

    Sitenize girecek bir kişi ortalama 3 sayfa gezdiğini varsayalım. 100 x 3 = 300 Kb.

    Günlük 100 ziyaretçi aldığımızı varsayalım. 100 x 300 Kb = 30.000 Kb. 30 günde toplam 900.000 kb yapar. 1 Mb = 1024 Kb olduğu için sitemizin aylık trafiği 878 Mb dır. Yani oldukça düşük bir tutar. Dolayısıyla siteniz için alacağınız hosting’in aylık trafiği düşük olabilir. Çünkü ilk yıl sitenize bu kadar ziyaretçi kazanmak deneyim ister. Zaten en düşük paketlerde aylık trafik 500 mb veya 1 gb veriliyor. Ek olarak 1 Gb = 1024 Mb .

    E-Mail Sayısı Kaç Adet Olmalı
    Yeni açacağınız site için e-mail sayısı size bağlıdır. Sitenize birden fazla yönetici veya blog yazarı olabilecekse e-mail sayısını arttırabilirsiniz. Siteniz bir kurumsal firmanızı temsil ediyor ise e-mail sayınızı yüksek tutabilirsiniz.

    Subdomain Nedir ? Kaç Adet Olmalı
    Subdomain, internet sitenizin alt domainidir. Yani deneme.dijitalpazarlamadunyasi.com gibi. Subdomain sayısı yine size bağlıdır. Anasayfa, blog gibi sayfaları ayrı tutma gibi düşünceleriniz varsa bu sayıyı arttırabilirsiniz.

    İşlemci veya Cpu Özellikleri Nasıl Olmalı
    Alacak olduğunuz sunucu, yani yüksek performanslı bilgisayarın işlemcisi demektir. Bu özellik çok büyük projeler için önemli olabilir. Yüksek işlemci kullanımında çok minik-gözle görülmeyen farklılık görülür. Bu profesyonel anlamda baz alınabilir. Düşük tıklamalı internet siteleri için, günümüz hosting sağlayıcıların her işlemcisi idealdir.

    Hosting Alırken Linux mu Windows mu Seçmeliyim ?
    hosting alırken linux mu windows mu
    Bu konu ilk başlayanlar için kafa yorucudur. Çünkü internette yeterli kaynak yoktur. Ya birisi iyi birisi kötü düşünceleri benimde kafamda vardı bir zamanlar 😊 . Ama söylemeliyim ki görünen kısımda ikisinin arasında pek fark yoktur. Sadece adı üstünde işletim sistemi farklıdır. Hosting’in yönetim paneli değişiklik gösterebilir. Ben şahsen linux kullanıyorum. Sebebi ise bu işlere ilk linux ile başladım ve alıştım. Belki windows seçseydim windows ile devam edecektim 😊 .

    Veri Tabanı Seçimi
    Veri tabanı, sitenizdeki bilgilerin, ilişkilendirilmesi için kayıt edildiği alandır. Yeni sitemiz için 1 adet veri tabanı yeterlidir.

    İnternet sitesi kurmak isteyenler için hosting nedir, hangi özelliklerde hosting almalıyım gibi soruların cevabını vermeye çalıştık. Umarım bilgilendirmişizdir.

    Kaynak:https://dijitalpazarlamadunyasi.com/internet-sitesi-hosting-ozellik-linux-windows/







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.