Şimdi Ara

Internet Uzerinden Print Almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Benim ufak bir problemim var. Ofiste kullandigimiz printer(c7280) wireless yoluyla router(wag320n)a bagli. Ofis icerisinde herhangi bir problem yasamadan agdaki kullanicilar bu yazicidan cikti alabiliyor. Benim istegim ise biraz farkli. Ofis disindayken routera bagli olan printerdan cikti alabilirmiyim? Eger alabiliyorsam nasil bir ayarlama yapmam gerekiyor. Ornegin ofis icerisinde yazicinin adresi 192.168.1.100, evden erisim saglamak istedigimde \\externalip\192.168.1.100 seklinde mi yapmam gerekiyor? Yardimci olabilirseniz cok sevinirim, simdiden tesekkurler.



  • Yani benim önerimi belki biliyorsunuzdur aten tam olarak sizin amacınıza yönelik değil ama TeamWiever programı ile uzaktan ofisteki PC nize erişim sağlayıp yapabilirsiniz.
  • "Usb print server" özelliği olan cihazlar var, bu cihazlardan alıp (60-80TL arası) yazıcıya bağlarsınız, aynı cihazın "DDNS" özelliğini aktive edersiniz, windowstan "uzak yazıcı" olarak tanıtır, Dinemik web adresini, portu ve doğrulama şifresini kaydedersiniz, "varsayılan yazıcı" olarak ayarlayıp, internete bağlı olduğunuz her an o yazıcıya çıktı gönderebilirsiniz...

    Biliyorum karmaşık oldu ama inanın yapılışını detaylı anlatmaya kalkışsam baya sürerdi

    Ama tavsiyem, şayet bu işi gündüz, ofiste çalışanlar varken yapacaksanız, @umitsahin adlı arkadaşın dediği gibi bir bilgisayara teamviewer kurun, oraya bağlanarak yazdırın, gece yapacaksanız, yazdır tuşuna basın, o zaten birikir, sabah şirketten bağlandığınızda yazıcıya gönderir windows...




  • Sorunu su sekilde hallettim. Oncelikle dyndns.org adresinden bir kayit olusturdum. Ornegin ofis.dyndns.org , daha sonra kayit yaptigim bu adresi modemime ekledim. Bu sayede modemin ip adresi degisse bile erisim saglayabildim.
     Internet Uzerinden Print Almak

    Daha sonra modemin port yonlendirme ayarlarindan 9100 ve 161 nolu portlari yazicinin bagli oldugu ip adresine yonlendirdim. Benim durumumda yazicinin ip adresi 192.168.1.110 idi. 161 nolu portu hem TCP hemde UDP icin yonlendirdim, belki sadece bir tanesi yeterli oluyordur fakat ben problem yasamamak icin bu sekilde bir ayar yaptim. Unutmadan ekliyim bu port numaralari standart mi yoksa yazicim c7280 e ozel mi bilemiyorum, eger farkli bir yazici kullaniyorsaniz hangi portu kullandigini internetten arastirmanizi tavsiye ederim.

     Internet Uzerinden Print Almak

    Modem ile ilgili ayarlari bitirdikten sonra windows ayarlamasi cok kolay oldu. Network printeri ekle, aradigim printer listelenmedi, TCP/IP adresi ile ekle ve ardindan ofis.dyndsn.org adresini yazdiktan sonra gerisini windows otomatik olarak ayarladi. Ingilizce windows 7 kullandigim icin turkce cevirileri tam yapamamis olabilirim idare edin =)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miracle84 -- 4 Kasım 2011; 8:58:56 >




  • Elinize sağlık, güzel bir paylaşım olmuş...

    Demek böyle de yapılıyormuş, öğrenmiş olduk
  • Evet bu yontem sayesınde ofıstekı bır bılgısayarın acık kalmasına gerek kalmıyor. Sadece modemın ve yazıcının acık olması yeterlı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.