Şimdi Ara

İnternet üzerinden sanal ağ kurarak oyunlar oynamak için program önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, sorunum çok basit ancak 2020 yılında olmamıza rağmen buna çözüm olabilecek bir program bulamadım.

    3-4 arkadaşımla birlikte lan üzerinden multiplayer yada co-op oyunları oynamak istiyoruz. Birkaç oyun var bu şekilde eski yeni farketmez ağırlıklı olarak güncel oyunlar. İnternet kafe ortamlarında lan üzerinden oynanabilen oyunlar.

    Ancak sorun şu ki hepimiz farklı şehirlerdeyiz ve bilgisayarlarımızı internet üzerinden aynı ağa bağlayarak lan üzerinden bu oyunları oynamak istiyoruz.

    Geçmişte bunu yapan birçok program vardı ancak şuan hiçbirisi güncel oyunlarda stabil olarak çalışmıyor yada iş görmüyor diyebilirim.


    Örn: HAMACHI meşhur bir program 10 sene önce falan aynı bu işler için kullanıyorduk ve yağ gibi çalışıyordu ancak şuan windows 10 da kuruyoruz sanal ağ oluşturuyoruz bilgisayarlarımız aynı ağ üzerinde bağlandı olarak gözüküyor ama oyunda landa birbirimizi göremiyoruz, hiçbir şekilde bağlantı kuramıyoruz 4-5 farklı oyunda denedik hiçbirinde olmadı. Ama 2 arkadaşım aynı evdeler aynı ağ üzerindeler onlar kendi aralarında denediklerinde oyunun landan görüp 2 si bir girebiliyorlar biz diğer 2 arkadaş onlara katılamıyoruz.

    10'larca program denedik, kurmadığımız kullanmadığımız denemediğimiz bir program kalmadı diye düşünüyorum ama hiçbirisinden sonuç alamadık.

    Olay durum bundan ibaret, bir tek GAMERANGER diye bir program var şuan tek düzgün çalışan program bu. Ancak bu programda da şöyle bir mantık var sadece program içindeki oyunları internet üzerinden ağ olarak kurup arkadaşlarınızla oynayabiliyorsunuz. Örn Age of empires 2 gibi... Aoe 2 bu programın içinde mevcut olduğu için kurulup oynanıyor sorunsuz ancak bizim oynadığımız oyunların çoğu bu programda yok, bu programda olmayan oyunları bu program aracılığıyla ağ kurup oynayamıyorsunuz veya sonradan siz kendiniz ekleyemiyorsunuz.

    Velhasıl bize bu amaçla şuan çalışan sorunsuz bir program lazım. Arkadaşlar sizden ricam lütfen ezberinizden şu var bu var diye yorum yapmayınız. Çünkü belki 20 den fazla program denedik olmadı. Sizden ricam bu bağlamda bu amaçla program kullanan, kullandığı programı sorunsuz çalışan, kendi arkadaşlarıyla aralarında oyunları oynayan kişiler varsa net bir program önerisi/ismi söylemenizdir.

    Şimdiden konuya olan ilginizden ve yorumlarınızdan ötürü teşekkür eder, herkese iyi forumlar dilerim...







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.