Şimdi Ara

İnternetten Telefon Alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben Almanya'dan bir telefon getirteceğim. Fakat bir internet sitesinden getirteceğim, ebay.de diye. Telefonun gösterilen fiyatı 400 dolar. Bana gelirken gümrükten falan geçince ayrıten bir vergi vs. ücreti talep ederler mi?



  • Gumruge takilir buyik ihtimalle gumruk vergisi odersin ayrica simlock varsa ekstra ucretler odemen gerekebilir.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda Çinden telefon getiren çok oldu. JiayuG3 konusunda ve diğer konularda tecrübeli arkadaşlara danışırsanız daha iyi yardımcı olacaklardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam arkadaşlar teşekkür ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jjames98

    Arkadaşlar ben Almanya'dan bir telefon getirteceğim. Fakat bir internet sitesinden getirteceğim, ebay.de diye. Telefonun gösterilen fiyatı 400 dolar. Bana gelirken gümrükten falan geçince ayrıten bir vergi vs. ücreti talep ederler mi?

    Ebay. de diye dediğiniz site dünyanın en büyük 2. cirosuna sahip alışveriş sitesidir. Ebay.com'un Almanya için hizmet veren versiyonu gibi birşey diyebiliriz. Satıcı ile alıcıyı buluşturan komisyoncu gibidir. Türkiye'deki Gittigidiyor alışveriş sitesi de buna benzer. Hatta Ebay, Gittigidiyor'un bir kısmını da satın almıştır.

    Cep telefonu posta yolu ile ülkeye sokulması yasaklanmış ürünlerdendir(fiyata bakılmaksızın). Gümrükten geçmesi için hiçbir garanti yöntem olmamakla birlikte gümrükte takıldığı zaman herhangi bir şekilde vergi vs. ödeyerek telefonu almanız da mümkün değildir. Öte yandan tamamen şansa bağlı olarak gümrükten geçip, kapınıza teslim de edilebilir. Bu şekilde telefon alan birçok kişi mevcut forumda. Bu durum tamamen bu riski alıp almamanıza bağlı..



    Gümrükten geçerse, yasal olarak kayıt ettirmek istemeniz halinde son 30 gün içerisinde ülkeye giriş yapmış ve son 2 senedir üzerine telefon kaydı yapılmamış bir pasaporta ihtiyacınız olacak. Artı vergi bedeli 115 TL. Kimse size "bu telefonu nereden, nasıl, kaça aldın" diye de sormaz.




  • Peki yasal olarak kayıt ettirmezsem daha sonra sorun çıkabilir mi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jjames98

    Peki yasal olarak kayıt ettirmezsem daha sonra sorun çıkabilir mi ?

    Telefon gsm şebekeleri üzerinden kullanıma kapatılır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.