Şimdi Ara

İnternetten Telefon aldım beğenmedim açılmış ürün iade edilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Geçen ön siparişten Xiaomi'nin 13T modelini sipariş verdim, bir hafta bekledikten sonra ürün elime ulaştı neyse ürünü kurcaladik baktık kamera testi yaparken telefon kamerasının 2 dakikalığına buğu yaptığını resimleri bozdugunu farkettik bu durum bizi ilerisi için rahatsız etti.

    Sizden şu konuda yardıma ihtiyacım var.

    Begenmedik diye mi iade etsek yoksa kusurunu söyleyip mi iade etsek. Bizim amacimiz paramizi en hızlı şekilde geri almak ve başka modellere yönelmek.

    Bu konularda bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsa çok memnun olurum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainbow.VK -- 9 Ekim 2023; 17:35:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Aldığın site önemli iade konusunda. Yaklaşık 12 sene önce telefonu açıp beğenmeyip Hepsiburadaya iade etmişliğim var. Deneseydin alsaydın demeyin lütfen çünkü her yerde bulunan bir model değildi. Aldım kurcaladım, beğenmedim deyip geri yolladım. Bence sorundan bahsetmene gerek yok

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • internetten aldığın ürünü görüp deneme şansın olmadığı için iade edebilirsin ama bunu kolay kolay kabul etmeyeceklerdir muhtemelen THH ye gidersin ürünün sorununu söyleme yoksa garantiye yollarlar.

  • Normal şartlarda hiçbir şekilde iade hakkın yok. Çünkü kutu açıldığından tekrar satışa uygun değil ve üstüne IMEI 'li cihaz. Yani şebekeye bağlandığı anda sisteme düşüyor ve artık ikinci el oluyor. Ama senin durumunda DOA/DAP kapsamında iade hakkın bulunuyor.
    Nedir bu DOA/DAP derseniz yeni alınmış bir üründe 180 gün içinde (şirket adına faturalarda 30 gün) bir kusur çıkarsa bu gizli kusur sayılıyor ve ürün hakkında tüketiciye iade/değişim/ kusur bedelince para iadesi gibi haklar doğuyor. Hangisinin uygulanacağı da yine tüketiciye kalmış. Tabii önce servise gidip incelenmesi ve kusurun onaylanması lazım (servis süresi maksimum c.tesi dahil 20 iş günü, süre aşarsa birde oeadan iade hakkın doğuyor). Müşteri hizmetlerine ürünün kusurlu olduğunu, DOA/DAP kapsamında iadesini talep ettiğini söyleyerek iade edebilirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozturk.b -- 12 Ekim 2023; 18:46:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.