Şimdi Ara

İnternetimi kullanamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Öncelikle bu işler hakkında epeyi tecrübesiz olduğumu ve üzerime bağlattığım ilk internet servisi olduğunu belirteyim. İnterneti bağlatalı birkaç gün oldu. Ben final haftasından ötürü farklı bir şehirde olduğum için modem kurulumu esnasında kurulumu yapmaya gelen görevlinin yanında değildim. Finaller bittikten sonra eve döndüm. Kurulumu yapan arkadaş, modem arayüzü kullanıcı adı ve şifresini ne yapmışsa, bir türlü bulamadık. Herhangi bir not falan da bırakmamış. Neyse, modemi resetledim ve kurulumu baştan yaptım. Tek yaptığım şey, kullanıcı adı ve şifre belirlemek oldu. Başka herhangi bir ayar yapılması gerekiyor muydu emin değildim ve internetimi öylece kullanmaya başladım. İnternet başvurusunu yaparken, 35 mbps'ye kadar hız alabileceğim söylenmişti. Kurulumu bitirdikten hemen sonra hız testi yaptım ve hız, 7 mbps'nin üzerine çıkmıyordu. Beklediğim performansı alamasam da internette çok da sıkıntı çekmeden gezinebiliyordum. Lakin, son 1-2 gündür internet kesintileri yaşıyorum ve hız, 1 mbps'nin altına kadar düşer oldu. Ne yapmam gerektiğinden emin değilim. Evime hat çekmeye gelen Türk Telekom görevlisi, binanın kutusunu kastederek bu kutudan fazla hız alamayacağımızı söylemişti. Sıkıntı o kutudan mı kaynaklanıyor yoksa internet sağlayıcısından mı? Eğer sıkıntı kutu ise kutuyu değiştirmek için nereye başvurmalıyım? Bir faydaları olur mu bilmiyorum ama şunları da buraya bırakayım: İnternetimi kullanamıyorumİnternetimi kullanamıyorum

    Şimdiden teşekkürler.







  • hat değerlerin kötü, hat zayıflaması yüksek çıkmış, telekomcuların dediği gibi kutudan dolayı olabilir. sorun modemine kadar gelen bakır hattan dolayı sanırım.
  • Vakit ayırdığın için teşekkür ederim hocam. Bakır hattan kastınız, bina kutusundan modemime uzanan telefon hattı mı? O hattı daha yeni çekmiştik halbuki. Onda bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum. Zannedersem portta falandır sıkıntı. Peki o kutuyu değiştirtmek için nereye başvurmamız gerekiyor biliyor musunuz?
  • bakır hat, yani modemden dslam denilen cihaza kadar giden bakır kablo. bir yerde sıkıntı olmasa o kadar hat zayıflaması ve crc error olmaz.
    35mbit hız var mı diye şunu yapabilirsin, aynı binadaki diğer daireleri, yan yana olan diğer binadaki daireleri sorgularsan bulunduğun sokakta vdsl altyapı var mı yok mu anlaşılabilir.https://turk.net/kotasiz-vdsl-hizinda-internet/ https://www.milleni.com.tr/fiber-nerede




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.