Şimdi Ara

İnternetten komple silinmek istiyorum!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Telefonum ve bilgisayarımdan benim adıma yapılan tüm girişleri tüm medya ve sosyal medya hesaplarımı kapatmak istiyorum. Ancak geride veri bırakmak istemiyorum. Nasıl yapabilirim?



  • Böyle birşey hiç bir şekilde mümkün değil. Gerçeklerle yüzleşmeni tavsiye ederim. Bütün sosyal medya hesaplarını kapatıp silebilirsin ancak forumlar veya diğer yerler her türlü arşiv olarak duracaktır.
  • Hesapları kapatırsın, sonra çerezleri sil. Önbellekleri temizle..

    İsmin çok bilinmedik bir şeyse. Çok popüler sitelere fotoğraf yüklediysen.

    Bunları indexleyen başka siteler var oralardan silmen zor fotoğraflarını..

    Telefonada yeni yazılım atmak en temizi..
  • Artık çok geç Tüm o platformları, uygulamaları babanın hayrına mı bedava kullandırıyorlar sanıyorsun. Şu saatten sonra yüz nakli yaptırsan, yeni kimlik alsan, ülke değiştirsen dahi fişlendin.
  • Bunu yapmanın güzel bir yolu yavaş yavaş anonimleşmek. Facebook silineni unutmaz ama bozduğunu çok da farkedemez. Facebook için anlatıyorum.

    1.ay - ilgi alanının dışında lüzumsuz gruplara üye ol, sıradan paylaşımlar yapmaya başla. tanımadığın kişilerle arkadaş olmaya başla. 1 ayda 20 kişi yeterli. facebooka girmeden önce tarayıcı temizliğini (çerez vs) yap ve birkaç alakasız siteye uğradıktan sonra facebooka girmeye başla.
    3.ay - sana ait fotoları ve paylaşımları silmeye başla. gerçek arkadaşlarını da yavaş yavaş arkadaşlıktan çıkar. telefonuna uygulaması yüklüyse sil. facebooka sadece sana ait olmayan bilgisayarlardan girmeye başla. (cafe okul işyeri vs.) iletişim ve özgeçmiş bilgilerini her ay 1-2 değişiklik olacak şekilde değiştirmeye başla. eposta-şehir-okul-iş-doğum tarihi vs...
    5.ay - sana ait olmayan fotoğrafları senmişsin gibi yüklemeye başla hatta etiketle. yüklediğin fotolar hep aynı kişiye ait olsun.
    7.ay - hesapta gerçek sana ait hiçbir şey kalmadığına emin ol, 1. ay ve 5. ay çalışmalarına devam et.
    9.ay - sıradışı bir adın yoksa artık sen de örneğin yüzlerce Ahmet Yılmaz'dan birisin, artık hesabın doğrudan seninle ilişkilendirilebilecek hiçbir özelliği kalmadı. facebookun elde edip işlediği tüm bilgiler artık tamamen anonim bir kişiye ait. Belki bu sayede biraz eğlenmiş de oldun, belki arada ismini de değiştirip birilerini trolledin veya stalkladın bile.. Hatta direk facebooku trolledin düşünsene :-)
    12.ay - yeter artık bu şamata dersen hesabı gerçekten silebilirsin. ismini değiştirip 1 ay sonra silersen daha etkili olur mu bilmiyorum ama hiç değiştirme bence. facebook'un seninle ilgili hatırladıkları bir çöplük olacak sadece.

    Bu değişimi yavaş yavaş yapman daha uygun olur. Bu kadar uğraşamam diyorsan da sen bilirsin, tamamen silinemezsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Böcekli sümük -- 20 Kasım 2018; 14:52:46 >




  • bunu şuan facebook gördü tebrikler xd
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.